Din când în când, peisajul pestriț al orașului Cosntanța mai scoate la iveală câte un domn care emite pretenții ciudate. Ieri a fost rândul așa zisului psiholog Adrian Gemănaru, care cere să-i fie lăsați pe mână delfinii de la CMSN Constanța pentru a efectua ședințe de delfinoterapie cu copii care suferă de diferite dizabilități. În ciuda faptului că refuzul venit din partea directorului Adrian Bîlbă a fost unul pertinent și foarte bine argumentat, psihologul Adrian Gemănaru a continuat să susțină că la mijloc e vorba de rea voință, totul fiind cel mai probabil o mare și frumoasă conspirație a autorităților împotriva lui. Să le luăm pe rând totuși, ca să ne lămurim cum stau lucrurile.
Cine e Adrian Gemănaru? Un fost jandarm cu un istoric penal impresionant
Adrian Gemănaru. Jandarm în cadrul UM 0406 Constanţa, simte că din meseria pe care o practică soția lui, cea de psiholog, se pot face niște bani. Dă fuga la universitatea Andrei Șaguna (unde altundeva?) și după câțiva ani de studii devine brusc psiholog cu patalama. La apelul bocancilor, cum s-ar spune în termeni militari.
În discuțiile pe care le-am purtat cu acest domn ieri, chiar la Delfinariu, acolo unde directorul Adrian Bîlbă l-a invitat pentru a-i explica de ce în acest moment delfinoterapia nu poate fi aplicată, am descoperit un personaj extrem de intrigant, lucru pe care nu-l aștepți niciodată de la un psiholog. Spre exemplu, în momentele în care directorul centrului s-a îndepărtat, Adrian Gemănaru a încercat să strecoare la urechile jurnaliștilor informații legate de o activitate defectuoasă a conducerii instituției în care ne aflam, susținând nici mai mult, nici mai puțin, că deși un delfin a murit în 2013, banii de pe asigurarea acestuia nu s-au încasat. Informație pe care, evident, Adrian Bîlbă a infirmat-o în secunda următoare. De altfel, întregul discurs pe care Adrian Gemănaru l-a rostit pentru a justifica necesitatea delfinoterapiei, s-a bazat doar pe informații culese de pe internet.
Poate tocmai acest lucru ne-a făcut curioși și ne-a determinat să cercetăm mai adânc, pentru a afla cine e de fapt acest domn, Gemănaru. Informațiile sunt extrem de interesante, istoricul penal al domnului respectiv fiind unul foarte bogat.
Cercetând internetul, afli că anul 2013 l-a surprins pe Adrian Gemănaru în postura de cercetat penal pentru evaziune fiscală, înșelăciune, fals și uz de fals. Conform anchetatorilor, domnul psiholog Gemănaru s-a folosit de datele personale ale constănțenilor pentru a-și crește veniturile. Un reportaj al Tv Neptun explică pe larg modul de operare al familiei Gemănaru.
Și lucrurile nu se opresc aici. Într-un material publicat de cotidianul Replica de Constanța îi reîntâlnim pe Adrian și Cristina Gemănaru, de data acesta ca vânzători de firme folosite ulterior pentru evaziune fiscală. Născută pe 21.11.1962 în localitatea Pelinu, din judeţul Călăraşi, Aurora Anagnoste are domiciliul declarat pe strada Soveja, din Constanţa, într-un apartament din blocul DR 38. La aceeaşi adresă este înregistrată şi SC Family Tour SRL, o firmă de turism fără activitate, pe care a preluat-o de la soţii Cristina Gabriela şi Adrian Gemănaru, pe 04.03.2009. Cristina Gabriela Gemănaru, de 35 de ani, este psiholog şi coordonator al Centrului Terapeutic Marea Neagră din Constanţa, iar soţul său, Adrian Gemănaru, de 35 de ani, a fost jandarm în cadrul UM 0406 Constanţa. Soţii Gemănaru, care i-au pasat Aurorei Anagnoste firma de turism Family Tour SRL, nu se află la prima cesionare de acest fel. În 2008, Cristina Gabriela Gemănaru, Adrian Gemănaru şi asociata lor Sica Buşu, de 45 de ani, angajată a Spitalului din Medgidia, au cesionat SC Topmed SRL din Medgidia lui Adrian Gabor Ceornodolea, de 25 de ani, nimeni altul decât fostul fotbalist de la Dunărea Ostrov anchetat de DIICOT Constanţa pentru spălare de bani şi evaziune fiscală prin firme fantomă, cu prejudicii de peste 10 milioane de euro., notează Replica de Constanța într-un material din 2011.
Motive serioase, așadar, pentru ca instituțiile statului să fie precaute în a colaborat cu această familie care are în urmă un trecut, cel puțin dubios. Dincolo de această situație, directorului Delfinariului i-a primit pe Adrian Gemănaru și pe soția acestuia, organizând chiar o conferință de presă cu cei doi psihologi, ocazie cu care le-a explicat, detaliat, motivele pentru care în acest moment delfinoterapia nu este o opțiune posibilă.
Din păcate, concluzia psihologului a fost una, cum s-ar spune, epică: ”acum că am aflat că ați primit banii de la asigurator, haideți să ne cumpărăm un delfin”. Alte comentarii nu considerăm că mai sunt necesare.