Liberalii constănțeni nu ne fac cinste. Cum au țepuit Boroianu și Dragomir celebrul brand Coyote Ugly cu peste 100.000 de dolari

Robert Aurel Boroianu. Bucureștean la origine, președinte al Organizației Municipale Constanța a PNL. Susținut intens pentru o viitoare candidatură la funcția de primar al orașului. Momentan aflat într-o cursă internă a partidului pentru a ajunge candidat, cursă în care aleargă de unul singur, liberalii evitând să scoată în față alte nume din cadrul organizației de partid. De ce? Pentru că între șeful organizației județene Constanța a PNL, Gheorghe Dragomir și Robert Aurel Boroianu se leagă o prietenie veche de familie, cimentată cu o relație de afaceri între cele două familii, desfășurată în mai multe domenii de activitate, fie că vorbim de afaceri în zona Istria, acolo unde firmele familiei Dragomir stăpânesc aproape totul dar și în domenii de activitate mai ”recreative” precum administrarea unor baruri și restaurante cunoscute din Constanța și Mamaia. Dintre sutele de afaceri în care este implicat Robert Aurel Boroianu (unele care duc chiar la celebrul Strutinsky), vom începe astăzi prin a ne referi la modul în care șeful organizației municipale Constanța a PNL a reușit, în asociere cu fiul lui Gheorghe Dragomir să ”țepuiască” un celebru lanț de baruri americane, cunoscutul Coyote Ugly, cu o sumă de peste 100.000 de dolari.

Cum a ajuns Robert Boroianu patronul din umbră al Genessis Steak House & Coyote Ugly Constanța

În urmă cu câțiva ani, inginerul Jean Vlad se decide să intre în afacerile cu restaurante. Profitând de oferta unei cunoștințe, închiriază clădirea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân în care funcționase anterior cunoscutul restaurant Domino. Cum probabil toți constănțenii știu, în clădirea respectivă a funcționat în acea perioadă Genessis Beer Pub, un club care a avut un real succes în rândul tinerilor. Cu toate astea, sursele noastre ne-au povestit că inginerul Jean Vlad avea nevoie de un investitor puternic care să-l ajute să dezvolte întreaga clădire, de nu mai puțin de 21.000 de mp. Așa a apărut în scenă Robert Aurel Boroianu care a contribuit cu 75 % din banii necesari pentru a deschide restaurante în toate etajele clădirii. În acea perioadă, inginerul Jean Vlad contactase personal reprezentanții lanțului de baruri Coyote Ugly, pentru a cumpăra o franciză și a deschide un astfel de bar în subsolul clădirii despre care facem vorbire. Deși inițial, după deschidere, afacerea a aparținut doar inginerului, după câtva timp, Robert Boroianu a propus deschiderea unui Coyote Ugly și în Mamaia, intrând astfel ca investitor și în această afacere a inginerului Jean Vlad. Pentru că n-a dorit să fie implicat personal, Robert Boroianu a folosit-o pe mama sa în afacere, aceasta devenind acționar al firmei Wine & Dine SRL și unul dintre administratorii Coyote Ugly Constanța.

Acela a fost momentul în care, spun sursele noastre, lucrurile s-au stricat în afacerea Genessis & Coyote Ugly Constanța. Modul de lucru al noii familii implicate (plăți întârziate, promisiuni nerespectate), combinate și cu un sezon estival extrem de sărac în turiști, în acel an, au făcut ca tensiunile între cele două părți să crească și să ducă în final la separare. A mai existat o singură discuție între cei doi investitori, moment în care au decis să-l numească pe Gabriel Salavastru drept manager sub stricta supraveghere a inginerului Jean Vlad. Ideea s-a transformat într-un complet dezastru, acela fiind momentul în care Jean Vlad s-a retras iar familia Boroianu a preluat controlul întregii afaceri, în numele banilor pe care îi investise.

Boroianu mută totul pe firma cumnatului pe care-l asociază cu Dragomir jr

Următoarea mutare a fost ca Robert Boroianu să ducă  întreaga afacere pe o altă firmă, JRD PRO CREATIV SRL, în care acționar majoritar, conform site-ului Vrajitorul.ro, apărea cumnatul său, Gabriel Salavastru, alături de o anume Neacșu Aurelia. La doar un an distanță, simțind că lucrurile merg bine financiar, acțiunile doamnei respective sunt cumpărate de fiul șefului PNL Constanța, Aurelian Radu Dragomir, care devine astfel asociat în afacerea Coyote Ugly. Toate bune, numai că Boroianu a uitat să mai plătească drepturile de franciză datorate brandului american, situație confirmată de reprezentanții acestei companii pentru Constanta.ro, care după mai multe promisiuni făcute de Boroianu personal precum că banii se vor plăti, au decis să-și ceară drepturile financiare în instanță.

”Noi am vândut drepturi de franciză către societatea Wine & Dine SRL, care din câte am înțeles a desfășurat relații de afaceri cu domnul Boroianu, în dorința de a se dezvolta. Apoi, din cauza unor neînțelegeri, domnul Boroianu a mutat întreaga afacere pe o altă societate (JRD PRO CREATIVE) și a semnat cu noi un contract, prin care se angaja să plătească drepturile de folosire ale mărcii Coyote Ugly Saloon. Deși a promis în repetate rânduri că-și va onora plățile, până în această zi nu a făcut-o, ceea ce ne-a determinat să deschidem un proces în România pentru a ne recupera banii. Nu știm exact cât avem de recuperat, pentru că e vorba de procente din cifra de afaceri a firmei francizate, dar din calculele noastre, suma depășește cifra de 100.000 de dolari”, a declarat reprezentantul companiei Ugly Inc, în exclusivitate pentru Constanta.ro.

Din nefericire pentru partea americană, compania respectivă și-a cerut deja intrarea în insolvență, în firmă rămânând pentru a plăti oalele sparte doar cumnatul folosit drept interpus, fiul șefului PNL luându-și tălpășița atunci când lucrurile n-au mai mers.

proces

În loc de epilog: De ce este relevant acest articol

Pentru că modul de lucru al afaceristului Robert Aurel Boroianu ne arată că acordându-i un vot la următoarele alegeri locale riscăm să aducem la conducerea orașului un alt Mazăre însoțit de gașca lui de ”afaceriști” și interpuși. Pentru că observăm că afaceristul Robert Boroianu se scaldă în niște datorii semnificative, ceea ce spune multe despre dorința bruscă de a candida la Primăria Constanța. Și mai ales pentru că, așa cum se vede din filmulețul de mai jos, am testat sinceritatea politicianului Robert Boroianu, atunci când acesta a fost prezent în emisiunea Laviniei Siclitaru la Litoral Tv, întrebându-l dacă desfășoară afaceri cu familia șefului său pe linie de partid, moment în care Robert Boroianu a mințit fără să clipească, spunându-ne că nu e cazul, admițând doar faptul că urmează să devină nașul de cununie al lui Radu Aurelian Dragomir. Cine are urechi de auzit, să audă. Ne oprim aici, pentru moment, dar vom reveni și cu alte anchete, pentru că personajul principal al articolului nostru este un afacerist complex, prezent în extrem de multe afaceri ale județului Constanța, unele dintre ele foarte apropiate de gașca fostului primar Radu Mazăre.

Nota redacției: am încercat să-l contactăm pe Robert Boroianu pentru a-i cere un punct de vedere legat de această situație dar nu a fost de găsit. În cazul în care dorește să aibă un punct de vedere, îl așteptăm și-l vom publica ulterior.

Similar Articles

Comments

  1. Doar cand te uiti la fata astuia iti dai seama ca este un mafiot!!! Doar a avut de la cine sa invete… Non-stop cu Radu Mazare prin cluburi, ce credeti ca vorbeau? Cum sa fure, logic! Cum sa se imbogateasca bagand mana in buzunarele constantenilor… Se distrau pe banii nostri in fiecare seara, Boroianu, Mazare si Fagadau, in cluburile de fite din Mamaia cu fete usoare si cea mai scumpa bautura… Pai astia sunt oameni politici? Oamenii politici care ar trebui sa fie in slujba cetatenilor nu au ce cauta in cluburi de fite si cu femei usoare… Ar trebui sa fie oameni seriosi, care sa se gandeasca numai la cetatenii care i-au ales… La noi insa, noi lucram penttru ei…

  2. Eu unul m-am saturat de oamenii de afaceri care declara ca ne vor binele, ca ei sunt bogati si n-au nevoie de bani. Asa ne-a pacalit si Mazare in 2000, ca are tot cei trebuie, dar de fapt afacerile erau falimentare si au inflorit dupa ce a ajuns primar. Eu vreau un candidat cu o cariera profesionala fara repros. Caracterul omului este cea mai buna dovada pentru ce va face in viitor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular