PNL Constanța, o organizație ruptă în două. De la penalii lui Gheorghe Dragomir la profesioniștii lui Vergil Chițac

Probabil că ne așteptam ca partea dreaptă a politicii constănțene să fie, ca înainte de fiecare scrutin electoral, ruptă în bucăți. Ce nu ne așteptam e ca liderul acestui segment, în speță Partidul Național Liberal să fie atât de fărâmițat. Desigur, ruptura dintre vechii democrați și liberali s-a simțit încă de când s-a pus problema fuziunii între cele două tabere și încă se simte. O idee genială, care pare coaptă prin birourile unei vestite companii petroliere, a pus la cale un plan care a reușit inimaginabilul: a rupt în două organizația PNL Constanța, împărțind-o între oamenii ”teoretic” imaculați dar oricum profesioniști în domeniile lor, propuși de Vergil Chițac și candidații pe care-i propune liderul de la județ, Gheorghe Dragomir, în marea lor majoritate cu niște condamnări penale grele la activ.

De la penalii lui Dragomir …

Haide să vedem pe cine a propus Gheorghe Dragomir pentru lista de candidați la primăriile din județul Constanța, din partea PNL.

Nicolae Marghiol, candidat pentru Primăria Ciocârlia. Condamnat definitiv pentru abuz în serviciu și deturnare de fonduri. Florin Mitroi, primar la Valu lui Traian este judecat pentru abuz în serviciu. Acuzațiile procurorilor vorbesc despre restituiri ilegale a peste 650 de ha de teren cu un prejudiciu de sute de mii de euro. Primarul de la Cernavodă, Gheorghe Hânsă și Nicolae Urdea de la Limanu, sunt și ei cercetați penal pentru diverse infracțiuni. Și lista poate continua. Interesantă este explicația președintelui PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, care spune nonșalant că ”n-a existat timp pentru a-i verifica pe toți cei care candidează”.

…la ”profesioniștii” lui Chițac

Deși este autorul unor serii de gafe, probabil specifice unui om nou în peisajul politic, președintele organizației municipale a PNL Cosntanța, Vergil Chițac, adoptă totuși o poziție diferită de liderul de la județ, propunând oameni noi în echipa sa. Oamenii pe care i-a afișat astăzi în fața reprezentanților presei pot fi considerați ca o schimbare benefică în peisajul politic local. Interesant este însă că aproape toți și-au exprimat lipsa de dorință în a reprezenta constănțenii în cadrul consiliului local, ei dorind, deocamdată, doar să facă parte din echipa municipală a partidului. Referitor la modul de lucru al superiorului său de la județ, Vergil Chițac a preferat să ”nu comenteze” deși dezacordul i se putea citi pe chip.

Iată mai jos lista oamenilor cu care amiralul devenit liberal vrea să facă politică în viitor. Reamintim că aceștia nu sunt neapărat și candidații pentru Consiliul Local, nefiind încă foarte clar cine va candida pentru aceste posturi.

Ana Rodica Stăiculescu Profesor universitar Dr., licențiată în sociologie și absolventă a Facultății de Filosofie din Universitatea București în 1975, doctor al Université Paris Sorbonne, profesor universitar la Universitatea OVIDIUS Constanţa, Facultatea de Drept, decan al Facultății de drept a Universității “Ovidius” în perioada 2002-2012, Profesor conducător de doctorate la Școala Doctorală de Sociologie a Universității din București începând din 2007. Autor principal sau în colectiv a numeroase monografii, cărți și articole științifice publicate în țară sau în străinătate.

Nadja Iancu Senior arhitect, Absolventa în 1996 a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. Membru fondator al Ordinului Arhitecților din România, cu o experiență profesională foarte importantă în domeniul arhitecturii, practic neîntreruptă de la absolvirea facultății atât în ce privește realizarea proiectelor cât și execuția lor. Printre pasiunile domniei sale întâlnim: comunicarea, sociologia și pshihologia fapt ce ne dă credința că zona politicii îi va deveni familiară foarte repede.
Adelina Toncean A absolvit cursurile Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi până în prezent a acumulat o vastă experienţă de management în domeniul bancar şi în cadrul mai multor corporaţii de anvergură. Implicarea Adelinei Toncean în campaniile umanitare ale Asociaţiei „Dăruieşte Aripi” i-a conferit recunoaştere atât în Constanţa, cât şi în ţară.
Remus Munteanu Muzician de renume şi absolvent al Academiei de Muzică “George Enescu” din Iaşi, domnul Remus Munteanu este una dintre figurile de marcă ale culturii constănţene. În prezent ocupă funcţia de preşedinte al Asociaţiei culturale “Thalassa Film&Music” din Constanţa, care organizează cu succes Concursul Internațional de Dirijat „Black Sea”.
Teodor Popa Dr. inginer,șef mecanic maritim, conferențiar universitar la Universitatea „Ovidius” din Constanța, șef Serviciu Inginerie și Nave cu Caracteristici speciale la CERONAV, absolvent în 1986 a Facultății de Nave din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. O experiență foarte bună în zona navigației și a învătământului ingineresc naval
Stere Hira Inginer, Absolvent al ANMB, 1995, Facultatea de Marina militara, antreprenor in industria turismului si agricultura
Studii postuniversitare de management in turism. Implicat in opere de caritate si in proiectul social “Asociatia oamenilor mici” – pentru copiii suferinzi de nanism.
Cătălin Anghel Antreprenor şi specialist IT, absolvent al Universităţii Ovidius din Constanţa în domeniul economic, cu experienţă în negociere, comunicare, organizare şi motivare. Fost coprezentator în cadrul unei emisiuni de IT, Cătălin Anghel a acumulat o vastă experienţă în domeniul reducerii costurilor prin programe informatice, licenţierea programelor de calculator, implementarea de solutii informatice de ultima oră, a securităţii informatice, implementarea de soluţii educaţionale, platforma e-licitatie, e-guvernare, soft de tip ERP, CRM, Bussines Intelligence.

Andrian Mihei Doctor în științe militare și informații, Universitatea Națională de Apărare „Carol I”. Din anul 2011 este colaborator extern, profesor universitar în cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Prăzaru Marius Medic, absolvent în 2006 al Facultății de Medicină „Victor Papilian” a Universității „Lucian Blaga” din Sibu, de la absolvirea facultății până în 2012 medic rezident la Spitalul Clinic de Urgență București în prezent medic specialist la la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și Coordonatorul Programului de Trasplant la același spital.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular