Alianța 2020 USR Plus propune oameni pregătiți. Nicolae Ștefănuță, candidatul cu 12 ani de experiență în Parlamentul European

În cursul acestor zile, la Constanța se află în campanie electorală unul dintre tineri pe care alianța USR PLUS îi propune pentru Parlamentul European. Nicolae Ștefănuță, locul șase pe lista de candidați pentru alegerile europarlamentare a Alianței 2020 USR Plus, te frapează la prima vedere prin tinerețe. La doar 37 de ani, însă, are deja 12 ani de experiență la Parlamentul European. Lucrează deja de mai mulți ani la Comisia de Agricultură a Parlamentului European și la cea de buget iar de cinci ani încoace se ocupă de relația dintre Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii. Este, așadar diplomat european și încă unul cu experiență, postură ce-l îndreptățește să candideze, cu șanse, pentru un post de parlamentar european. Am avut plăcerea de a discuta cu Nicolae Ștefănuță, dorind să aflăm mai multe despre planurile cu care pleacă la drum în viitorul său de parlamentar european. Iată ce ne-a spus tânărul Ștefănuță.

”Mesajul meu pentru această campanie este cel al drepturilor europene pentru cetățenii români. S-au promis foarte multe lucruri pentru români. S-a promis infrastructură, autostrăzi, s-a promis Schenghen până în 2014, euro în 2014 și iată-ne în 2019 fără nimic din toate acestea, ba chiar cu anumite sancțiuni. Românii nu sunt bine reprezentați și drepturile lor nu sunt bine apărat. Este foarte important ca românii să beneficieze de un drept foarte important, dreptul de a fi cetățean într-o țară aflată în Schenghen. Două localități ar beneficia enorm de acest drept, Constanța și Mioveni. 300 de euro pierduți pe zi, pe fiecare camion care stă în România la Mioveni, pentru că nu suntem în Schenghen și milioane de euro pierduți în portul Constanța, din același motiv. Din acest motiv Schengen este cel mai important proiect pe care alianța noastră și-l asumă în această campanie. Alte drepturi care mă interesează sunt drepturile tinerilor, care termină o facultate dar nu găsesc de muncă, alegând să plece din țară. Cunosc din ce în ce mai mulți tineri care nu pricep rolul votului în societate. Tinerii sunt preocupați de primul lor job iar tinerii României au dificultăți în a primi joburi corelate cu studiile lor. 

De asemenea, ar trebui să ne preocupe siguranța mediului. Ne vom trezi din ce în ce mai des cu situații catastrofale, cum a fost această tornadă. Una din preocupările mele este de a mări capacitatea Uniunii Europene de a mări capacitatea de a răspunde unor asemenea necesități, la care un stat simplu nu poate răspunde. Chiar Suedia, cu toată bogăția ei, nu a putut răspunde incendiilor de pădure. Mecanismul de protecție al Uniunii Europene, este constituit într-un fond de solidaritate. România folosește acest mecanism în mod greșit. A fost folosit de 18 ori, dar nu așa cum ar trebui. Preocuparea mea va fi să cer mărirea sumelor pentru acest mecanism. Instrumentul bugetar mă va ajuta să lucrez în acest sens. La fel cum voi insista pentru programele de burse Erasmus, pentru a ajuta studenții să primească aceste burse, atunci când chiar au nevoie de ele. Știu că poate părea că sunt voce unică acolo și am o misiune imposibilă, dar partidul nostru se va înscrie de astăzi într-o mare mișcare europeană, iar împreună cu aliații noștri ne vom lupta să obținem avantaje.”, a precizat pentru Constanta.ro Nicolae Ștefănuță.

Articol comandat de partidul Uniunea Salvați România, parte a alianței electorale Alianța 2020 USR-PLUS; Realizat de Dorian Punctro Press SRL – editor al Constanta.ro), Cod mandatar financiar: 41190006

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular