Decebal Făgădău pleacă în SUA, la începutul lui 2020. Ilan Laufer ne-a aranjat “înfrățirea” cu Fort Lauderdale

Pe 26 Octombrie, Ilan Laufer anunța pe pagina sa de socializare că “în 2020, Constanța va fi un model de urmat la nivel european în ceea ce privește exploatarea parteneriatului economic cu Statele Unite ale Americii.” La această postare a fost atașată o fotografie, în care Laufer apăre alături de primarul Decebal Făgădău. Prezentăm în continuare povestea cu tâlc din spatele “operațiunii înfrățirea.”

În urmă cu doar patru zile, Laufer a revenit cu precizarea că “la inceputul anului viitor, cu ocazia vizitei domnului primar al Constantei Decebal Făgădău în SUA, urmează să fie marcat momentul înfrățirii celor doua orașe”(greșelile aparțin autorului) Constanța și Fort Lauderdale. Cu această ocazie “vom organiza cea mai mare și importantă misiune economică românească care a vizitat SUA până în prezent” a mai precizat Laufer.

Postarea lui Ilan Laufer din 18.11.2019
Postarea lui Ilan Laufer din 18.11.2019

Cine este Ilan Laufer?

I se mai spune și “ministrul Playboy” din guvernul Grindeanu, iar în prezent este angajat al Camerei de Comerț pe relația României cu Statul Florida, organizație condusă de Ovidiu Lebădă – reprezentant al companiei private “SWANSON Capital Group” ce-i poartă numele.

Fost agent imobiliar în București, acuzat de familia Adamescu de delapidarea magazinului Unirea, apropiat al grupului Firea din PSD, Laufer a fost propulsat secretar de stat (18 Ianuarie 2017), și ulterior ministru pentru IMM-uri (28 iunie 2017).

Ilan Laufer si sotia
Ilan Laufer si sotia

După declarația scandaloasă, din noiembrie 2018, atunci când Laufer l-a acuzat pe președintele României de antisemitism, și că încearcă sabotarea parteneriatului strategic dintre țara noastră și SUA, colegii PSD-iști s-au delimitat de ministrul Playboy, acesta fiind recuperat la Camera de Comerț a lui Lebădă din Florida.

Ajuns aici, Laufer și-a traficat noua poziție în beneficiul “baronatelor” PSD, încercând să aranjeze vizite în SUA pentru membri ai partidului pe care-l reprezintă, vizite în urma cărora plătitorul român de taxe se alege doar cu niște fotografii și nimic mai mult.

Ca să întregim tabloul deja creionat, amintim că anul acesta, pe 2 mai, Laufer a fost săltat de DIICOT în dosarul în care este cercetat pentru delapidarea Unirea Shopping Center, alături de Carmen Palade (fostă Adamescu).

Vicele Răsăuțeanu, trimis să încălzească pixul

În pregătirea vizitei de anul  viitor a primarului Făgădău în SUA, pe 8 octombrie, a fost trimis la înaintare viceprimarul Costin Răsăuțeanu, care a semnat cu Dean J. Trantalis, primarul orașului Fort Lauderdale, un acord de cooperare economică.

Presa noastră, mai mult sau mai puțin informată, s-a grăbit să anunțe în mod greșit că ne-am fi înfrățit cu Fort Lauderdale, însă această ceremonie n-a avut încă loc, ci urmează să se întâmple la începutul anului 2020.

Costin Ioan Răsăuțeanu și  Dean J. Trantalis
Costin Ioan Răsăuțeanu și Dean J. Trantalis

De fapt, Răsăuțeanu a mers în SUA însoțit de reprezentanții Universității “Ovidius” din Constanța, pentru a identifica “oportunitățile de promovare a unor proiecte locale cu potențial economic, social și academic.” Încă nu ne-am lămurit dacă le-a identificat sau nu, cert este că fotografiile de la întâlnirea cu pricina au fost foarte reușite.

Pe fir a intrat acum și Ministerul Afacerilor Externe

Ca să nu pară că stă cu mâinile în sân, consulatul nostru general din Miami s-a dus să-l viziteze pe primarul din Fort Lauderdale.

Astfel, Mircea Cătălin Ghenea  s-a întâlnit pe 10 aprilie cu Dean J. Trantalis, primarul orașului Fort Lauderdale, și cu această ocazie s-au făcut, de fapt, demersurile necesare pentru înfrățirea celor două orașe – cel puțin așa precizează Centrala MAE.

Urmează înfrățirea…

După toate probabilitățile, la începutul anului viitor, primarul Decebal Făgădău urmează să se deplaseze în SUA, la Miami, unde va semna actele de “înfrățire” a orașelor Constanța și Fort Lauderdale.

Primarul n-a anunțat încă data la care urmează să aibă loc evenimentul dar ne așteptăm să se întâmple în plină campanie electorală, mai ales că se anunță o bătălie “pe viață și pe moarte” la alegerile locale din 2020.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular