Vergil Chițac s-a sucit. Colegii săi liberali din Consiliul Local nu sunt corupți, sunt doar proști

Candidatul PNL pentru Primăria Constanța, contraamiralul Vergil Chițac, a început săptămâna cu o declarație care a șocat. Primarul Decebal Făgădău era acuzat, fără menajamente, de faptul că a scos la vânzare tot orașul, bucată cu bucată.

În realitate, acuzațiile se referă la trei bucățele de teren, una de 22 de mp chiar, vă dați jeama ce mare jaf se petrecea de fapt. Desigur, în stilu-i caracteristic, Vergil Chițac omisese să ne spună că proiectele prin care aceste terenuri erau vândute au fost votate de toți consilierii locali liberali. Ceea ce înseamnă că acești consilieri sunt complicii primarului Făgădău la jaful de care acesta e acuzat.

După ce i-am sesizat acest aspect, public, domnul Chițac a sucit-o, ca de obicei, anunțându-ne prin vocea asociației Constanța Altfel că liberalii din Consiliul Local nu sunt corupți ci sunt doar niște nevinovați pe care Făgădău îi minte după bunul plac și care votează proiectele în funcție de ceea ce minte primarul. Adică, mai pe scurt, consilierii liberali sunt niște proști. Să ne ierte, dar asta insinuează colegul lor Vergil Chițac.

Noi dorim să-i dovedim domnului Chițac că lucrurile nu stau chiar așa și o vom face în rândurile care urmează.

Iată ce spune Constanța Altfel.

”PS. Legat de postarea președintelui asociației, dl. Vergil Chițac, referitoare la vânzarea de către primar, în condiții ilicite, a unor terenuri din proprietatea municipiului Constanta. S-a speculat că prin postare ar fi fost acuzați de corupție consilierii locali ai PNL care au votat proiectele. Manipulare! Nu au fost acuzați de corupție nici măcar consilierii PSD. Sau consilierii afiliați PSD, adică cei PMP. Toți consilierii, indiferent de culoarea politică, sunt înșelați de primar, inițiator al proiectelor și de aparatul administrativ al acestuia, care pregătește proiectele de hotărârile de consiliu local, care ”uită” să aducă la cunoștința consilierilor elemente esențiale cu privire la acestea, elemente care, dacă ar fi cunoscute, ar putea determina respingerea lor.

Punctual: Primarul a propus consiliului vânzarea directă către domnul Cușu Tănase a 22 mp teren în Mamaia. Esențial este însă ce a ”uitat” primarul să aducă la cunoștința consilierilor: că dl. Cușu va dărâma chioșcul ca să edifice un hotel cu 4 etaje. În asemenea situații, 22 mp sunt esențiali pentru respectarea indicatorilor urbanistici, putând reprezenta diferența dintre 3 și 4 sau mai multe etaje.”

Adevărul:

Ne spune domnul Vergil Chițac, prin vocea asociației sale, că primarul uitase până la ședința din 30 iunie să le spună liberalilor și tuturor consilierilor locali că domnul Cușu Tănase dorește să ridice un hotel cu patru etaje.

Și-atunci, cum de presa știa despre această viitoare construcție, cu zile bune înaintea ședinței? Vă spunem tot noi. Construcția pe care primarul o ținea la secret era anunțată, public, pe site-ul Primăriei Constanța. Înaintea ședinței, la vederea oricui. Asta ca să nu mai spunem că aceste proiecte trec prin ședințe de comisii, sunt cunoscute de consilierii locali mult mai bine decât de oamenii de rând.

cusu hotelCușu Tănase obține pe 16 iunie 2020 (cu 14 zile înainte de ședința de Consilu Local din data de 30), Certificatul de Urbanism pentru Elaborare PUZ în vederea extinderii și supraetajării imobilului existent la P+4E – funcțiune mixtă, alimentație publică, unități de cazare și funcțiuni conexe. Informația este publică, pe site-ul Primăriei, secțiunea Certificate de Urbanism: http://www.primaria-constanta.ro/primarie/urbanism/UrbanismCU. Deci nici vorbă de informații ținute la secret de primar.

Așadar, explicația domnului Chițac pică. E o minciună. Și vă mai spunem ceva, interesant, Cușu Tănase, constructorul de hotel, este fratele lui Cușu Dumitru, cel de la Vraja Mării, mai nou ”The View”. Cunoașteți? Restaurantul acela de pe faleză unde premierul Ludovic Orban a luat masa cu toți liberalii, în urmă cu câteva zile, după ce s-au lăudat că au pus Cazinoul pe picioare.

cus

Mai departe, minciuna numărul doi: 

”Primarul a propus vânzarea la licitație a unui teren de 79 mp către numitul Pufleanu Dumitru. N-a argumentat în niciun fel oportunitatea vânzării. A menționat doar că dl. Pufleanu deține un teren limitrof celui pe care solicită să fie scos la vânzare. Ce a ”uitat” primarul să informeze consilierii: că dl Pufleanu este în plin proces de elaborare a unui PUZ pentru edificarea unui bloc pe faleză. Nu numai că, cel puțin aparent, terenul dlui Pufleanu nu are acces la calea publică, fiind deci neconstruibil, iar cei 79 mp i-ar asigura accesul, dar cei 79 mp pot reprezenta diferența între 6 și 9 sau 10 sau 12 etaje”, ne spune Vergil Chițac.

Adevărul: 12 etaje, ne spune în stilul caracteristic domnul Vergil Chițac Și o elaborare de PUZ de care sărmanii consilieri nici nu auziseră. Doar că adevărul e din nou cu totul altfel. Situația e de fapt așa: Pufleanu Dumitru obține pe 5 iunie 2018 Certificatul de Urbanism pentru elaborare PUZ, informație publică. În anul 2019, pe 19 decembrie se aprobă cu 23 de voturi pentru și 1 abținere, Planul Urbanistic Zonal în baza Certificatului emis în 2018. Deci, PUZ-ul este aprobat, nu este în curs de elaborare. Și e aprobat chiar de consilierii liberali care în viziunea lui Chițac nu știau de acest PUZ. E cam ca în bancul cu Radio Erevan.

puf

Apoi, pe 10 martie 2020 același Pufleanu obține Certificat de Urbanism pentru construire imobil locuință unifamilială în regim S+P+2E. Regimul maxim de înălțime din Certificatul de Urbanism de construire este de P+4E+5/6E retras, nici vorbă de P+10. Dar, na, dacă n-ar minți, n-ar mai fi Constanța Altfel, nu? Până la proba contrarie, omul vrea să își construiască o casă cu două etaje.

Ideea de bază este că toate informațiile, care erau ținute la secret de diabolicul primar, sunt publice, atât PUZ-ul lui Cușu pentru P+4 cât și casa lui Pufleanu în regim P+2. Vergil Chițac și Constanța Altfel ne mint cu nerușinare, bazându-se că nimeni nu va verifica. E, uite că noi am verificat.

În final, cea de-a treia vânzare la care face referire Vergil Chițac, prin vocea Constanța Altfel, culmea, o vânzare exact către un membru marcant al PNL Constanța, Baiazid Memiș, mai exact către fiul acestuia. Dacă pe ceilalți consilieri îi iartă domnul Chițac, considerându-I proști în fața golanului de primar, pe Memiș nu-l mai iartă, pentru că respectivul coleg de partid nu mai emite pretenții politice în acest moment.

Ce spune Constanța Altfel: ” În sfârșit, cazul Memiș, care va beneficia de vânzarea directă a 100 mp teren pe strada Traian nr. 9, în imediata vecinătate a Pieței Ovidiu. Zice primarul că diferența de 100 mp ar fi rezultat din măsurători. Suntem convinși că nu este real. Întrebarea este de ce s-a propus de către primar vânzarea directă către Memișși nu către celelalte persoane care au solicitat cumpărarea și care se află – aparent-fix în aceeași situație ca Memiș? Ce îl califică pe Memiș și îi descalifică pe ceilalți cetățeni?

Fiți atenți ce interesantă e aici povestea. Este vorba de un teren de 100 de metri, situat lângă terasa liberalului Baiazid Memiș din Peninsulă. Doar că de partea cealaltă a terenului există un alt investitor, pe numele lui Pețu, pe care mulți dintre noi îl cunosc ca fiind patronul restaurantului Entourage de pe bulevardul Tomis, un bun prieten al lui Radu Mazăre și care solicită și el același teren. Atât de bun prieten, încât era nelipsit din scenetele pe care Mazăre le punea în scenă în Mamaia. Doar că în 2020 Mazăre nu mai e iar Primăria îi explică, printr-un răspuns oficial, că este obligată să-i vândă lui Memiș terenul solicitat, în urma unei decizii judecătorești.

 

Hai că e interesant. Diabolicul primar Făgădău l-a refuzat pe un apropiat al lui Radu Mazăre, ajutând un liberal de seamă, iar asociația Constanța Altfel urlă cât poate de tare că investitorul cu rădăcini în trecut a fost nedreptățit.

Având în vedere trecutul doamnei Felicia Ovanesian, responsabilă cu procesele la Constanța Altfel, plin de clienți din tabăra Mazăre nu putem să nu întrebăm: ”Bre, voi ăștia de la Constanța Altfel țineți cu ursul, nu-i așa?”

petu

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular