Țărănistul Tudorel Chesoi a convins Consiliul Local să acorde fonduri pentru liceul C.A. Rosetti și grădinița Perluțele Mării

Puțini dintre noi știu cu adevărat cine sunt consilierii locali ai orașului Constanța, ce rol au ei în buna desfășurare a vieții orașului sau ce fac pur și simplu după ce-i votăm. Ei bine, una dintre obligațiile acestor domni, pe care din păcate nu și-o îndeplinesc, este să reprezinte Consiliul Local în consiliile de administrație a școlilor, pentru a ajuta administrația orașului să înțeleagă ce probleme sunt în domeniul educației și cum se pot rezolva.

Concret, în Constanța, singurul consilier care și-a luat acest rol în serios este țărănistul Tudorel Chesoi, reprezentant al CL Constanța în consiliul de administrație al liceului C.A. Rosetti și al grădiniției Perluțele Mării.

Din această postură, Tudorel Chesoi a dus o luptă acerbă, în ultimile luni, pentru a-și convinge colegii să acorde fonduri în vederea rezolvării problemelor acestor instituții de învățământ.

După mai multe luni în care a întocmit întreaga documentație din care să rezulte foarte clar sumele care trebuie alocate, Tudorel Chesoi a profitat de momentul votării bugetului local pentru 2016, pentru a aduce un amendament, adică mai pe românește pentru a ruga consilierii să prindă și sumele destinate liceului și grădiniței în viitoarele cheltuieli ale municipalității.

Țărănistul a beneficiat de sprijinul total al primarului interimar Decebal Făgădău, care îl mai asigurase și în trecut că nu va avea piedici din partea grupului PSD. Propunerea primarului a fost să se prindă în buget sumele necesare grădiniței, acolo unde documentația este completă și o sumă de 200.000 de lei pentru începerea procedurii de achiziție a celor necesare la liceul C.A. Rosetti, urmând ca după o dezbatere în comisiile Consiliului Local să se acorde și în acest caz toate sumele necesare.

Singura opoziție în cadrul acestei dezbateri a venit din partea grupului PNL, care, în ciuda faptului că documentația a fost depusă de luni de zile pentru studiul consilierilor, au declarat că este nevoie ca sumele să treacă prin comisia de educație. Desigur, ca în multe alte cazuri, liberalii s-au trezit să facă opoziție exact în momentul nepotrivit. În final, amendamentul a trecut, chiar și fără votul liberalilor, urmând ca ambele instituții de învățământ să fie ajutate cu bani din bugetul local.

Despre problemele de la C.A. Rosetti puteți citi aici: http://www.ctnews.ro/problemele-de-la-liceul-c-a-rosetti-au-ajuns-pe-masa-consilierilor-locali-tudorel-chesoi-transformat-in-ambasador-al-conducerii-liceului/

Despre problemele de la grădinița Perluțele Mării puteți citi aici: http://www.ct100.ro/solutiile-consilierului-tudorel-chesoi-pentru-gradinita-perlutele-marii/

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular