În criză de idei bune de campanie, Ion Stelian s-a gândit că ne prostește cu o fumigenă

Gașca lui Ion Stelian de la USR și gașca lui Vergil Chițac, încă la PNL, seamănă izbitor, în tot ceea ce fac. Ambele găști sunt caracterizate de o lipsă cruntă de idei în ceea ce privește viitorul orașului Constanța, lipsă pe care se luptă s-o umple cu conținut. Orice fel de conținut.

La Vergil Chițac, de obicei lucrurile sunt legate de o teorie a conspirației. Ego-ul exacerbat al amiralului, despre care se spune că nu intră în nicio clădire, dacă nu-i deschide cineva ușa, îl face să țeasă tot felul de fumigene. Ne-a tot păcălit, până în prezent cu filme de genul ”au pus un milion de euro la bătaie să nu ies eu primar” sau chiar ”rușii aleg primarul la Constanța și eu nu le plac”. Ba chiar oamenii lui ne-au asigurat că amiralul a fost infectat intenționat cu coronavirus ca să nu poată fi primar.

De partea cealaltă, USR-iștii dezvoltă alte conspirații. Pe ăștia, dacă-i întrebi, în Constanța totul se fură. Iar ideea asta anarhistă e extrapolată la absolut fiecare acțiune a administrației locale.

Gândiți-o simplu. Când au zis USR-iștii, măcar o dată, că în administrația locală se întâmplă și proiecte bune? Niciodată. Pentru că totul e rău, sumbru și Făgădău e hoțul hoților. Asta vor ei ca lumea să înțeleagă.

Cam pe aceleași considerente, zilele trecute, în pană de idei, liderul USR Constanța, Ion Stelian, ne-a servit o fumigenă electorală. Fără argumente, fără dovezi, doar așa, să se încadreze în ideea pe care o enunțarăm, că totul se fură. Să vedem ce ne spunea domnul deputat USR.

Tun imobiliar de proporţii cu complicitatea primăriei lui Decebal Făgădău. O acuzație extrem de gravă, lipsită însă de orice argument. Dă bine, însă, așa cum spuneam.

Radu Mazăre a jefuit Constanța și a lăsat-o fără cele mai valoroase terenuri. Decebal Făgădău nu doar că nu se străduieşte să le recupereze, ci continuă opera tutorelui său. El spoliază patrimoniul Constanței într-un mod mai perfid, folosindu-se chiar de instanţe pentru a eluda legea.

Vă dați seama? Mazăre e mic copil pe lângă Făgădău, care e atât de hoț încât controlează instanțele și le ordonă ce decizii să ia. Iar acuzația asta vine de la un avocat.

Peste 11.500 de metri pătraţi din poate cea mai râvnită zonă a Constanţei sunt ceruţi drept compensare de un samsar de terenuri.

Afaceristul a cumpărat drepturile litigioase pentru un teren situat pe bdul Tomis. Pentru că nu i s-a putut restitui în natură, solicită acum în instanță să fie despăgubit cu un teren din Faleză Nord situat în buza mării, între ansamblul Spectrum şi cartierul ridicat de Fincogero!

Primăria lui Făgădău spune că nu are terenuri disponibile, dar samsarul vine cu acte și arată că Municipiul Constanța deține această proprietate.

Speculantul imobiliar își comandă și o expertiză extrajudiciară care evaluează atât terenul inițial pentru care făcuse cererea de restituire cât și terenul din Faleză Nord. 

Așadar, Primăria care dorește să-l ajute pe samsar, minte în primă fază că n-are ce teren să-i ofere, plimbându-l pe samsar cu vorba. Deci niciun ajutor. Mbine, mai departe.

Speculantul imobiliar își comandă și o expertiză extrajudiciară care evaluează atât terenul inițial pentru care făcuse cererea de restituire cât și terenul din Faleză Nord.

Primăria vine și spune cu seninătate că nu are niciun fel de obiecțiune față de această expertiză extrajudiciară, deși ar fi fost firesc să ceară o expertiză judiciară, care este o probă solidă în proces.

Fără să ceară nimeni şi cu un exces de zel demn de cauze mai bune, primăria depune pentru lotul din Faleză Nord istoric de rol fiscal, situație juridică etc. 

Aici domnul Ion Stelian minte. Ori din necunoștință, ori din rea voință. Pentru că actele despre care vorbește au fost cerute de instanță, nu s-a trezit Primăria să le ofere, întâmplător. Ne-a confirmat-o chiar samsarul, care a pierdut procesul, deci n-ar avea niciun motiv să apere Primăria.

Toate departamentele primăriei conduse de Făgădău sunt parcă aliniate să-i pună pe tavă samsarului de terenuri acest lot, încercând să se folosească de instanță ca de un paravan pentru a-și camufla complicitatea la acest tun imobiliar. Devine clar că, deși Decebal Făgădău nu i-a atribuit direct acest lot speculantului imobiliar, el încearcă să-l ajute în instanță cât poate de mult. 

Aici avem parte de o considerație personală a deputatului, pe stilul ”fumigenă”, fără acoperire. Dar minciuna e ușor de demontat. Domnul avocat uită să ne spună că la momentul la care a făcut această afirmație, Primăria câștigase deja fondul procesului, iar între timp procesul a fost câștigat definitiv și irevocabil, de juriștii aceleiași Primării, pe care colegul lor Ion Stelian îi jignește, nedrept.

Ghinionul lor este că în 2013 legea s-a modificat în defavoarea samsarilor și interzice acordarea de teren în compensare cesionarilor de drepturi litigioase. Cu toate acestea, afaceristul forțează beneficiind de ajutorul primăriei și invocand tot felul de interpretări prin care să ajungă la concluzia că modificarea legii din 2013 nu îi este aplicabilă.

Unde te întorci în Constanţa, dai de aceleași tentacule, de aceiaşi milionari de carton născuţi din activităţi speculative şi tranzacţii dubioase.

Republica Mazăre îşi duce existenţa la fel de bine şi sub Decebal Făgădău cu o stilistică diferită, dar cu aceeaşi poftă de jupuire a oraşului.

Păi ce facem domnule deputat. Primăria Constanța a câștigat procesul, după cum spuneam, tur retur. Nu mai controlează Făgădău instanțele, nu îl mai ajută pe samsar? Niște scuze, ceva, către colegii dumneavoastră de breaslă?

Stați așa, nu plecați. Sunt și lucruri pe care domnul Ion Stelian nu ni le-a spus. Așa sunt fumigenele astea, frânturi de poveste.

Cel mai important lucru pe care nu ni l-a spus domnul Ion Stelian este că procesul la care a făcut referire public, l-a deranjat cel mai tare pe prietenul său, avocatul Ionel Hasotti. Știm deja, Ion Stelian l-a reprezentat în instanță pe Puiu Hasotti și e bun prieten cu Tudy Hasotti, juniorul care ar trebui să preia talentul tatălui său în ale dreptului.

Ne întrebăm și noi, acum, precum domnul Ion Stelian, oare e doar o coincidență faptul că în parlael cu procesul, ultima dată chiar acum câteva zile, Tudor Hasotti solicita achiziția acestui teren pentru o firmă pe care o reprezintă? Care teren este exact lângă cartierul Fincogero, firma italiană pe care tot Ionel Hasotti o reprezintă? 

cereri

Și ne întrebăm, o fi știut domnul Ion Stelian că avocatul samsarului de terenuri se numește Marius Mocanu și este unul dintre apropiații lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu? Adică Primăria Constanța a câștigat împotriva avocaților lui Nicușor, domnule Ion Stelian. Vă dați seama ce simplu era blatul, dacă într-adevăr se dorea? 

Să fie oare vreo legătură că, în trecut, dar nu și acum, avocatul samsarului de terenuri a fost Felicia Ovanesian? Da, da, șefa la Constanța Altfel, cum ar spune băieții veseli. Nici asta nu ne-a povestit domnul Ion Stelian, era un detaliu interesant. 

În trecut, avocatul samsarului era Felicia Ovanesian.
În trecut, avocatul samsarului era Felicia Ovanesian.

Sau poate domnul Stelian Ion spera că ne servește fumigena, fiind greu de ajuns la detalii, iar noi, jurnaliștii, o înghițim ca pelicanul? 

O fi corect, domnule Ion Stelian, să puneți presiune pe judecători, printr-o poziție publică, referitor la un litigiu în plină desfășurare? O fi în regulă să spuneți că instanța e la mâna lui Făgădău? Nu cumva asta vă descalifică, profesional? 

În final, după ce prietenul Ionel Hasotti răsuflă ușurat, pentru că nu i-a cumpărat nimeni terenul râvnit, avocatul Ion Stelian, acest Lizet Haralambiu al lui Radu Mazăre, ne spune că dorește acolo în zonă să se dezvolte un parc. 

Sigur, nu e rea ideea, atât timp cât are la bază considerentele corecte. Să fie oare motivul pentru care doriți parc în acea zonă, justificat de faptul că peste drum se află vilele FincoGero cărora le-ar putea crește valoarea, în eventualitatea construirii unui frumos spațiu verde acolo? 

Înfrumusețăm Constanța sau ajutăm Fincogero și Solid House, domnule avocat? Dacă dumneavoastră v-ați retras din procese pentru 10.000 de euro, înseamnă că și colegii dumneavoastră de la Primărie fac blaturi contra cost? Noi credem că nu. 

Primăria s-a apărat bine, a câștigat și pe fond și în apel acest proces, iar dumneavoastră sunteți un mincinos, domnule avocat.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular