Adevărul despre presupusa exmatriculare a viceprimarului Decebal Făgădău, aruncată pe piață de Partidul Mișcarea Populară

În cursul unei conferințe de presă, liderul Partidului Mișcarea Populară, Claudiu Palaz a făcut dezvăluiri legat de studiile viceprimarului cu atribuții de primar interimar, Decebal Făgădău. Conform documentelor prezentate de fostul prefect, studentul Făgădău ar fi fost exmatriculat de două ori, în 1994 și 1997.

Dacă până în acest punct, povestea lui Palaz e susținută de niște documente, destul de neclare, primite din partea rectorului UMC, Violeta Ciucur, motivele aruncate pe piață de fostul prefect pentru presupusa exmatriculare a viceprimarului Decebal Făgădău sunt la ani lumină distanță de ceea ce s-a întâmplat în realitate.

Lucian Băluț: ”Aiurea. Ce bazaconii!”

Claudiu Palaz a povestit astăzi că motivul pentru exmatricularea lui Decebal Făgădău îl reprezintă o tentativă de fraudare a unui examen, susținut în acea perioadă în fața profesorului Lucian Băluț, care l-ar fi prins pe student copiind și în consecință ar fi propus excluderea acestuia din cadrul Universității Maritime Constanța (la acea vreme IMC). În consecință, l-am contactat pe profesorul Băluț pentru a-l întreba dacă-și aduce aminte acest episod. ”Aiurea. Niște bazaconii. Eu în 30 de ani de profesorat am propus două exmatriculări. Nu mi s-a aprobat niciuna. Ca să vedeți cât de interesantă e viața, unul dintre cei doi a fost singurul din promoția lui care a devenit comandant. Nici nu-mi aduc aminte ca Decebal Făgădău să fi fost elevul meu, sincer să vă spun”, ne-a declarat profesorul, cunoscut în mediul universitar pentru că și-a picat la examene de mai multe ori propriul nepot.

Decebal Făgădău: ”Ni s-au promis niște avantaje pentru a fi studenți acolo. Am fost păcăliți, am renunțat”

Așa cum e normal, am luat legătura cu viceprimarul cu atribuții de primar interimar, Decebal Făgădău. Acesta nu a dorit să-i răspundă în vreun fel lui Claudiu Palaz, dar ne-a oferit câteva indicii care fac lumină asupra situației care a dus la acea ”exmatriculare” menționată.

”Când am terminat liceul Mircea, eu și 19 colegi de ai mei, fraieri aș putea spune, am ales să fim studenți la IMC pentru că ni s-au promis trei lucruri: brevet de ofițer, practică asigurată și un loc de muncă la finalul studiilor. După ce am intrat la facultate ni s-a comunicat că nu vom mai primi nimic din toate acestea. În acel moment am renunțat, pur și simplu cu toții. Ne-am orientat spre alte facultăți, așa cum era normal. Cea de-a doua exmatriculare, din 1997 e probabil o eroare a hârtiei, renunțasem de ani de zile”, ne-a declarat viceprimarul Decebal Făgădău.

Violeta Ciucur: ”Studentul Decebal Făgădău a renunțat. Când a plecat era bursier”

Rectorul UMC, Violeta Ciucur ne-a dezvăluit de asemenea câteva detalii care aduc o altă perspectivă asupra situației. ”Am verificat și eu, după ce am auzit zvonurile. Studentul Decebal Făgădău, împreună cu mai mulți colegi, au ales să renunțe la studiile începute. Nu este scris în acte de ce au renunțat, doar că au fost exmatriculați pentru că nu s-au mai prezentat. Ce vă pot spune este că acest student era bursier la acel moment, primea bursă pentru rezultate bune, deci cu siguranță nu discutăm despre copiat la vreun examen sau exmatriculat pe motiv de examene picate. Pur și simplu a decis să nu mai vină”, ne-a declarat Violeta Ciucur.

În concluzie, Claudiu Palaz aruncă din nou zvonuri nefondate pe piață, în speranța de a recupera distanța imensă care-l separă în sondaje de contracandidații săi de la PSD și PNL. După cum se văd lucrurile, nu va reuși. Încă așteptăm de la fostul prefect să ne explice, dacă tot vorbim despre ”fraude” cum de a fost locotenent colonel timp de trei ani de zile, fără a fi făcut o zi de armată în viața dânsului și de ce a tolerat această situație ilegală, fiind nevoit să suporte o degradare rușinoasă. 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular