Dacian Cioloș: “Administrația în serviciul cetățeanului, NU o anexă a politicului”

Azi de la palatul Victoria, premierul Dacian Cioloș a anunțat într-un scurt briefing principalele obiective ale noului guvern. Însoțit de Costin Borc premierul a ținut să explice că urmează ca fiecare minister în parte să-și facă o analiză a priorităților, pe sectoarele de interes, teme ce urmează să fie puse în dezbatere pe masa guvernului și susținute prin noul buget aflat încă în construcție. Ministerele urmează să identifice metodele prin care administrația să fie depolitizată și eficientizată. Premierul Cioloș a cerut ca administrația să angajeze oameni de calitate și să devină mult mai transparentă.

Dacian Cioloș: “Am discutat azi planul de acțiuni sectoriale ce urmează să fie elaborat, pe fiecare domeniu în parte, ce urmează să fie depus la Parlament. Acest plan va fi legat în mare parte de buget. Acest plan urmează să conțină continuarea unor proiecte vechi dar și inițierea unor proiecte noi. Avem trei teme principale: dezvoltarea economică, reforma administrației prin depolitizarea administrației, România în Uniunea Europeană. Pe aceste trei teme urmează să discutăm cu diferiți actori. De dezvoltarea economică va fi responsabil vicepremierul Costin Borc”

Costin Borc: “Am discutat despre constituirea unui grup interministerial pentru creșterea convergenței între regiunile țării. Trebuie să ținem cont de condiționalitățile acordului cu Uniunea Europeană. Vrem să consolidăm încrederea în economia românească. Vrem sprijinirea capitalului românesc. Consolidarea produselor românești este un obiectiv strategic pentru noi ! Vrem să venim cu simplificarea administrației. Vrem să identificăm câteva sectoare strategice pe care să ne bazăm.”

Derapajele de la ISU punctate de premier

Dacian Cioloș: “Faptul că ISU a cerut sponsorizări sunt derapaje. Nu, nu este normal ! Nu voi ezita și am rugat să nu mai avem astfel de cazuri și astfel de comportamente. Am cerut o analiză să nu mai avem astfel de derapaje la ISU. Eficiența ține și de onestitatea și integritatea oamenilor care lucrează în această instituției. Transparența este un element care face parte din integritate. Am cerut mai multă transparență și celorlalte ministere. Oamenii au dreptul să știe. Adminsitrația este un serviciu al cetățeanului, nu o anexă a politicului.”

Costin Borc: “Trebuie să facem o administrație în slujba cetățeanului.”

Dacian Ciloș: “Am cerut miniștrilor să analizeze proiectele în derulare. Există o analiză la nivelul ministerelor. În zilele următoare o să vedem ce proiecte susține fiecare minister.”

După ce fiecare minister în parte va realiza o analiză a priorităților, pe sectoarele de interes, aceste teme urmează să fie puse în dezbatere pe masa guvernului și susținute prin noul buget aflat încă în construcție. Ministerele urmează să identifice metoedele prin care administrația să fie depolitizată și eficientizată. Premierul Cioloș a cerut ca administrația să fie ocupată cu oameni de calitate și să devină mult mai transparentă.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular