Cristinel Dragomir se dovedește un priceput al furtului. ”Un metru de pământ mai puțin și ies milioanele”

Nici bine n-apucasem să uităm declarația bădărană pe care Cristinel Dragomir a făcut-o, săptămâna trecută, la adresa mamelor din Constanța, a jurnaliștilor și a oricărui ”neica nimeni” are curajul să i se împotrivească vreodată, că o nouă ”gafă”, marcă a vicepreședintelui de CJC a și apărut în media publică, lăsând să se vadă un personaj care n-ar trebui să beneficieze niciodată de votul constănțenilor, atât timp cât ne dorim bunăstare pentru județul nostru.

Cristinel Dragomir s-a făcut remarcat prin modul abject în care l-a ”bârfit” pe Nicușor Constantinescu, omul care l-a propulsat în lumea bună a orașului. Înregistrarea există încă pe youtube și face furori. Vicepreședintele CJC a continuat seria declarațiilor ”tâmpite” în cursul ședinței de săptămâna trecută, acolo unde a făcut cu ou și oțet femeile care și-au permis să protesteze în ploaie pentru ca secția Pediatrie a Spitalului Județean Constanța să fie reabilitată, lucru care culmea, s-a și întâmplat.

Ieri, jurnalistul cotidianului România Liberă, Răzvan Chiruță, a adus în lumină o nouă ”perlă” a lui Cristinel Dragomir, povestind cum acesta, în timpul unui interviu oferit unui ziar olandez, s-a dovedit un veritabil doctor în furt, explicând detaliat cum se pot face niște bani ușor, dacă-ți dorești neapărat. Iată cum povestește jurnalistul discuția cu vicepreședintele CJC.

În iunie, un jurnalist olandez a venit în România pentru a se documenta despre lupta anti-corupție de la noi, care fascinează Europa. Cum fostul primar PSD Radu Mazăre, arestat preventiv la acel moment, era ușor de vândut cititorilor din Olanda prin extravaganța ieșirilor sale publice, jurnalistul m-a rugat să-l însoțesc la Constanța, pentru a scrie despre cazul penal al acestuia. Ocazie cu care ne-am întâlnit și cu vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Cristian Dragomir, unul dintre liderii PSD Constanța și cel care conduce de fapt instituția publică, în lipsa lui Nicușor Constantinescu, suspendat pentru dosare penale.
Discuția cu Cristian Dragomir a decurs relativ banal până spre final, când omul și-a arătat nemulțumirea față de un control al Curții de Conturi. Printre altele, vicepreședintele s-a declarat nemulțumit de faptul că inspectorii Curții îi reproșau unele nereguli cu bursele pe care CJ le acordă elevilor din mediul rural.
“Și ultima, care a întrecut orice măsură, cu bursele pe care le dăm noi în mediul rural. Noi dăm burse, întotdeauna noi dăm de la semestru la semestru. Sunt unii copii, ăia din clasa a VIII-a, la care noi ne ducem în septembrie să le dăm pentru ce-a fost… că ăștia închid, noi luăm situația după ce închide Inspectoratul Școlar la sfârșitul anului. Dar noi vara nu ne ducem să-i mai căutăm pe ăștia pe acasă. Noi de obicei ne ducem la școală, când începe școala, facem careu, bursierii îi scoatem în față să-i dăm de exemplu, iar pentru ăia care au fost clasa a VIII-a, dar nu mai sunt la școală, semnează directorul școlii, că i-am lăsat lui plicurile cu bani, urmând ca directorii școlilor (să distribuie banii bursierilor – n.m.), că ei… dar semnează directorul că le-a dat. Că noi ne-am dus acolo, dar pe ăia nu-i mai avem, că ăia sunt plecați pe la liceu, pe la… Și tu vii (Curtea de conturi – n.m) și îmi impuți suma de bani? Că de ce le-am dat-o la directori, că vezi Doamne nu le-am dat-o la ăia direct în mână. Dar eu puteam să le spun că le-am dat-o la ăia în mână. Înțelegi, adică mizerii”

După ce și-a pledat cauza, Cristian Dragomir a făcut o declarație care m-a uimit prin sinceritate. Nu am știut cum să o folosesc atunci și am păstrat înregistrarea audio pentru un moment potrivit. Care a venit acum, o dată cu dosarul primarului Sorin Oprescu, pentru că arată modul cum gândesc, de fapt, cei care conduc instituțiile publice, arată ușurința cu care se poate fura bugetul de stat.

„Asta e problema? Că am zis eu: «Câți sunt (bursieri – n.m.), domn’le, în plus?» Păi sunt vreo 200 nu știu cât. «Ce înseamnă, domn’le? Înseamnă 300 de milioane (lei vechi – n..m) ». Chiar așa a ajuns Consiliul ăsta Județean, stă în 300 de milioane? Înțelegi? Păi de 300 de milioane, trag un metru de pământ mai puțin la un drum și ies 50 de sute de milioane. Sau am pus un strat mai mic cu nu știu cât…”

Similar Articles

Comments

  1. E important sa citim genul asta de articole ca sa realizam cine conduce Consiliul Judetean.
    Perceptia oamenilor de rand a fost ca noul val de politicieni tineri vor aduce o oarecare schimbare si vor actiona mai mult in interesul locuitorilor judetului Constanta, in schimb, pe zi ce trece, se dezvaluie un chip din ce in ce mai urat al lor, cu o mentiune speciala pentru Cristinel Dragomir, liderul consilierilor.
    Daca el recunoaste cat de usor se pot fura niste bani din taxele constantenilor, nivelul real al fraudei este de neimaginat.
    Nu ar trebui sa iesim in strada?

    • domnule ALEXANDRU AMTICIUC toti politicienii fura asa ca ce sa ne mai miram ca Dragomir zice ca trage un metru de pamant si mai ia niste bani. macar asta recunoaste, nu ca alti care s-au imbogatit si nu zic nimic

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular