Treziți-vă! Constanța trebuie guvernată! Unul e ascuns, altul e năuc.

Rezultatele alegerilor din județul și municipiul Constanța se înscriu, în mod evident, pe un trend european, național, dar mai ales unul local. Putem spune că Partidul Social Democrat (PSD) a pierdut alegerile în România, doar dacă considerăm că opoziția este omogenă (PNL- USR-PMP).

Dacă privim cifrele însă, PNL este pe primul loc cu 26,95%, urmat, la distanță mică, de 3,5 puncte de PSD, care în urma rezultatelor parțiale transmise de BEC se poziționează pe locul doi în opțiunile electoratului român. Alianța USR-PLUS, la nivel național, este pe locul trei, cu 20,08%, urmată de Pro România lui Ponta cu 6,74%, de maghiarii de la UDMR cu 6,62% și de fostul președinte Băsescu de la PMP cu 5,42%.

Totuși, La nivel local, în Constanța situația arată puțin diferit: USR-ul este încă pe primul loc (29,91%), aproape la egalitate cu PNL (29.84%), în timp ce, partidul aflat la guvernare, PSD, a cazăut pe locul al treilea cu 25,8%.

Cu alte cuvinte, electoratul din Constanța își dorește o schimbare radicală, având în vedere scorul impresionant obținut de USR-PLUS, o alianță care reprezintă, simbolic desigur, o nouă abordare atât ca discurs, dar mai ales ca viziune managerială. În USR-PLUS sunt oameni care n-au mai făcut politică, în general tineri, dornici să demonstreze ceva acestei societăți.

La Constanța s-a crezut mult timp că PSD-ul este capabil să țină totul sub control. S-a spus că ne aflăm întru-un “oraș roșu” stăpânit electoral de baroni precum Radu Mazăre, Stroe Felix sau Decebal Făgădău. Ei bine, constănțenii au doveit contrariul!

Constanța nu este și n-a fost vreodată un Oraș Roșu!

Ani de zile, atunci când Radu Mazăre ținea strâns hățurile sistemului, într-o perfectă și permanentă conlucrare, sau mai bine zis complicitate perversă, cu PNL-ul local, electoratul era captiv, jucat precum o minge de ping-pong între clanul Mazăre (PSD) și clanul Hasotti (PNL).Dar constănțenii n-au fost niciodată PSD-iști. Niciodată!

Constănțenii au fost doar victimele acestui viol, șocați și brutalizați, în așteptarea unei salvări. Așa se explică de ce orașul și județul Constanța au votat mereu cu Mazăre și Constantinescu la locale, dar cu Băsescu, și-n general cu dreapta, la alegerile generale și prezidențiale. Constănțenii așteptau să fie salvați.

Din păcate, azi, acest oraș este guvernat de doi oameni foarte slabi, doi PSD-iști: președintele filialei locale, Felix Stroe, retras și ascuns, despre care nimeni nu știe exact ce gânduri mai are, și Decebal Făgădău, buimac și amețit, care nu se mai poate trezi din pumnii electorali primiți, ori de câte ori și-a permis să scoată capul pe ușă. Și tutuși, Constanța trebuie guvernată. Așa nu mai merge!

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular