Weekend de poveste la Peștera. Scena nașterii Mântuitorului reconstituită în grota comunei

Primarul comunei Peștera, Valentin Vrabie, a avut o idee, care, pe cât a fost de simplă, pe atât a fost de profundă și impresionantă. Undeva pe dealul care păzește comuna Peștera, în grota care se află acolo, a fost reconstituit, în detaliu, momentul nașterii mântuitorului Iisus Hristos.

Niciun detaliu nu a scăpat organizatorilor, care și-au dorit ca totul să iasă perfect. O trupă de actori a jucat rolurile lui Iosif și Maria dar și a magilor prezenți la nașterea mântuitorului. Au fost aduse animăluțele despre care vorbește noul Testament și, pentru ca totul să fie aidoma scrierilor, luminile de pe stâlpi au fost stinse, drumul fiind încadrat de mai multe torțe care te ajutau să vezi poteca până în vârful dealului.

Un cor de tineri a binecuvântat momentul cu o serie de colinde, făcând ca totul să fie mult mai frumos decât ne-am fi așteptat.

După ce a asistat la scena reconstituită în grotă, primarul Valentin Vrabie a coborât acolo unde se simte cel mai bine, în parcul Bucuriei, între vizitatorii sosiți din toate colțurile județului. Acolo am reușit să îl convingem să ne spună câte ceva despre ceea ce simte, văzându-și comuna transformată în principalul punct de atracție al județului Constanța.

Distracția a continuat și duminică seara, la căminul cultural din comună având loc un spectacol dedicat sărbătorilor de iarnă, spectacol în care au alternat momentele tinerești de teatru, muzică și dans cu momentele în care s-au cântat colinde.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular