Avem cifrele oficiale, la Medgidia. Eșec răsunător al primarului liberal Vrabie

Am primit, în această seară, cifrele oficiale de la BEJ Constanța, legat de voturile medgidienilor pentru alegerile europarlamentare. Vă rugăm, urmăriți atent: PNL 27,18, PSD 26,6%, USR PLUS 19,78 %, Pro România 7,66 %, PMP 6,03 %, ALDE 4,37 %. 

Haideți să vedem ce înseamnă asta în cifre. PNL, cu primarul în funcție recent înregimentat în partid, a obținut 3872 de voturi. PSD, cu Luminița Vlădescu demascând matrapazlâcurile primarului în fiecare zi, sparge votul antipartid pe care l-a dat țara și obține 3789 de voturi. Datorită performanței viceprimarului Vlădescu, USR PLUS care a cam dominat toate orașele mari ale țării, inclusiv capitala, obține la Medgidia doar 2818 voturi, o performanță subțire, având în vedere că în acest oraș s-a anunțat a doua organizație ca forță, din județ. În fine, foarte important, PRO România obține 1092 de voturi, PMP 859 și ALDE 628.

Revenim și subliniem. Într-un context în care în toată țara votul a fost pentru USR Plus și Apoi PNL, la Medgidia social democrații pierd alegerile la doar 83 de voturi. În acest context, reacția haotică a primarului care iese, la fel ca Geoană, înainte de finalul votului și anunță medgidienii că a obținut o mare victorie, trădează disperare. Disperarea că puținii medgidieni care nu s-au vindecat de mirajul Vrabiei vor înțelege și ei că visul frumos s-a terminat și că primarul a pierdut iremediabil încrederea orașului. Prin înjurături zilnice, prin beții, prin vânzarea independenței pentru a se plimba prin toate partidele, prin lipsa cruntă de realizări la nivelul administrației locale, Valentin Vrabie a consumat încrederea medgidienilor, mai repede decât consumă un pahar de șpriț pe terasă la Chiftea.

Și dacă nu ne credeți, să ne uităm puțin pe cifre.  În 2016, Valentin Vrabie, candidând singur, a obținut 10861 de voturi, la o prezență de 51 %. Candidatul PNL, Marian Odor, a avut atunci 2994 de voturi. Adică, împreună au avut 13885 de voturi. Trei ani mai târziu, la alegerile de ieri, Valentin Vrabie în fruntea PNL a reușit să fie pe primul loc cu 3872 de voturi.

Și, încă o chestiune. PSD-ul a primit la Medgidia 3789 în timp ce Pro România a obținut 1092. Pro România este Pro unui PSD fără Dragnea, iar Dragnea nu mai este. Așadar, împreună, cele două formațiuni ar obține 4881 de voturi. Și atunci, a cui e de fapt victoria la Medgidia?

Ca un ultimul detaliu al disperării pe care o simte primarul Vrabie, acesta anunță că victoria lui s-a obținut în urma unui vot masiv. Când a ajuns primar, prezența la vot a fost de 51 %. În acest scrutin, la Medgidia s-au prezentat doar 40,7 % dintre alegători. Ați înțeles în ce criză de imagine se zbate primarul?

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular