Peste 170 kilograme de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

peste-confiscat1Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau, cu un autoturism, respectiv o autoutilitară, cantitatea de 176 kilograme peşte fără documente justificative.
Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, două autoturisme, înmatriculate în România, conduse de cetăţeni români, care transportau cantităţi de peşte fără documente justificative.
● Primul caz a fost înregistrat în data de 03.11.2013, în jurul orei 14.00, când a fost verificat un autoturism marca Audi, condus de cetăţeanul român, S.I., în vârstă de 26 ani, domiciliat în judeţul Bacău.
În interiorul autoturismului a fost găsită cantitatea de 85 de kilograme peşte din specii diferite, în stare proaspătă, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative.
● În al  doilea caz, poliţiştii de frontieră au oprit în data de 04.11.2013, în jurul orei 02.30, o autoutilitară marca  Mercedes Benz, la volanul căruia se afla cetăţeanul român U.D., în vârstă de 52 ani, domiciliat pe raza judeţului Galaţi.
În urma controlului a fost găsită cantitatea de 91 kilograme peşte din specii diferite, în stare congelată şi prospătă, transportată fără documente legale.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la 505 lei, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar bărbatii în cauză, sunt cercetati pentru săvârşirea infracţiunii de „transport al peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular