Marfă contrafăcută în valoare de aproximativ 950.000 lei, confiscată la Agigea

photoPoliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China articole diverse (brichete cu gaz, centuri din plastic pentru susţinerea coloanei şi jucării), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 945.000 lei dacă ar fi originale.
În data de 01.11.2013, în intevalul orar 10.30 – 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 66.280 articole diverse (62.000 de brichete cu gaz, 4.080 centuri din plastic pentru susţinerea coloanei şi 200 de jucării), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 945.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa, care purta siglele distinctive ale unor mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean iordanian, în vârstă de 43 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, şi un cetăţean chinez, în vârstă de 55 ani, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular