Scandal și betoane în Palazu Mare. “VTD Construct” a ridicat deja 5 blocuri în Mamaia

Ședința de azi a Consiliului Local Municipal Constanța a readus în prim plan, scandalul iscat între locuitorii din cartierul Palazu Mare, mahării imobiliari și primarul Decebal Făgădău. Așa cum ne-am obișnuit, Primăria Constanța pare lipsită de orice putere în fața “dezvoltatorilor” care vor să betoneze fiecare petic de teren sau spațiu verde rămas liber. Totuși, mai în glumă sau mai în serios, Decebal Făgădău a acuzat că în spatele acestui proiect se află oamenii filialei locale a Partidului Național Liberal.

Bloc VDT Construct - Palazu Mare
Bloc VDT Construct – Palazu Mare

Este vorba despre un bloc, cu demisol, parter și 8 etaje, care urmează să fie ridicat lângă sensul giratoriu aflat la intersecția Bulevardului Tomis cu strada Lucian Blaga (chiar la intrare spre Palazu). Terenul și investiția aparțin firmei V.D.T. CONSTRUCT IMPEX SRL, patronată de constănțeanul Ivan Vasilică, în vârstă de 45 de ani.

În ultimii zece ani, aceste “VDT” imobiliare au betonat mulți metri pătrați în Constanța. Pe lângă blocul de la Palazu Mare, firma lui Vasilică a mai ridicat alte cinci enormități similare în stațiunea Mamaia, după cum urmează:

  • blocul “TANIA” – de pe malul lacului Siutghiol – 7 etaje
  • blocul “MARIA” – ridicat tot pe malul lacului Siutghiol – 8 etaje
  • blocul “ATHENA” – tot pe Siutghiol – 8 etaje
  • blocul “SOPHIA” – construit în Mamaia Nord – 8 etaje
  • blocul “SOPHIA 2” – din Mamaia Nord – 8 etaje

Peste tot, și se poate observă și din imaginile alăturate, proiectul V.D.T. CONSTRUCT IMPEX pare că se repetă la infinit, la fel și rețeta prin care firma operează fără probleme.

ATHENA Rezidence - Mamaia
ATHENA Rezidence – Mamaia

Cu toate acestea, dacă la Mamaia n-a avut cine să urle, la Palazu Mare lucrurile sunt puțin mai încurcate, în condițiile în care, vecinii se opun ridicării noului ansamblu imobiliar alcătuit din mai multe corpuri, unul având chiar 10 etaje.

SOPHIA Rezidence 2 - Mamaia
SOPHIA Rezidence 2 – Mamaia

Așa cum acuză Făgădău, dezvoltatorul Vasilică apare asociat cu liberalii de la Năvodari

Ivan Vasilică, administrator și unic asociat al V.D.T. Construct ridică și blocuri, dar se ocupă și de comercializarea materialelor de construcții, având un magazin deschis în Constanța pe Strada Cumpenei nr. 27B, acolo unde-și au sediul mai multe societăți din cadrul  conglomeratului său economic.

TANIA Rezidence - Mamaia
TANIA Rezidence – Mamaia

Astfel, pe lângă V.D.T. CONSTRUCT IMPEX, care a declarat o cifră de afaceri de 9,6 milioane de Euro în 2018, afaceristul Vasilică mai este implicat și-n următoarele societăți:

GLOBAL BUILDING INVESTMENT SA este o societate specializată în “dezvoltare imobiliară” unde Vasilică este asociat cu liberalul Tucan Valentin Emanuel. Acesta din urmă este fost consilier local din Năvodari, și fratele lui Jean Paul Tucan.

În anul 2014, Tucan Valentin Emanuel a demisionat din PNL și s-a apucat de afaceri, prin intermediul mai multor societăți, evident în domeniul imobiliar, foarte la modă în Mamaia-Năvodari. În anul 2018, firma Global Building a avut declarat un singur angajat, și o cifră de afaceri de doar 49.863 lei.

DELTA MAR TOURS SRL este un alt business în care apare Vasilică Ivan, de această dată în asociere cu Marius Ioniță. Firma are ca domeniu de activitate declarat “facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată,” fiind implicată în turismul sezonier. În 2018 societatea a avut 3 angajați, și a declarat o cifră de afaceri de 399.546 lei.

AGE GENERAL CONSULTING SRL este specializată în servicii de “decontaminare.” Aici Vasilică apare asociat cu nume deja sonore, precum fostul director executiv al Best Consult SRL, Dumitrescu Scîndu Octavian, devenit cunoscut după ce l-a dat în judeată pe Liviu Dorin Bamburic (fostul patron al Clubului “Two” din Constanța), pentru o datorie de peste 500.000 de euro. Procesul a fost inițiat imediat după ce Bamburic fusese împușcat, dar ulterior Scîndu s-a răzgândit și și-a retras cerere de chemare în judecată.

Un alt asociat al acestei firme este Elena Tragone. Numele acesteia a apărut la licitația, din mai 2018, pentru vânzarea mărcii “FC Faru” – adjudecată în final de fostul fotbalist Ciprian Marica, pe 3 iulie 2018.

DOMINIC REAL ESTATE SRL și aceasta este specializată tot în “dezvoltare imobiliară” și are sediul pe Strada Cumpenei 27B, acolo unde se află și V.D.T. CONSTRUCT. Firma este deținută de doi asociați, persoane juridice, mai exact de ARPROEX SRL (deținută de Dinu Bălan) și de V.D.T. CONSTRUCT IMPEX a lui Vasilică Ivan.

Constructor la bază, Dinu Bălan, și el implicat în imobiliare, se ocupă cu vânzarea de apartamente în complexul Tomis Plus din Constanța, prin firma ARPROEX.

KOVALONE ENTERPRISE SRL este o altă societate de “dezvoltare imobiliară” în care apare numele lui Ivan Vasilică, firmă la care acesta este asociat cu Petrică Gheorghe, Diana Violeta Cerchia (de profesie farmacist) și Ciprian Ștefan Mămăligă (lucrează ca inginer la Consolight Com SRL, firmă specializată în materiale electrice și corpuri de iluminat). Înființată pe data de 4 iunie 2018, societatea Kovalone este administrată de Mămăligă și nu are încă activitate.

KSVI SPORT INVESTMENT SRL se ocupă de comercializarea “echipamentelor sportive,” fiind unicul importator și distribuitor al echipamentelor marca “Joma” în Dobrogea.

Magazinul KSVI SPORT se află la aceeași adresă cu sediul V.D.T. CONSTRUCT și DOMINIC REAL ESTATE, și este administrat de Cristiana Șerban care are și calitatea de asociat, alături de “dezvoltatorul imobiliar” Ivan Vasilică și de Andrei Gîlcă.

Cam acestea sunt afacerile “liberale” pe care le indică acuzativ primarul Făgădău. Chiar azi, în cadrul ședinței de consiliu, atunci când scandalul cu privire la blocul care urmează să fie ridicat în Palazu era în toi, primarul a ținut să dea următoarele amănunte:

“Ca să știți adevărul. Investitorul putea să vină și să construiască un P+6, monobloc, care obtura în integralitate vederea a doua zi. Avea toate aprobările Consiliului Local și avea proiectul tehnic, gata să vină să construiască. Ar trebui să-i întrebați pe inițiatorii, majoritatea colegii dumneavoastră de partid doamna Andrei. Nu vă e rușină să veniți să mă certați pe mine, pentru că, colegii dumneavoastră din PNL au împins Planuri Urbanistice Zonale, și vă faceți acum că nu știți despre ce e vorba, când s-au votat în unanimitate în consiliile locale. Despre ce vorbim aici?!” a strigat Decebal Făgădău.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular