Caludiu Palaz: “Cazul mamei primarului Făgădău este un posibil mecanism de fraudare”

Președintele filialei locale a PMP, fostul prefect Claudiu Palaz, un cunoscător al modului în care se organizează alegerile, lansează cu o ipoteză alarmantă dar foarte credibilă, despre incidentul în care a fost implicată mama primarului Făgădău, azi, la secția de votare 133 din Constanța. Palaz susține că nu întâmplător a fost prinsă Teodora Făgădău, tocmai mama primarului Făgădău, în momentul în care încerca să introducă 5 buletine ștampilate în urna de vot:

“Discutăm despre un mecanism de fraudare, care funcționează după următoarea formulă: apropiați ai PSD, oameni de încredere, sau membrii de familie, se prezintă la secțiile de votare având asupra lor câte 5 buletine, pe care le ștampilează, și ulterior le introduc în urna de vot. Fiind vorba în general de persoane cunoscute, nimeni nu stă cu ochii pe ei. Ca să acopere diferența dintre numărul celor înscriși pe liste și numărul mare de voturi de la anumite secții, Prefectura Constanța a anunțat mutarea listelor suplimentare de la o secție la alta, motivând că aceste liste nu sunt necesare la anumite secții, dar sunt foarte ultile la alte secții. De fapt, aceste liste suplimentare sunt utilie acolo unde se aplică rețeta celor 5 buletine, așa cum s-a întâmplat în cazul mamei primarului Făgădău. În această brambureală nimeni nu-și va mai dai seama ce s-a întâmplat. Este un mecanism” a explicat, pentru Constanta.Ro, Claudiu Palaz

Scenariul fostului prefect Claudiu Palaza, chiar dacă pare șocant la prima vedere este acoperit de multiplele sesizări pe care le primim din întreg județul, în mod special cu privire la localitățile administrate de PSD-iști de nădejde.

De exemplu, comuna Mihail Kogălniceanu este asediată de autocare care aducu turiști electorali din localitățile învecinate, anunța PNL Constanța  în urmă cu puțin timp. Din acest motiv sunt foarte multe voturi pe listele suplimentare. În același timp, secția de votare din stațiunea Mamaia a rămas fără buletine de vot încă de la 10 dimineața.

În același timp, neregulile se țin lanț și-n Constanța, unde preşedintele secţiei de votare 172 de la Colegiului Tehnic “Tomis” , în loc să trimită urna mobilă pentru ca mai mulţi pacienţi aflați în Spitalului Judeţean Constanţa să poată vota, a preferat să redistribuie buletinele de vot către secţia 171, unde preşedinte este Vergina Dumitrescu. Pentru nerespectarea legii, Mădălina Licoi-Pop, președinta secției 172, a fost amendată cu suma de 4.500 de lei.

Mama primarului Făgădău săltată de poliție pentru tentativă de vot multiplu

Incidentul a avut loc azi în jurul orele 12, atunci când Teodora și Vasile Făgădău s-au prezentat să voteze la secția 133 din zona Badea Cârțan, Constanța. Unul dintre observatorii secției le-a atras atenția polițiștilor prezenți că o persoană în vârstă de 70 de ani, de sex feminin, se pregătește să introducă în urna de vot 5 buletine ștampilate. Polițiștii au reținut-o pe femeie, înainte ca aceasta să introducă buletinele în urna de vot. În acel moment s-a constatat că femeia în cauză se numește Teodora Făgădău, fiind chiar mama primarului Decebal Făgădău.

Ulterior, soții Făgădău au fost conduși la Poliție pentru a da explicații cu privire la acest incident. În timp ce mama primarului susține că acele 5 buletine i-au fost înmânate, direct în secția de votare, de către o angajată a secției, de partea cealaltă, angajata biroului electoral, care este membră ALDE, spune că nu i-a dat femeii 5 buletine, și că mama primarului fie le-a furat, fie a venit cu ele de acasă sau din altă parte. După mai bine de trei ore de audieri la poliție, soții Făgădău au plecat acasă împreună, după ce mamei primarului i s-a făcut rău în timpul anchetei. În acest moment cercetările sunt în plină desfășurare, urmând ca polițitii să stabilească dacă a fost sau nu vorba de o faptă penală.

 

 

 

 

 

 

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular