Mihai Tararache :”Îl chem la o dezbatere pe primarul Făgădău pe situația din cartierul Henri Coandă.”

„În ultimele săptămâni am vorbit despre obligația Primăriei Constanța de a rezolva situația din cartierul social Henri Coandă, ce a devenit o bombă socială și infracțională sub patronajul direct al administrației locale. Am fost suprins să primesc sute de mesaje din partea constănțenilor care mi-au cerut să merg mai departe și să le reprezint interesele direct din funcția de primar al orașului Constanța”, a declarat deputatul Mihai Tararache.

Poziția echipei Tararache este aceea că sub paravanul unor măsuri așa zis sociale, o administrație locală poate genera probleme de securitate, probleme sociale și de mediu unui întreg oraș.

„Singurul scop al cartierului Henri Coandă a fost acela de a asigura administrației Făgădău  numărul de voturi ce aparțin asistaților sociali. Din păcate, cartierul a devenit o bombă socială, totul pe banii plătitorilor de taxe și impozite”, consideră Tararache.

Soluția Tararache

De aceea, echipa deputatului PNL propune constănțenilor „Soluția Tararache”.

„Empatia și componenta socială sunt valori fundamentale a politicilor de dreapta. Trebuie însă să fim atenți și să îi ajutăm  pe acei oameni care doresc să se integreze social, care nu refuză locurile de muncă și care au grijă ca copiii lor să meargă la școală.

Solidaritatea și mila creștină pe care constănțenii au arătat-o, s-a întors împotriva lor. Acest lucru trebuie să se oprească, căci binefăcătorii au ajuns victime!’’

Deputatul a vorbit în Parlamentul României despre furturile, tâlhăriile și mediul infracțional din cartierul Henri Coandă, însă nu îi poate face treaba domnului Făgădău.

„Sunt deputat în Parlamentul României și nu pot intra cu Poliția locală în acest cartier în care noaptea se fură și clanța de la ușă. Sunt deputat și nu pot veni cu un nou contract de închiriere pentru oamenii aceștia, care să includă și sancțiuni pentru cei care refuză să fie cetațeni civilizați. Sunt deputat și atribuțiile pe care le am nu îmi permite să îi fac treaba domnului Făgădău. Dar, ceea ce pot face, voi face până la capăt. Acum, ca deputat. Din 2016, prin votul cetațenilor și ajutorul lui Dumnezeu, ca primar”, a declarat Mihai Tararache.

„Priviți puțin în oglindă diferența dintre ce am fi putut fi si ce suntem: de la Capitala Economică a României (avem toate datele pentru a obține acest statut) suntem orașul de pe litoral unde se fură cu pisica”, este mesajul lui Mihai Tararache. „Acum, dacă ne dorim ca bunul simț, legea și civilizația să câstige în fața infracționalității și a mizeriei, trebuie să votăm legea pe care am propus-o si de care avem nevoie. Fără o primărie interesată de probleme, ne trebuie o lege care să compenseze totul. A fost numită legea Tararache, dupa numele inițiatorului. Eu prefer să spun ca e legea celor care s-au săturat să doarmă cu un ochi deschis noaptea de teama hoților din Henri Coanda”, este mesajul deputatului către constănțeni.

Acesta atrage atenția însă că oamenii de bună-credință, care respectă legea și pe ceilalți constănțeni, nu au de ce să se teamă, ba din contră: „Vreau să fiu foarte bine înțeles. Niciun locatar de bună credința din cartierul Henri Coandă nu trebuie să se teama de legea pe care am propus-o. Oamenii muncitori, civilizați – mulți dintre ei mi-au spus deja că mă susțin – vor avea în această lege un mare sprijin pentru că îi va ajuta să scape de vecinii care au atras această faimă nedorită”.

Îi arunc mănușa domnului Făgădău

De când a preluat mandatul de primar interimar, domnul Făgădău se ascunde de problema cartierului Henri Coandă. Dacă eu, ca deputat, primesc sute de mesaje săptămânal cu privire la ceea ce se întamplă în cartier, sunt convins ca domnia sa, ca primar, a primit mii.

Domnul primar interimar Decebal Făgădău conduce instituția care ar trebui să muncească fără oprire în slujba constănțenilor. Cu atât mai mult cu cât situația din cartierul Henri Coanda se deteriorizeaza constant. Și cu toate aceastea, domnul primar interimar Făgădău se preface că nu este nicio problemă.

De aceea, domnule Făgădău, vă chem la o confruntare directă, față în față, pe subiectul cartierului Henri Coanda. Vă chem, domnule Făgădău, să îmi spuneți mie și zecilor de mii de constănțeni nemultumiți ce soluții aveți pentru cartierul-dezastru Henri Coandă.

Vă chem, domnule primar, să ieșiți din Primărie și să dați piept cu realitatea în care trăiesc oamenii din acest oras.  Eu voi fi în fața primăriei joi 22  Octombrie, la ora 12:00 fix. Vin cu soluția mea. Dumneavoastra unde veți fi?”

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular