Scandal la Eforie. Consilierii PSD au încercat să blocheze proiectul prin care se aduc gazele în Eforie Sud

A fost ședință de Consiliu Local, la Eforie, săptămâna trecută. Printre proiectele inițiate de primarul localității, Robert Șerban, a existat unul care supunea aprobării alocarea de fonduri pentru continuarea lucrărilor prin care se trag gazele în Eforie Sud.

Pe scurt, povestea sună în felul următor. La începutul mandatului, Primăria Eforie a accesat un credit de la Exim Bank. Banii erau necesari pentru reabilitarea a 96 de străzi din localitate. După aprobarea creditului, primarul a găsit soluții pentru ca aceste străzi să fie reparate cu fonduri europene, astfel că banii din credit au fost păstrați în cont, urmând să fie folosiți pentru alte proiecte importante.

O astfel de situație a intervenit recent, când, în timpul lucrărilor prin care se aduce rețeaua de gaze la Eforie de Sud, s-au descoperit mai multe probleme, atunci când a fost decopertat terenul, fapt ce a dus la necesitatea sumelor alocate proiectului. Primarul știa că are bani în cont, din creditul nefolosit, așa că a supus aprobării Consiliului Local ca o parte din sume să fie folosite pentru ca gazele să poată fi trase la Eforie Sud.

Numai că, surpriză, toți cei cinci consilieri locali PSD din Eforie s-au opus, votând împotriva proiectului, fapt care, deși a nu a putut bloca proiectul, care a fost votat de toți ceilalți consilieri, l-a enervat la culme pe primarul Robert Șerban.

Chestionat de jurnaliști pe tema refuzului de a vota acest proiect, șeful PSD Eforie, Virgil Negru, a spus că motivul este legat de faptul că Primăria nu le-a oferit documentația aferentă proiectului, motiv pentru care, fiind vorba de bani mulți, PSD-iștii au preferat să voteze împotrivă.

O motivație ușor puerilă, dacă ne întrebați pe noi. Consilierii votează, în primul rând, oportunitatea. Iar atunci când e vorba de un proiect prin care vor fi aduse gazele într-o localitate, ar trebui din postura de consilieri să ceri mai multe detalii, ai la dispoziție ședințele de Comisii în care se discută totul. Ar trebui să-ți dai interesul, nu să preferi pur și simplu să te situezi împotrivă.

De altfel, primarul s-a declarat contrariat de explicația oferită de consilierii social democrați. ”Au primit toate documentele, s-a discutat totul la ședințele de comisii, dacă aveau nelămuriri puteau să mă sune. Pe mine sau pe oricine din aparatul primarului. Ar fi primit toate explicațiile necesare. Nu au făcut-o”, ne-a declarat primarul Robert Șerban.

Sursele noastre spun că, de fapt, la Eforie, organizația PSD din localitate are, de ceva vreme, un nou șef, încă neoficial, care conduce din umbră, în persoana Virginiei Uzun, fosta șefă a SPIT Constanța, care speră ca prin aceste bețe în roate pe care încearcă să i le pună primarului, votând împotriva proiectelor propuse de acesta, să-i creeze probleme în alegerile locale ce urmează să fie organizate, cel mai probabil în septembrie.

Social democrații ar trebui să priceapă că, dincolo de jocurile electorale, proiectele precum ”introducerea gazelor în Eforie Sud” sunt esențiale pentru viața populației din localitate și trebuie tratate cu importanța cuvenită, altfel s-ar putea să avem surpriza ca la alegeri, furia oamenilor din Eforie să trimită PSD sub pragul electoral de 5% și să-i vedem pe social democrați spunându-ne ”la revedere” din afara Consiliului Local.

Similar Articles

Comments

  1. Tovarășul ,pe numele său Negru fostul Găina Virgil ,fost aghiotantul a lui Liviu Brailoiu sa opus pentru introducerea gazelor in Eforie Sud de ce oare mai vrea sa candideze si la Primărie.
    Aceste reminiscențe comuniste mafiote nu se mai săturat,ce vina are comunitatea care vrea sa trăiască modern si curat fără fum de cocos si lemn tăiat din păduri.
    Oare tot acești consilieri s-au opus spălării,dezinfectarii ,maturarii străzilor din Eforie Sud.
    De un an de zile nu sa dat o matură pe străzile din Eforie Sud,cu toate că acum avem asa zisele masini care matură, spală igienizarea de la IRIDEX,nimic nici o actiune.
    Toti șoferi ajung in functii care îi depășesc,ma refer la tov .Gaina actual Negru lider PSD

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular