Pata din CV-ul lui Claudiu Palaz: Avansat în grad ilegal, degradat trei ani mai târziu

Claudiu Palaz, candidatul PMP la Primăria Constanța, pe care-l știți probabil și ca fost prefect al județului, a încercat să-și facă un renume clamând o corectitudine și o moralitate exemplară și mai ales mult peste cea a contracandidaților săi, care sunt toți niște mafioți, hoți, reprezentanți ai grupurilor de interese și multe altele.

”Cu alte cuvinte, întreaga mea carieră a evoluat treaptă cu treaptă. Nu am sărit nicio etapă. Fiecare pas a fost făcut având la bază experiența acumulată anterior.”, scrie Claudiu Palaz pe propriul site de prezentare.

Lucrurile însă nu stau chiar așa. Claudiu Palaz a fost de mai multe ori protagonistul unor situații care l-au plasat la limita legii, chiar dacă în prezent se străduiește să le țină departe de ochii publicului larg. Astăzi ne vom referi la celebrul scandal al ”coloneilor” lui Oprea, izbucnit în 2012, scandal care a făcut înconjurul canalelor de televiziune.

În ciuda faptului că timp de zile întregi au circulat liste cu numele celebrităților care fuseseră avansate în grad, un nume a fost de fiecare dată evitat cu atenție de reprezentanții presei, acela al prefectului de Constanța, Claudiu Palaz, care fusese avansat de ministrul Gabriel Oprea, la gradul de locotenent colonel, fără să fi făcut o zi de armată în viața lui, încă din anul 2010, mult înaintea celorlalți. De ce a tăcut și a acceptat o situație complet ilegală lupul moralist, Claudiu Palaz? Numai dânsul știe. Mai mult decât un simplu grad, Gabriel Oprea insistă și-i dă dreptul lui Claudiu Palaz, prin ordin, să poarte haina militară. Și culmea, momentul coincide cu o serie de interviuri în care Claudiu Palaz începuse să declare că-i plac uniformele și că le va purta și în calitatea de prefect. Vezi: Ziua de Constanța: Claudiu-Iorga Palaz, prefectul cu ţinută

cap_9

 

I se urcase la cap, domnului prefect de Constanța, devenit recent cadru militar cu acte în regulă. Doar că spre marea sa dezamăgire, avansările în grad ilegale fiind aduse în lumina reflectoarelor au fost cercetate de următorul ministru, Corneliu Dobrițoiu, care a decis să anuleze toate aceste ordine. Printre ele și pe acela al ”absolventului” Claudiu Palaz care devenise locotenent colonel cu drept de a purta uniforma militară, fără să fi făcut armata. Așa a reușit ca pe parcursul unui mandat de prefect, Palaz să fie și avansat ilegal și degradat rușinos. În mod normal, un om de o moralitate exemplară ar fi refuzat gradul din prima zi, știind foarte bine că se află într-o situație ilegală, dar, ce frumos e să-i atacăm doar pe alții și să clamăm că noi suntem fără de păcate, nu-i așa?

Interesant este că, același Traian Băsescu, președintele de atunci, omul care acum îl recomandă pe Claudiu Palaz drept cel mai bun candidat pe care îl poate avea PMP Constanța pentru Primărie, e același om care la vremea respectivă tuna și fulgera legat de aceste avansări în grad făcute peste noapte, cerând să fie trași la răspundere toți vinovații.

Ce spun reprezentații MAPN despre situația lui Claudiu Iorga Palaz

Pentru a nu exista niciun dubiu asupra situației militare a protagonistului articolului nostru, am cerut un punct de vedere din partea reprezentanților MApN. Iată ce răspuns am primit, în prima zi a lunii aprilie a acestui an.

Urmare la solicitarea dumneavoastră, vă transmitem următoarele informații primite de la Direcția Personal și Mobilizare a Statului Major General: 

Domnului Claudiu Iorga Palaz i-a fost acordat gradul de locotenent-colonel (rez.) prin ordin al șefului Statului Major General în anul 2010 și i s-a acordat dreptul de a purta uniforma militară prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. MP 906 din 21 decembrie 2010.

În luna iunie 2012, ministrul apărării naționale a instituit o comisie pentru verificarea modului de înaintare în grad a cadrelor militare în rezervă, în perioada 2010-2012. Ulterior, perioada de verificare a fost extinsă până în anul 1990. Această comisie a realizat o analiză statistică a numărului de grade acordate şi a temeiului legal şi nu o analiză a persoanelor care au beneficiat de acordarea de grade.

În situaţiile în care a fost constatată nerespectarea condiţiilor prevăzute în Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, şi în “Normele privind sistemul de gestiune a resurselor umane în Armata României”, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M 105/2002, s-a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă.

Prin ordin al șefului Statului Major General, în anul 2013, domnului Palaz i s-a retras gradul de locotenent-colonel.

P.S. Cum domnul Claudiu Iorga Palaz a luat decizia să nu dea interviuri presei, așteptăm oricând un punct de vedere asupra situației, pe care-l vom publica imediat ce-l vom primi. Ar fi interesant de știut de ce domnul cu pricina a tolerat o situație complet ilegală, care acum umbrește activitatea unui prefect ce s-a vrut a fi ”cel mai bun prefect pe care l-a avut Constanța”. 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular