Curtat de toată clasa politică, Valentin Vrabie își vede de treabă. Peștera are începând de ieri 12 cișmele

Numele primarului din comuna Peștera, Valentin Vrabie, este, fără îndoială, în această perioadă, pe buzele tuturor. Politicienii, indiferent de apartenența lor, de stânga sau de dreapta, și-l doresc ca aliat în perspectiva alegerilor din 2016, pe care edilul din Peștera le-ar putea câștiga, prin notorietatea pe care și-a construit-o, în orice comună sau oraș din județul Constanța. Oamenii, din toată țara, îi scriu mii de mesaje și-l invită să candideze la ei în localitate, atrași de realizările vizibile reușite de edil.

guran

Valentin Vrabie este însă primar al comunei Peștera și pare că nu dorește să se abată de la misiunea sa, până în ultima zi de mandat. În felul acesta, ieri, în micuța localitate situată la câțiva kilometri de Medgidia, s-a mai produs încă o minune, un platou pe care sătenii obișnuiau să depoziteze gunoiul, de mai bine de 130 de ani, transformându-se într-un loc curat, care adăpostește de-acum cișmele pe care peșterenii le pot folosi pentru a da apă animalelor dar și pentru propriul uz.

Proiectul este, așa cum ne-am obișnuit la Peștera unul de mai mare anvergură. Două cișmele au fost inaugurate ieri, acestea fiind numărul 11 și 12 din cele 18 care vor fi construite la final.

Poate vă gândiți că nu e mare lucru. Niște cișmele. Nu e chiar așa. Proiectul a fost unul complicat, care a necesitat ca 30 de kilometri de conductă să fie construite subteran, pentru a aduce apa de la izvorul situat în amonte. Vor fi 40 de kilometri la finalul proiectului, pe care Valentin Vrabie l-a prevăzut pentru anul viitor. 20.000 de capete de oi și 1500 de vaci vor beneficia de această apă, transportată acolo unde era nevoie de ea. Înainte ca aceste cișmele să existe, peșterenii transportau apa cu cisterna, lucru care nu va mai fi necesar de-acum.

Și da, și de această dată primarul Valentin Vrabie și-a dorit inițial să apeleze la o firmă pentru a construi cișmelele, doar pentru a realiza că s-ar umfla costurile cu peste 70 %, lucru care l-a determinat să renunțe și să le construiască prin forța de muncă a comunei.

Și da, Valentin Vrabie nu a ezitat să spună că acest proiect este unul care ar trebui impus la nivel județean, în toate comunele din Constanța, în condițiile în care Consiliul Județean ar fi condus de oamenii potriviți.

Similar Articles

Comments

  1. Nu incape discutie ca actuala clasa politica este o mafie . Cine mai crede in PSD , PNL PUNR ?Nici ceimai slabi de minte . Prin consens , PED ,PNL , UNPR si UDMR desii, PNL sustinea o lege corecta a alegerilor , adica primarii in doua tururi si presedintele consiliului judetean direct , au votat sa fie ales primarul intr-un singur tur si presedintele consiliului judetean de catre consilieri , fapt ce aduce un mare avantaj partidelor amintite . Ca partidele amintite , sunt o mafie , nu poate fi contestat. Un reporter l-a intrebat pe domnul primar daca ar face la fel in calitate de presedinte al consiliului judetean demnitate pe care o merita deplin . Raspunsul a fost : DA . Asta inseamna ca ar dorii acest lucru . Dar ca sa ajunga presedinte al C.J. , trebuie sa aiba majoritate in randul consilierilor judeteni , lucri imposibil din cauza legii strambe a alegerilor . Nu poate ajunge presedinte al C.J. , decat daca isi face un partid , caz in care in judetul Constanta , partidul domnului primar ar devenii cel maiimportant . Daca este o unanimitate in a considera ca domnul primar ar scapa Constanta de mafia pesedisteo -uneperisto-penelista (nu cred ca un singur ziarist corect , neaga afirmatia sau nu stie ca este asa ) , hai sa-l sprijinim ; cei care nu-l vor sprijinii sunt cel putin necredibil , daca nu mercenarii mafiei . Sa vedem cine da tonul . Domnul primar este sfatuit de catre unii ca este greu sa faca un partid , asta pentru ca spera sa foloseasca imaginea domniei sale facabd o alianta . Domnule primar , nu aveti nevoie de nici-o alianat , in partidul dumneavoastra vr venii multi oameni cinstiti ,iar cei din partide care doresc sa o faca , pot fi selectati . Nu mai intarziati este timp destul si ati da un exemplu de ce trebuie facut intregii tari . Doar asa actuala clasa politica dispare .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular