Migranţi sirieni depistaţi la „frontiera verde”

Garda-de-CoastaPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat cinci cetăţeni sirieni care au încercat sa treacă ilegal frontiera în România, pe jos, din Bulgaria, cu scopul de a ajunge în ţări din spaţiul Schengen.
În data 09.12.2013, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negru Vodă au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră au identificat, pe un drum comunal din judeţeul Constanţa, care face legătura între localitatea de frontieră Cerchezu şi Măgura, un grup format din cinci persoane de sex masculin.
În urma verificărilor a rezultat faptul că bărbaţii în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste între 19 şi 38 ani.
Cercetările au stabilit faptul că cei cinci bărbaţi au trecut frontiera româno-bulgară pe jos, prin „zona verde”, cu scopul de a ajunge în ţări din spaţiul Schengen.
Cei cinci sirieni au fost predaţi autorităţilor de frontieră din R.Bulgaria, conform protocolului.
Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor sirieni actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular