Cum sifona Virginia Uzun banii de la SPIT prin firma Eurolevel SRL

Virginia Uzun se pliază perfect pe vorba ”nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i pute”. Din postura de candidat pentru Primăria Eforie, impus de la centru, că nu ne-aducem aminte să fi fost întrebați social democrații din localitate ceva, doamna cu pricina vorbește despre fapte de corupție pe care le bănuiește a se fi întâmplat în administrația locală, încercând să lase impresia tuturor că dumneaei este un munte de cinste și moralitate, când e de notorietate că nu e deloc așa.

În timp ce aruncă acuzații nefondate legat de adversarii politici, candidatul Virginia Uzun uită, intenționat, să spună oamenilor cu care se întâlnește, că e încă în plin proces de luare de mită, proces care s-ar putea lăsa cu pușcărie peste foarte puțin timp. Evident, nu le spune nici faptul că pe fondul procesului a scăpat de acuzația de ”abuz în serviciu” pentru că șeful său de partid a dezincriminat penal această faptă, ca să-i ajute pe toți social democrații care călcaseră legea în picioare.

Astăzi, vă dăm un simplu exemplu, despre cum a înțeles Virginia Uzun, fostă Ștefănică, să gestioneze fondurile SPIT Constanța, instituție la conducerea căreia a fost impusă de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, doi monștri sacri ai corectitudinii în politică. Cazul a fost mediatizat în presa locală, în repetate rânduri.

Se ia o firmă, pe numele ei EUROLEVEL SRL. Această firmuliță, este inițial condusă de niște doamne de care nu auzise nimeni. Pe una dintre doamne o cheamă Andreia Maria Șerban. În mod bizar, această doamnă a mai avut o societate, care se numește Xpert House SRL, pe care a cedat-o … mamei Virginei Uzun. Avem așadar primul semn de întrebare. Ba mai mult, legăturile de afaceri dintre familia Virginiei Uzun și doamna Șerban sunt mult mai adânci. ”Nu trebuie să trecem cu vederea faptul că mama Virginiei a făcut afaceri şi cu mama Andreiei Maria Şerban. Cele două femei au deţinut părţi sociale în SC Forma Team SRL. În aceeaşi firmă apărea şi numele Mihaelei Ştefănică, sora Virginiei, dar şi al lui Cezar Belteu. Societatea a fost înfiinţată în 2006 de Mihaela Ştefănică. În 2007, asociat unic devine Valentina Ştefănică, iar fiica rămâne administrator. Un an mai târziu, mama Virginiei şi a Mihaelei cesionează părţile sociale ale SC Forma Team SRL către Constanţa Şerban, iar aceasta schimbă denumirea firmei în Global Training & Consultancy SRL.”, scria Ziua de Constanța în 2009. Să mergem mai departe. 

Firma EUROLEVEL SRL primește contract cu … SPIT Constanța. Trebuie să se ocupe de ”menţinerea şi îmbunătăţirea continuă a Sistemului de Management Integrat”. Nimeni nu știe câți bani a primit Eurolevel, conducerea SPIT a refuzat să răspundă la aceste întrebări, de fiecare dată. Nu este greu însă de remarcat că societatea respectivă înregistrează în 2009 cea mai mare cifră de afaceri din istoria activității sale. 507.000 lei. 

Și ajungem la nivelul anului 2011, când, surpriză, proaspătul soț al Virginiei Uzun, Sergiu, până în acel moment un simplu angajat al instituției, se prezintă ca … director al Eurolevel SRL, în cadrul unui eveniment public. Așadar, misterul începea să se risipească.

Și dacă tot fusese transferată Virginia Uzun o perioadă la Ministerul Mediului alături de ministrul Nemirschi, se deschid noi orizonturi și pentru firma Eurolevel, care devine brusc ”custodele ariei naturale protejate ROSPA0076 Marea Neagră” poziție din care începe să dezvolte proiecte de mediu pe multe milioane de lei. Cine credeți că era însărcinat ca manager de proiect din partea Eurolevel SRL? Sergiu Uzun. Pam, pam!

Interesantă este legătura acestei firme cu instituţiile statului de la malul mării. La finele lunii septembrie a anului 2009, ZIUA de Constanţa vă prezenta faptul că SC Eurolevel SRL era firma care, la acea vreme, potrivit site-ului www.spit-ct.ro, se ocupa cu menţinerea şi îmbunătăţirea continuă a Sistemului de Management Integrat la SPIT VBL (Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local). În acea perioadă a colaborării dintre SPIT VBL şi SC Eurolevel SRL, Sergiu Uzun, cel care avea să devină în anul 2010 soţul directorului SPIT VBL, Virginia Ştefănică, era angajat al Serviciului Public de Impozite şi Taxe şi subaltern al viitoarei sale soţii. Cât se poate de interesant, la finele anului 2013, Sergiu Uzun, devenit între timp soţul Virginiei Ştefănică (Uzun), figura ca manager al unui proiect contractat de Eurolevel. Mai mult, pe 27 ianuarie 2011, Consiliul Judeţean Constanţa aprobă Hotărârea numărul 5 privind darea în folosinţă gratuită a unui bun imobil din domeniul public al judeţului Constanţa şi încheierea unui parteneriat pentru realizarea Proiectului Managementul capitalului natural în situl ROSPA0076 Marea Neagră. Prin intermediul aceleiaşi hotărâri, se aprobă participarea Consiliului Judeţean Constanţa în calitate de partener la derularea proiectului.” nota Ziua de Constanța. 

Mai mult, Ziua de Constanța semnala faptul că într-unul din proiectele scoase la licitație de custodele Eurolevel, în valoare de 3 milioane de lei, responsabil cu achizițiile publice fusese angajat chiar sora Virginiei Uzun, Mihaela. Așa, cât să fie totul foarte clar.

Acestea erau legăturile pe care le prezentau la acel moment jurnaliștii constănțeni. În prezent, când Virginia Uzun a fost dată afară de la SPIT Constanța din cauza scandalului de corupție în care e implicată, lucrurile s-au lămurit. Domnul soț, Sergiu Uzun, și-a trecut firma Eurolevel în CV iar între timp a preluat societatea cu oale și ulcele, fiind astăzi chiar patronul ei. Sigur, nu direct, ci prin intermediul Asociației Black Sea SPA pe care o prezidează.

uzun

Oricum, fără contracte venite de la SPIT și fără ajutorul găștii Mazăre, firma familiei Uzun se zbate în pragul falimentului, așteptând probabil ca doamna să ajungă primar la Eforie, ca să primească ceva pomană. Mai are de așteptat …

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular