Comunitatea elenă pregătește evenimentul anului, în Constanța. Cel mai mare dans grecesc din istorie, pe plaja Modern

Într-un oraș Constanța prăfuit și lipsit de evenimente semnificative, grecii ne arată din nou că știu să trăiască frumos. Comunitatea Elpis, condusă de Anton Antoniadis, pregătește un eveniment care va intra în istorie. La propriu. Pe plaja Modern se va dansa cel mai mare dans grecesc organizat vreodată. Inițial ar fi trebuit să fie un sirtaki, dar între timp s-a convenit să fie o compilație de dansuri. Reprezentanții Guiness Book au inventat pentru acest eveniment o nouă categorie, totul urmând să fie arbitrat, numărat, verificat minuțios, iar la final, introdus în Cartea Recordurilor drept cel mai mare dans grecesc.

Și, pentru că există un precedent apropiat de ceea ce organizează grecii, precedent întâmplat în Volos, chiar în Grecia, în 2012, acolo unde 5614 oameni au dansat împreună, pentru a sparge recordul, Constanța va trebui să găzduiască un dans cu cel puțin un om în plus. După spusele lui Anton Antoniadis, din momentul în care a făcut apel pentru ca oamenii să se strângă și să danseze, totul a devenit un fenomen.

Reprezentanți ai tuturor comunităților și-au trimis oameni ca să învețe dansul și să ajute. Turci, tătari, ruși, lipoveni, greci, bulgari, neo zeelandezi, ba chiar și din Nagoya (Japonia) au trimis oameni să ne ajute. Avem noroc și cu ANT-ul care a acceptat să ne ajute, iar de curând, Secretariatul General al Guvernului ne-a anunțat că ne va ajuta cu o parte din cheltuieli, care sunt enorme, aproape de 100.000 de euro. Ne-ar prinde bine niște sponsori, alături de noi”, spune Antoniadis.

Și are dreptate, orice firmă serioasă ar trebui să-și asocieze numele cu acest eveniment unic.

”Nebunia” va avea loc pe 28 mai, începând cu orele 17.30. Dansatorii vor pleca în paradă de la Poarta 1, pe Faleza Cazinoului prin Piața Ovidiu și se vor opri pe plaja Modern. Acolo va avea loc dansul, care va dura 5 minute și 3 secunde. Un arbitru, o doamnă din Turcia, ajutată de 120 de asistenți, vor verifica minuțios ca totul să fie corect și la final vor omologa recordul.

Seara se va încheia cu un spectacol de două ore. Muzică și dansuri grecești, evident.

P.S. Din sursele noastre, nu știm ca Primăria să se fi implicat serios în realizarea celui mai frumos eveniment din Constanța ultimilor 26 de ani. Poate citind acest articol, domnul viceprimar Făgădău coboară de pe caii mari pe care s-a urcat, renunță la mizerii de genul ”Festivalul Scoicilor” și susține acest proiect unic, fără a aștepta să fie rugat frumos. Așa ar fi normal, credem noi.

Oricum, felicitări și mulțumiri comunității grecești Elpis, pentru că pune Constanța pe harta evenimentelor unice din lume, lucru pe care ”aleșii” constănțenilor n-au reușit să-l facă în ultimii 26 de ani.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular