Cum și-a abonat Valentin Vrabie prietenii la banii Medgidiei, prin Clubul Sportiv

Valentin Vrabie, primarul independent (râd și curcile de formula asta) al Medgidiei, strigă cât poate de tare că a scos grupurile de interese de la robinetul cu bani al Medgidiei și că tot ce i se întâmplă rău, se întâmplă pentru că partidele vor să-l denigreze, pentru a-l înlătura din fruntea administrației locale.

Ce nu ne spune Valentin Vrabie este că grupurile de interese despre care vorbește au fost înlocuite de oamenii apropiați actualului primar, oameni pe care acesta îi plătește cu sume exorbitante, din banii Medgidiei. Documentele apărute recent în spațiul public arată fără putință de tăgadă că Vrabie nu a făcut decât să schimbe niște grupuri de interese cu altele.

Odată cu venirea în funcția de primar, Valentin Vrabie a reînființat Clubul Sportiv Municipal Medgidia. Pretextul a fost reînvierea sportului în municipiu. Realitatea, demonstrată acum cu acte, este că primarul avea nevoie de încă un robinet pentru grupul său numeros de susținători. Cel mai trist lucru în acestă poveste este că sportivii sunt remunerați cu sume ridicol de mici, în timp ce pilele și relațiile primarului primesc sume nejustificat de mari.

Lista salariilor regești începe de la Nicolae Tutungiu, fost consilier local ALDE, devenit în prezent directorul Clubului Sportiv Medgidia. La început un aprig contestatar al primarului, Nicky Tutungiu a devenit acum un umil servant și nu ezită să ia de gât pe oricine i-ar critica șeful. Primește pentru asta 6840 lei lunar, în timp ce o voleibalistă care-și muncește mâinile din greu pentru a aduna trofee primește 200 de lei. Sesizați diferența?

tutungiu

Vi-l mai aduceți aminte pe Gigi Răducan, reprezentanul opoziției din Peștera? Venit odată cu primarul Vrabie la Medgidia, acesta primește 1900 de lei de la Clubul Sportiv. La fel primește și obișnuitul șofer al primarului George Joe Nazaru. Amândoi sunt trecuți drept organizatori de evenimente, deși n-au nicio legătură cu domeniul respectiv. Vi se pare că suma de 1900 lei e mică? Explicația e simplă, pentru că amândoi sunt complet necalificați, primarul a ales să-i ”aprovizioneze” prin mai multe astfel de salarii de la mai multe instituții ale orașului. Ambii sunt și angajați ai DGPP.

gigi joe

Pe Mustafa Iusein, zis Keke, l-ați văzut în fruntea oamenilor care au venit să susțină primarul la mitingul eșuat, în urmă cu puțin timp. E domnul solid care a sărit la cetățeanul care dorea să pună întrebări primarului. Domnul Iusein primește din partea clubului suma de 4275 de lei. Mai primește însă aproximativ 2300 de lei lunar, pentru că a închiriat o sală de sport către Clubul Sportiv.

keghe

Mergem mai departe, la un caz strigător la cer. O anume Mihai Diana Ioana primește două salarii de la Clubul Sportiv Medgidia. Unul de voleibalistă, de 822 de lei lunar și unul de statistician, de 6840 de lei. Vă dați seama? Domnișoara este mai bine remunerată decât directorul clubului. Vă întrebați de ce? Răspunsul e simplu. Voleibalista statistician, în vârstă de 20 de ani, este fiica domnei Lelia Mihai, șef serviciu economic în Primăria Medgidia. Doamna Lelia Mihai răspunde de Controlul Financiar Preventiv. Adică, Valentin Vrabie nu poate face nicio plată fără acordul doamnei Lelia Mihai. V-ați prins? Să vă mai spunem și că tatăl domnișoarei statistician este fostul șef al Poliției din orașul Băneasa, recent ieșit la pensie? Și lucrurile nu se opresc aici. Sursele noastre spun că și al doilea copil al doamnei Lelia Mihai este angajat al DGPP Medgidia.

Lelia și Diana Mihai
Lelia și Diana Mihai

mihai

Ultimul, pe lista noastră, astăzi, este fotograful Clubului Sportiv Medgidia, Obreja Alexandru Iulian. Acesta primește pentru fotografiile sale, nu mai puțin de 5128 de lei din banii Medgidiei. Tânărul este un apropiat al familiei Vrabie și fotograf personal al primarului. Remunerat, evident, din bani publici.

fotograf

77 de angajați are Clubul Sportiv Municipal Medgidia. La Inspectoratul Teritorial de Muncă figurează cu contracte de muncă doar 26. Toate plățile pe care le face acest club sunt ilegale, pentru că entitatea nu a fost aprobată de Consiliul Local Medgidia și de asemenea nu i-a fost aprobat un buget. Toată activitatea clubului stă sub semnul ilegalității, primarul obișnuindu-ne deja cu aceste abuzuri.  Rămâne doar ca autoritățile competente să vadă ceea ce se întâmplă acum la Medgidia. Noi vom reveni și cu alte exemple.

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular