Primarul Făgădău acționează responsabil. Începe dezinfecția străzilor în tot orașul

Până la acest moment, având în vedere circumstanțele, primarul Constanței, Decebal Făgădău a acționat impecabil pentru a preveni răspândirea Covid-19 la nivelul municipiului nostru.

Chiar la ultima sa intervenție publică, primarul Decebal Făgădău a anunțat că toată Constanța urmează să fie dezinfectată:

“În municipiul Constanța, după ce am închis școlile, grădinițele, creșele publice și private, locurile de joacă, absolut tot, noi am început să facem dezinfecție în locurile de joacă pe care le folosesc zilele acestea copiii.

Vom începe de săptămâna viitoare să curățăm străzile cu material dezinfectant.

Trebuie să înțelegem că în această perioadă fiecare dintre noi este extrem de important. Fac apel ca fiecare dintre noi să respecte regulile de igienă, să se informeze corect și să păstreze distanța față de cei cu care intră în contact.

Și trebuie să ne păstrăm rațiunea și calmul” a declarat Decebal Făgădău, sâmbătă 14 martie 2020, pentru Digi24.

Primarul Constamței a acționat primul

Decebal Făgădău este printre puținii primari din România, dacă nu chiar singurul, care a luat în serios amenințarea răspândirii Covid-19, iar asta s-a văzut, pentru cine a avut să vadă, în toate acțiunile primăriei demarate încă de la sfârșitul lunii ianuarie, după cum urmează:

22 ianuarie 2020 – Din dispoziția primarului Decebal Făgădău, compania de transport public CT BUS ia măsuri de siguranță suplimentare în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea RISCULUI DE ÎMBOLNĂVIRII CU INFECȚII RESPIRATORII acute.

– Primăria a dispus interzicerea organizării și desfășurarea adunărilor publice în anumite zone, așa cum sunt SPITALELE și unitățile militare, precum și la Gara CFR Constanța.

Măsura a fost criticată atunci de presa de opoziție, care a ținut să speculeze că primarul se teme de posibile manifestări ale unor “activiști” locali. Orice om de bun simț care s-ar fi uitat pe lista locațiilor unde se interziceau “adunările publice” ar fi înțeles că era vorba despre o problemă mult mai serioasă:

  • Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța
  • Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța
  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța
  • Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța și Spitalul de Psihiatrie (ambele aflându-se în cartierul Palazu Mare)
  • Clinicile și Spitalele private care presupun internarea pacienților
  • Unitățile militare aparținând Ministerului Afacerilor Interne și ale Serviciului Român de Informații
  • UnitățiIe militare aparținând Ministerului Apărării Naționale și altele.

Acum, în contextul pandemiei declarate la nivel mondial, probabil va înțelege toată lumea care a fost rolul acestor măsuri, adoptate încă din ianuarie și februarie.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular