Razvan Botezatu. Omul din spatele vedetei tv.

tnDin capul locului, trebuie sa recunosc ceva. Razvan Botezatu este vinovat pentru aceasta rubricuta a site-ului. L-am urmarit, inca de la inceputurile lui. Mi-a placut faptul ca isi dorea sa promoveze oameni talentati din Constanta, indiferent de domeniul lor de activitate. Si mi-am dorit, urmarindu-l, sa pot face acelasi lucru intr-o zi. Asa ca, in calitatea lui de “autor moral” al acestei rubricute, l-am cautat si l-am rugat sa vorbeasca despre el.

Razvan e un om modest, desi n-ar avea neaparat motive sa fie. Vorbim totusi despre un om care a pasit in lumea televiziunii, fara prea mare experienta si a reusit. A avut doar o pasiune nebuna pentru tv, inca din copilarie.

“Pasiunea mea pentru televiziune a inceput inca de cand eram mic, de pe la varsta de 6 ani. De copil “moderam” emisiuni TV in fata oglinzii sau cu prietenii.  Dupa terminarea liceului am urmat cursurile Facultatii de Litere, specializarea Jurnalism, stiind ca este singura mea sansa de a-mi urma visul. In anul II de facultate am mers la statia Antena 1 de Constanta acolo unde am facut practica. Nici nu banuiam ca in locul respectiv, o sa incep o cariera care-mi va schimba total viata.”tn2

Cum a inceput totul pentru Razvan Botezatu? Ei bine, omul a avut o idee si n-a ezitat sa trimita un mesaj catre oamenii cei mai potriviti pentru a o pune in practica. Cati dintre noi nu avem idei dar ezitam, gandindu-ne ca n-o sa ne asculte nimeni, ca suntem prea mici, prea neinsemnati? Din punctul asta de vedere, Razvan e o lectie. Simpla si eficienta.

“Am hotarat sa fac o pagina de facebook pentru postul TV, Antena 1 Constanta, unde am inceput sa postez emisiuni si stiri. Un bun prieten isi lansase o melodie pe internet si m-am decis  sa scriu despre activitatea lui pe pagina pe care o construisem. Mi-am dorit sa-l ajut. Atunci s-a produs declicul. Mi s-a parut ca ar fi interesant si acaparant pentru public, ca Antena 1 Constanta sa aiba o emisiune de divertisment, in care sa promoveze talentele judetului, din diverse domenii de activitate, fie ca e vorba despre muzica, dans sau arta. I-am trimis un mesaj directorului Antena 1 Constanta, in care i-am prezentat ideea mea de face o emisiune pentru promovarea tinerelor talente. Si, spre surprinderea mea, oamenii de la Antena s-au aratat din start interesati. Mi-au spus ca ma voi ocupa de aceasta emisiune, ca imi vor oferi spatiu pentru doua editii si, cel mai important, ca voi fi moderator. Daca emisiunea acapara atentia publicului, urma sa mergem mai departe. Am simtit atunci ca sansa imi surade. E greu sa descriu in cuvinte ce trairi aveam in acele momente, eram finalmente pe drumul meu. Pe drumul spre o cariera in televiziune. Si apoi, cumva, lucrurile s-au desfasurat normal. Asa cum mi le-am imaginat dintotdeauna. Am filmat un spot de promovare al emisiunii, care urma sa se cheme Urban Star, apoi s-au stabilit toate detaliile si pe 4 februarie am filmat prima emisiune. L-am avut invitat chiar pe prietenul meu. In fond, de la ideea de a-l ajuta plecase totul, nu?tnr

Razvan Botezatu e un tip linistit. As putea spune chiar timid. Atunci cand vorbeste despre televiziune, ii sclipeste o lumina in ochi. Ii place ceea ce face. Isi traieste visul iar lucrul asta se vede, se transmite. Poate de-aici si succesul pe care il are la public.

“N-am sa uit niciodata prima filmare. Am filmat intr-un mall din Constanta, cu foarte multi oameni curiosi sa vada ce se intampla, stransi in jurul meu. Si cu mine aflat pentru prima data in fata camerelor de luat vederi. Au fost trairi si emotii greu de descris si pe care nu le voi uita niciodata. Si a mai fost norocul de a avea in spatele meu o echipa de profesionisti care s-a ocupat ca totul sa se desfasoare in cele mai bune conditii. O echipa de oameni cu care, timp de 5 luni de zile, am produs acea emisiune saptamanal. Si cu care am continuat apoi, la emisiunea pe care o puteti vedea acum in fiecare dimineata, “Fii Antena!”. O emisiune pe care, alaturi de echipa si de Iulia Stanciu, am transformat-o in cea mai de succes productie a Antenei 1 de Constanta. Succes care in mare parte se datoreaza chimiei dintre mine si Iulia, omul care m-a invatat totul despre secretele televiziunii, omul care mi-a fost nu numai un bun producator ci mai ales un prieten de suflet extraordinar. Emisiunea in sine a fost din start o experienta noua, fiind live, dar si foarte utila pentru mine, pentru ca m-a ajutat sa ma formez ca prezentator tv. E greu de explicat nivelul de munca pe care-l dedici unei emisiuni de o ora la fel cum sunt greu de definit obstacolele de care te poti lovi in timpul unei emisiuni in direct. Imi place sa cred ca lumea ramane cu un gust placut dupa emisiunea noastra iar noi, cei din echipa, ramanem cu amintirea balbelor pe care le facem si pe seama carora ne amuzam deseori.”

Echipa. Razvan a tot insistat ca aici e de fapt marele succes. Ca n-ar fi reusit niciodata fara oamenii de langa el. Ca sunt ca o mare familie, fiecare cu bune si cu rele. Am crezut ca-s doar vorbe dar in fiecare fraza a sa, a continuat sa-mi vorbeasca despre ei. Cei care l-au batut pe umar si l-au incurajat sau dupa caz, l-au certat.

echipa antena“Suntem A-Team. Lina Tudor, cea care ma cearta atunci cand gresesc. Stie ca sunt un “agitat” in esenta mea dar tine la mine si de cele mai multe ori trece cu vederea atunci cand o iau pe “aratura”. Mirela Marinescu, omul care monteaza materialele si se ocupa de imaginea mea  la emisiunea mondena. Ma cearta mereu dar apoi tot ea vine si ma impaca. Razvan Dimof este regizorul si editorul imagine al emisiunilor pe care le prezint. El este tipul de om deschis, energic si pune in aplicare orice idee “nebunatica” pe care o am. Nicoleta Mocanu este persoana care a stat de vorba cu mine atunci cand am pasit prima oara in redactia Antena 1 Constanta si mi-a impartasit din experienta ei. Este tipul de persoana calda si mereu poti conta pe ea, indiferent de situatie. Apoi, bineinteles, este Ionela Dumitrescu, producatoarea emisiunii “Fii Antena”. Nu o sa inteleg niciodata cum reuseste sa suporte faptul ca o tulbur zi de zi cu ideile mele iesite din comun. Operatorii Vasile Mustata si Alex Constantin sunt cei care mi-au fost aproape, la prima filmare, atunci cand desi ma pierdusem total, m-au batut pe umar si m-au incurajat. Anca Medrea si Catalina Buzoianu, persoanele care-mi aduc zambetul pe buze zilnic si pe care le iubesc nebuneste. Cameramanii Liviu si Iulian, care tremura cand aud ca trebuie sa iasa la filmari cu mine. Toti acestia, impreuna cu sefii postului, care au riscat dandu-mi o sansa, sunt oamenii pentru care sunt “copilul nebun”, omul care face numai prostii. Dar sunt al lor si ei ai mei si nu pot decat sa le multumesc, pentru ca ma ajuta sa scap basma curata zilnic.”

Razvan Botezatu nu s-a gandit niciodata profund la ceea ce face. Am incercat sa-l intreb daca se simte un formator de opinii sau gusturi, dar n-a parut prea convins. El face ceea ce face, pentru ca-i place. Nu se gandeste ca acum e mai cunoscut, nu e foarte dornic sa dea interviuri. Vrea doar sa faca televiziune si s-o faca bine.razv

“Se spune despre televiziune ca te schimba, prin notorietatea pe care ti-o confera.   Nu stiu sa se fi intamplat asta cu mine. Poate doar o schimbare in bine. Ma pot uita linistit in urma si sa nu vad alt om. Mie mi-a placut sa fac televiziune. N-am fost interesat sa fiu cunoscut, nu mi-am dorit sa fiu persoana publica. E adevarat ca sunt atent la felul in care ma expun. E plina lumea asta de carcotasi iar eu sunt un om sensibil. Genul asta de oameni ma pot atinge iar eu pur si simplu nu vreau sa las asta sa se intample. Nu neg ca-mi place faptul ca oamenii de pe strada ma opresc sa-mi multumeasca pentru ca le-am oferit un zambet. E rasplata pentru toata munca pe care o depun, din situatii de genul asta ma hranesc cu energie si entuziasm. E ceea ce ma face sa merg mereu inainte.”

El e Razvan Botezatu, in cateva cuvinte. Il puteti urmari in fiecare dimineata de la ora 11, alaturi de Iulia Stanciu. Pentru cei care ii citesc povestea, a avut un mesaj simplu.

“Nu incetati niciodata sa credeti in sansa voastra si faceti tot posibilul s-o duceti la indeplinire. E mult mai bine sa regreti ceva ce ai incercat, decat ceva ce n-ai avut curajul sa incerci.”

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular