Monitorizare neinvaziva: pulsoximetru

Medicina se bazeaza la fel de mult pe priceperea medicilor cat si pe uneltele si aparatele pe care acestia le au la dispozitie ca sa ne trateze. Operatiile, tratamentele si mai ales modul de diagnosticare a beneficiat continuu de evolutia tehnologica ce a revolutionat medicina in general.

Corpul uman a ajuns sa fie explorat tot in mai multe moduri, ajungem sa cunoastem mai mult despre noi, cum “functionam’ si cum ne ‘stricam”. Sanatatea noastra este un lucru pretios, care merita orice investitie si orice sacrificiu. Progresul adus echipamentelor medicale nu inseamna doar mai multa practicalitate si eficienta pentru medici ci si mai mult confort pentru noi. Aparatele neinvazive sunt cele mai populare de pe piata astazi. Exista de fapt un aparat de genul acesta pentru monitorizarea fiecarei parti a corpului. Dincolo de avantajul numit confort ele ofera rapiditate in diagnostic si adunare de informatii. Un astfel de aparat este pulsoximetrul. Acesta masoara gradul de oxigenare sanguina si saturare a hemoglobinei. Poate fi folosit in orice situatie medicala, este versatile si ofera informatii pretioase – pulsoximetru gasesti chiar aici!

poza3232Pulsoximetrul face parte din noua generatie de aparate medicale destinate monitorizarii continue a pacientului in momente de urgenta si nu numai. Semnele vitale ale omului dau o perspectiva clara a starii sale, masurarea directa a saturatiei oxigenului din sange, fara sa trebuiasca sa recoltezi o monstra si sa o analizezi, ofera un avantaj enorm. Multe modele au si optiunea afisarii pulsului precum si alte capabilitati. Datorita faptului ca este portabil si functioneaza pe baterii poate fi transportat in situatii de urgenta sau poate fi folosit acasa pentru monitorizare personala, desi acest lucru nu este recomandat. Pulsoximetrele au ajuns sa fie foarte populare datorita avantajelor pe care le ofera, insa si acestea au anumite limitari.

Rezultatele date nu sunt la fel de precise ca cele obtinute intr-un laborator facand analiza sangelui. De asemenea nu ofera indicatii referitoare la nivelul  de dioxid de carbon, nivelul de pH din sange sau concentratia de bicarbonat. Insa, chiar si asa, un pulsoximetru este un aparat extrem de important in tot ce inseamna monitorizare medicala,ofera medicilor un flux continuu de informatii fara sa ne puna pe noi, ca pacienti, in vreun disconfort.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular