Bursa zvonurilor îl dă pe Valentin Vrabie în curtea PNL. Va face primarul din Peștera acest pas greșit?

Cele mai recente zvonuri de prin lumea politică din orașul nostru spun că mogulul Gabriel Comănescu a mai reușit să convingă un personaj ”cu greutate” să candideze din partea liberalilor, după ce timp de mai multe luni s-a luptat să-l impună pe amiralul Vergil Chițac drept candidatul PNL la Primăria Constanța.

E vorba, așa cum ați înțeles încă din titlu, de primarul comunei Peștera, Valentin Vrabie, despre care murmurul urbei vorbește că va fi omul liberalilor în lupta pentru șefia Consiliului Județean Constanța. Chiar dacă pentru mogulul Comănescu și implicit pentru liberali, un candidat Vrabie în tandem cu amiralul Chițac ar fi cea mai bună formulă aliniată la startul alegerilor, această formulă este departe de a putea fi declarată câștigătoare și s-ar putea transforma în cel mai mare eșec de care s-a lovit primarul din Peștera în întreaga-i activitate.

Se cuvin însă câteva argumente pentru care independentul Vrabie trebuie să păstreze linia pe care a pornit.

În primul rând, la nivel județean, PNL Constanța stă DEZASTRUOS. Luați la întâmplare primarii liberali care, oricum, au ajuns pe funcții cu sprijinul USL din 2012 și care în marea lor majoritate și-au atras antipatia alegătorilor prin modul de lucru. Fie că vorbim de penalul de la Techirghiol, de arhicercetatul Hânsă de la Cernavodă, de incompetenții Iordache de la Medgidia sau Radu de la Mangalia, un lucru e cert: liberalii au eșuat în ale administrației. Explicația e simplă, ani de zile liberalii au stat în umbra social democraților, preferând un loc doi asigurat și afacerile bănoase pe care PSD-iștii au acceptat să le împartă în schimbul blatului politic. Aceasta este conjunctura în care Valentin Vrabie ar trebui să se prezinte despre salvatorul județului din partea PNL. Nu-l va crede nimeni, chiar dacă intențiile lui vor fi reale.

În al doilea rând, organizația județeană a PNL Constanța stă pe un butoi de pulbere. O organizație măcinată de scandalurile dintre democrați și liberali, care nu reușesc să fuzioneze sub nicio formă(am văzut cu toții recentul scandal dintre Sorina Tușa și conducerea PNL Constanța). O organizație în care funcțiile au fost ocupate nu pe competențe ci pe principii de rudenie și afaceri cu actuala conducere (vezi candidatul Boroianu sau multitudinea de candidați care sunt doar fiii unor PNL-iști importanți). Un PNL Constanța care efectuează sondaje pentru candidați dar refuză să le pună la dispoziția publicului. Un PNL Constanța cu două mari obiective în ultimii 15 ani: să propună aceiași veșnici parlamentari inutili și să nu deranjeze sub nicio formă activitatea infracțională a primarului Radu Mazăre. O organizație care n-a știut niciodată să crească politicieni credibili, mulțumindu-se doar să încerce să fure oamenii cu notorietate (vezi cazul George Scupra de curând). O organizație care maschează candidații în independenți pentru a păcăli masele, doar pentru a-i înregimenta imediat după câștigarea alegerilor (vezi cazul Radu Cristian și mai nou Vergil Chițac și poate chiar Valentin Vrabie). Aceasta este organizația cu care ar trebui să lucreze primarul din Peștera. O sarcină imposibilă, credem noi, chiar și în eventualitatea în care printr-o minune, edilului din Peștera i s-ar oferi conducerea PNL Constanța.

Și mai ales, primarul Valentin Vrabie ar avea suferit din cauza propriilor declarații.  ”Ca să ajungi într-un partid politic trebuie să îndeplinești niște condiții: să fii pervers, să fii hoț, să minți, să nu ai suflet, să nu ai mamă, să nu ai tată”, spunea Valentin Vrabie nu cu mult timp în urmă. ”Partidele sunt grupări mafiote”, spunea într-o altă declarație. Declarații care, în cazul în care va accepta oferta oricărui partid, vor fi aproape imposibil de explicat.

Valentin Vrabie este ultima speranță a oamenilor că se poate reuși în administrație, acționând independent. Și chiar dacă politicienii au acționat pervers, transpartinic, modificând jocul electoral pentru a se favoriza reciproc, atunci când au ales ca primarii să fie câștigători din primul tur și ca președintele CJC să fie ales prin votul colegilor, Valentin Vrabie nu are dreptul să ucidă speranța oamenilor că politicul poate fi învins de oameni independenți și corecți. Primarul din Peștera are drumul său spre noi minuni realizate în fruntea administrației independente a orașului Medgidia iar după patru ani, alegătorii îl vor duce pe brațe și la funcția de președinte al CJC pe care știm că și-o dorește.

Similar Articles

Comments

  1. Eu cred ca e nevoie de oameni noi in partide, Oameni precum Valentin Vrabie si Vergil Chitac pot atrage dupa ei si altii asemenea din societatea civila care sa schimbe sistemul din interior. Numai asa independentii au o sansa reala de a schimba fundamental jocul politic si sa poate face cu adevarat administratie pentru cetatean.

    • Nu cred ca acest oras va avea o soarta mai buna…… orasul asta clocoteste de infractiuni…acest oras in care “oamenii politici” au fraternizat ani la rand si ce este mai grav este ca au migrat in functie de interesele proprii nu isi va revenii… atata timp cat administratia va fi paravanul mogulilor “afaceristilor” speculantilor este foarte greu sa isi revina… indiferent ce ne dorim indiferent cat de mult ne dorim sa iesim din conul asta de umbra si sa scapam de eticheta “republica lui mazare” ne va foarte greu daca nu imposibil… nu stiu daca un om sprijinit de un afacerist mai poate sa trezeasca interes…… cu toata dragostea pt dansul si pentru realizarile notabile din comuna pestera dar nu ar face decat,cel putin din punctul meu de vedere,sa devieze de la un traseu sanatos…. nu mai am incredere in partide politice si cu atat mai mult in ceea ce se numeste societate civila… nu ma reprezinta si mai ales cand vad persoane din “societatea civila” care isi uita trecutul politic si faptul ca au lipit afise si fluturau steaguri sau faceau judetul sustinand candidati pur si simplu nu pot decat sa ii privesc cu mila si lipsit de interes… odata cu tragedia din colectiv au aparut cativa pe acolo si am ramas stupefiat….
      In rest pace..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular