Administrația Făgădău autorizează, haotic, orice clădire, pe orice teren

Probabil că mulți cetățeni ai Constanței, la fel ca noi, și-au închipuit că odată cu plecarea lui Radu Mazăre din fruntea administrației constănțene, se va instaura o anumită ordine în autorizarea clădirilor din orașul nostru. Succesorul Decebal Făgădău pare, cel puțin la nivel declarativ, un tip ordonat, riguros, care respectă și ultima regulă de urbanism. În realitate însă, orașul Constanța este invadat în ultima perioadă de tot felul de clădiri, autorizate în cele mai nepotrivite locuri.

Vă oferim astăzi două exemple, în speranța că primarul Decebal Făgădău va lua act de cele prezentate și va avea grijă să stopeze acest circ al clădirilor aruncate în orice spațiu liber, fără a fi respectate nici cele mai minime reguli de urbanism.

Primul exemplu este o terasă de lemn, aruncată în mijlocul trotuarului din cartierul Anda. Greu de înțeles ce e cu această terasă, ridicată toamna, spre disconfortul tuturor locuitorilor zonei care se vor înghesui de-acum pe îngustul spațiu rămas liber.

IMG_3809

 

A două situație a fost semnalată public de liderul M10 Constanța, Mihai Petre. Pe un spațiu extrem de îngust din vecinătatea Spitalului Județean Constanța va apărea în curând o clădire cu două etaje.

Vă vine să credeți că pe limba asta mizerabilă de pământ urmează să se ridice o cașcarabetă cu două niveluri? Vă vine să credeți că mâine (marți) platanul din imagine va fi tăiat pentru a face loc unei noi mizerii urbanistice care poate pune în pericol circulația ambulanțelor pe aleea de acces spre spital?  În naivitatea mea, refuz să cred că există un inconștient care să autorizeze așa ceva și un nesimțit care să construiască acolo. Îi cer public viceprimarului Decebal Fagadau să oprească această nouă agresiune urbanistică și crimă de mediu! 
Hai să rostogolim informația, poate îi facem să se oprească. Se vede că prin zonă nu a ajuns nici “Polaris” și nici programul “Curățăm Constanța Noastră”, a exclamat Mihai Petre. 

Pe această bucățică de teren se va ridica un imobil de 2 etaje.
Pe această bucățică de teren se va ridica un imobil de 2 etaje.

spital2

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular