Peste 700 litri de produs petrolier confiscat la Cernavodă

motorinaPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit doi cetăţeni români care transportau, cu o ambarcaţiune, respectiv un autoturism,  720 litri lichid cu miros specific de motorină fără documente justificative.
Verificările au stabilit faptul că cele două persoane în cauză nu deţin documente legale pentru a conduce ambarcaţiunea, respectiv autoturismul.
● În data de 02.11.2013, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă, aflaţi în misiune pe malul drept al Dunării, au oprit pentru control o ambarcaţiune cu motor, la bordul căreia se afla o persoană de sex masculin.
În urma controlului au fost identificate 25 de bidoane din plastic care conţineau un lichid cu miros specific de motorină pentru care nu au putut fi prezentate documente legale.
Bărbatul, în vârstă de 35 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Constanţa, a declarat că a găsit abandonate respectivele bidoane care conţineau 500 litri de lichid cu miros specific de produs petrolier.
Verificările au mai stabilit faptul că respectivul bărbat nu deţine  certificat de conducere a respectivei ambarcaţiuni, faptă ce pune în pericol navigaţia pe Dunăre.

● În data de 03.11.2013, în jurul orei 12.40,  poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă, au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Ford, condus de S.I., în vârstă de 25 ani, domiciliat în judeţul Ialomiţa.
În autoturism au fost descoperite 10 bidoane din plastic încărcate cu 220 litri de lichid cu miros specific de motorină pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative.
Extinderea verificărilor a stabilit că tânărul în cauză nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.

Pentru continuarea cercetărilor a fost ridicată cantitatea de 720 litri produs petrolier, ambarcaţiunea, motorul şi rezervorul acesteia, bunurile având o valoare de aproximativ 6.040 lei.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi bărbaţi actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unei ambarcaţiuni fără a deţine certificat internaţional de conducător ambarcaţiune de agrement”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 2, alin. din Legea 191/2003 şi „însuşirea bunului găsit”, art. 216, alin. 1 Cod Penal, respectiv „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu deţine permis de conducere”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 86, alin. 1 din O.U.G. 195/2002 republicată.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular