Valentin Vrabie cere o familie de refugiați în comuna Peștera. ”Suntem peste 2800 de primari, dacă toți am face asta, n-ar mai exista o problemă”

Județul Constanța pare mort din punct de vedere al actitivății politice. Nu vezi opoziție, nu prea vezi putere, nu vezi acțiuni concrete, nu vezi atitudine față de multele probleme pe care regiunea în care locuim cu toții le are. Cu riscul de a părea prea laudativi la adresa lui Valentin Vrabie, trebuie să admitem că primarul din Peștera e singurul care iese din această rutină, acțiunile întreprinse în urbea pe care o păstorește fiind dese și având ecou la nivel național. Avem de partea noastră faptele acestui edil pentru argumenta cuvintele frumoase pe care le scriem la adresa lui.

Fără îndoială, subiectul cel mai fierbinte, aflat pe buzele tuturor în acest moment este cel legat de refugiații care au intrat în Europa, cerând o șansă la o viață decentă, departe de războiul care le-a distrus familiile și sărăcia instaurată în urma acestui conflict. Și, pentru că am văzut poziția președintelui ”turist” aflat în vacanță la Cotroceni, ne-am dorit să aflăm și părerea primarului din Peștera, legat de acest subiect. Latura noastră cârcotașă a sperat că subiectul îl va depăși pe edilul care conduce destinele unei comune de 4000 de locuitori, ascunsă undeva lângă Medgidia, însă lucrurile n-au stat chiar așa. Am avut parte de o discuție aplicată, la obiect și mai ales de o soluție oferită rapid pentru problema refugiaților pe care România, conform președintelui Iohannis, nu și-ar permite să-i primească.

”Mă bucur că m-ați sunat. Chiar mă gândeam la problema asta și pot să vă spun că, pe noi cei din Peștera, omenia și religia ne obligă să întindem brațele și să oferim ajutor. Suntem dispuși să preluăm o familie de refugiați de care să ne ocupăm. Vor primi tot ce le trebuie, de la casă, masă și un trai decent. Le vom oferi un loc de muncă, o școală dotată cu tehnică de ultimă generație, apa cea mai ieftină din județ, cheltuielile legate de sănătate acoperite complet și multe altele de care toți cei din comuna Peștera beneficiază. Sunt aproximativ 2800 de primari în România. Dacă eu, primarul comunei de pe locul 58 (din 60) în topul veniturilor pe cap de locuitor în Dobrogea, sunt dispus să fac acest gest, înseamnă că o putem face cu toții și putem rezolva problema refugiaților ce vor sta în România, foarte repede. Peste trei milioane de români au plecat în Europa și au căutat o viață mai bună, iar acum, când este momentul, ca țară, să oferim o mână de ajutor, ne bâlbâim incredibil și nu știm să oferim casă pentru 6000 de refugiați.”, ne-a declarat Valentin Vrabie.

Primarul comunei Peștera nu s-a sfiit nici să critice atitudinea ezitantă a președintelui Klaus Iohannis pe care l-a susținut în campania electorală dar pe care momentan îl vede ca pe o mare dezamăgire.

”Ne facem de râs când e vorba de găsit o soluție atât de simplă. M-a uimit președintele României de la care eu, personal, aveam mari pretenții. Nu pot să cred cât de impotent este în fața problemelor. Vine din rândul primarilor și am crezut că gândește altfel, că va fi eficace în fața problemelor de acest tip. Din păcate văd că nu a reușit să vină cu soluții pentru situația asta. Chiar e nevoie ca eu, un primar dintr-o comună mică precum Peștera să ofer soluții pentru toți acești politicieni care în campanii ne mint că ne vor ghida eficient destinele iar apoi uită complet pe cine reprezintă? Ar trebui să le crape obrazul de rușine pentru că soluția e la îndemână și poate rezolva rapid problema.”, ne-a spus Valentin Vrabie.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular