No menu items!
No menu items!

Abuzurile la care a fost supus Grigore Comănescu, subiect de emisiune pentru B1 Tv

De câțiva ani de zile, deja, patronul SOMACO, Grigore Comănescu, se află sub lupa unei veritabile mafii, care și-a pus în gând să-l termine. Site-ul Constanta.ro a fost primul care a dezvăluit, printr-0 serie de articole, modul în care un grup infracțional, din care fac parte primari, avocați și magistrați, încearcă prin decizii aberante să facă praf afacerile grupului de firme condus de Grigore Comănescu.

Iată doar câteva din dezvăluirile pe care le-am făcut de-a lungul timpului, legat de cazul omului de afaceri constănțean.

Soluţie bizară în dosarul de cercetare penală al avocatului Ionel Haşotti: instanţa a amendat reclamantul

Am trăit să o vedem şi pe asta! O companie respectabilă din judeţul Constanţa a fost amendată de o instanţă de judecată pentru simplul fapt că a îndrăznit să facă plângere privind tergiversarea cercetărilor într-un dosar penal. Deşi decizia de amendare nu a fost comunicată, ba mai mult nici nu a fost motivată şi redactată, chiar în ziua următoare pronunţării, Biroul de Executări Penale al Curţii de Apel Constanţa a trimis înştiinţarea de plată. Asta, ca să fie clar: justiţia nu tergiversează amendarea celor care se plâng de… tergiversare. 

Ce nu face o judecătoare coruptă pentru a pune umărul la un tun imobiliar

Judecătoarea Jianu a devenit cunoscută opiniei publice după ce DNA-ul a trimis-o în judecată, pe 28 noiembrie 2014, sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu. La acea vreme, domnia sa era ditamai preşedinta secţiei a II-a civile a Tribunalului Constanţa. În exerciţiul funcţiunii, răspundea de falimente. Însă faptele pentru care este acum judecată şi care, iată, o bagă în faliment profesional, erau mai vechi. Anume, din perioada în care se ocupa de retrocedări la Judecătoria Constanţa. În această calitate, în anul 2010, Corina Eugenia Jianu a soluţionat, în doar şase luni de zile, un dosar de fond funciar, repede şi prost. Atât de prost, încât soluţia magistratei a găurit patrimoniul oraşului Năvodari cu peste nouă milioane de euro.

Cazul Sibioara. Eugen Bola nu mai e prefect dar abuzurile sale în materie de retrocedări funciare continuă să producă efecte

Este un lucru recunoscut (şi deseori enunţat) de către opinia publică faptul că, pentru judeţul Constanţa, Instituţia Prefectului a fost, din 1990 încoace, mai importantă decât în multe alte zone ale ţării! Şi asta din simplul motiv că era mai necesară decât oriunde altundeva în România o CENZURĂ administrativă (realizată, atunci când a fost cazul, şi prin apelul la Justiţie: atacarea în contencios) asupra actelor autorităţilor publice locale, comunale sau judeţene, care, la noi, în aceşti 25 de ani de postcomunism, au “ieşit în decor” (în raport cu Legea, în primul rând) şi au dat adesea cu oiştea-n gard, parcă mai des decât prin alte părţi…

Prefectul de Constanţa pune umărul la abuzul de la Sibioara?

Reprezentanţii companiei Somaco Construct SRL suspectează faptul că instituţia prefectului judeţului Constanţa exercită presiuni verbale asupra primarului Comunei Lumina, pentru a emite un act administrativ contrar punctului de vedere exprimat în scris… tocmai de instituţia prefectului. Aceasta nu-şi poate retracta propriul punctul de vedere, dintr-un motiv cât se poate de simplu: l-a invocat într-un proces, pe care altfel nu avea cum să-l câştige. Acum, prefectul ar vrea să o întoarcă… dar nu cu mâna lui, ci îndemnându-l pe edilul de la Lumina să adopte un act contrar legii, într-o poveste cu implicaţii patrimoniale de milioane de euro.

În Justiţia din Constanţa, mori cu dreptatea-n mână

Pe chestiuni de perfidă procedură, Tribunalul Constanţa a mai dat o dată de pământ cu speranţele legitime ale unei companii serioase din judeţul Constanţa de a obţine revizuirea unei hotărâri judecătoreşti dată prin cruntă fraudă la lege de aceeaşi instanţă de renume. După cum am arătat în mai multe materiale anterioare, Comprest Util SRL, aparţinând omului de afaceri Grigore Comănescu, a cumpărat în anul 2005 părţile sociale ale companiei Somaco Construct, deopotrivă cu o carieră de piatră din Sibioara şi cu licenţa de exploatare minieră emisă de statul român în anul 2001, în întregirea unei activităţi care data din anii 60 ai secolului trecut. Comprest Util a înţeles să cumpere întreaga afacere cu patru milioane de euro, după ce a comandat un audit juridic şi economic. Toţi specialiştii consultaţi au spus, în acord cu legea, că investiţia este sigură. În consecinţă, noul proprietar a achitat preţul integral, ba chiar a realizat investiţii în tehnologizare, drumuri de acces şi construcţii administrative. Preţul activelor şi investiţiile, cu valorile lor actualizate, ar putea să ajungă la 20 de milioane de euro.

Grigore Comănescu, patronul SOMACO, a organizat o pomană în viu: ”Dreptatea a murit”

Ați văzut probabil, ieri, prin oraș, betoniere îmbrăcate în bannere cu mesaje adresate DNA-ului, circulând pe șosele, în coloană. Mașinile aparțin firmei SOMACO Construct – Comprest Util SRL, societate al cărei patron spune că a ales această cale de protest, obosit și sătul de abuzurile la care compania sa este supusă de mai mulți ani de zile.
Dacă ar fi să sintetizăm în câteva rânduri motivul pentru care Grigore Comânescu a ajuns să apeleze la asemenea măsuri disperate, cel mai ușor ar fi să facem trimitere la o poveste deja împământenită, în ultimii ani, prin părțile locului. Ai avut ghinionul să ai o firmă profitabilă? O afacere cam singură, la acest nivel, pe domeniul ei de activitate, în Constanța? S-a mai întâmplat și ca băieții deștepți care au condus orașul, să fie obligați să lucreze doar cu a ta companie, pentru că alta la acest nivel de calitate nu există? E, atunci deznodământul era clar. Trebuia să-ți împarți afacerea cu niște băieți care ți se indicau.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular