Grigore Comănescu, patronul SOMACO, a organizat o pomană în viu: ”Dreptatea a murit”

Ați văzut probabil, ieri, prin oraș, betoniere îmbrăcate în bannere cu mesaje adresate DNA-ului, circulând pe șosele, în coloană. Mașinile aparțin firmei SOMACO Construct – Comprest Util SRL, societate al cărei patron spune că a ales această cale de protest, obosit și sătul de abuzurile la care compania sa este supusă de mai mulți ani de zile.
Dacă ar fi să sintetizăm în câteva rânduri motivul pentru care Grigore Comânescu a ajuns să apeleze la asemenea măsuri disperate, cel mai ușor ar fi să facem trimitere la o poveste deja împământenită, în ultimii ani, prin părțile locului. Ai avut ghinionul să ai o firmă profitabilă? O afacere cam singură, la acest nivel, pe domeniul ei de activitate, în Constanța? S-a mai întâmplat și ca băieții deștepți care au condus orașul, să fie obligați să lucreze doar cu a ta companie, pentru că alta la acest nivel de calitate nu există? E, atunci deznodământul era clar. Trebuia să-ți împarți afacerea cu niște băieți care ți se indicau.
Doar că Grigore Comănescu n-a acceptat să cedeze afacerea pe care a construit-o din temelii și din acel moment a fost tirul unor decizii administrative și judecătorești, aberante, menite să-l îngenuncheze. De la primari,prefect, avocați și judecători, o mafie incredibilă și-a pus în gând să-l termine pe cel mai mare producător de betoane din regiune.
Povestea este extrem de lungă și de alambicată, se întinde pe parcursul mai multor ani și are ițe prin birourile primarului Matei de la Năvodari, fostului prefect Eugen Bola, omului de afaceri Sorin Strutinsky dar și prin sălile de judecată unde, spune Grigore Comănescu, familia Hasotti și-a folosit influența pentru a truca decizii ale instanței, pe care, privindu-le, până și un elev de liceu și-ar pune mâinile în cap. Dacă mai socotim și faptul că una dintre judecătoarele implicate în acest circ este verișoara lui Strutinsky, abuzurile încep să capete un înțeles. Nu o logică, evident, doar un înțeles, referitor la cine și de ce vrea Somaco făcută una cu pământul.

Revenind la protestul de ieri, se poate spune că acesta a fost unul inedit. Fără a-l cunoaște pe Grigore Comănescu, privind protestul de ieri poți concluziona că omul are ”cojones”.
Inițial, pe străzi au circulat betonierele companiei, îmbrăcate în bannere pe care scria: ” Stop corupţiei din administraţie şi justiţie! DNA – asta este treaba ta”. Desigur, polițiștii care au însoțit coloana pe tot parcursul nu au ezitat să arunce cu amenzi, fiecare mașină fiind sancționată cu 1000 de lei.
În faza a doua a manifestației, 300 de angajați ai companiei SOMACO au protestat în fața Prefecturii, acolo unde au organizat o ”pomană în viu” dreptății din România, folosindu-se, pentru a ilustra această situație, de un sicriu pe care scria ”dreptatea a murit”. De asemenea, pe bannerele purtate de protestatari puteai citi mesaje adresate către DNA sau CSM, instituții cărora li s-a cerut, în principal, implicare în soluționarea acestor abuzuri.
Grigore Comănescu spune că nu se va opri aici. Urmează astăzi o scrisoare adresată ambasadei americane din București (SOMACO este partener NATO), apoi scrisori adresate tuturor insittuțiilor europene dar și președintelui României. În final, dacă situația va rămâne neschimbată, patronal companiei spune că va apela la o soluție extremă.
”Dacă vor refuza să trateze acest caz corect, voi cere ca afacerea mea să se naționalizeze. O voi dona statului roman, să se ocupe ei de cei 500 de angajați ai mei, care se află în pericol de a rămâne fără locuri de muncă din cauza acestor abuzuri. O să-i încolonez pe toți și-o să-i duc să le plătească statul salariile”, spune Grigore Comănescu.

Întregul șir de abuzuri la care a fost supusă compania SOMACO, poate fi citit urmând linkurile de mai jos

http://constanta.ro/2015/05/25/in-justitia-din-constanta-mori-cu-dreptatea-n-mana/

http://constanta.ro/2015/01/08/ce-nu-face-o-judecatoare-corupta-pentru-pune-umarul-la-un-tun-imobiliar/

http://constanta.ro/2015/02/23/cazul-sibioara-eugen-bola-nu-mai-e-prefect-dar-abuzurile-sale-materie-de-retrocedari-funciare-continua-sa-produca-efecte/

http://constanta.ro/2015/02/23/cazul-sibioara-eugen-bola-nu-mai-e-prefect-dar-abuzurile-sale-materie-de-retrocedari-funciare-continua-sa-produca-efecte/

http://constanta.ro/2015/03/19/prefectul-de-constanta-pune-umarul-la-abuzul-de-la-sibioara/

Sursă foto: www.telegrafonline.ro

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular