Vergil Chițac, mult mai bine pregătit, la a doua întâlnire cu presa. Se anunță o luptă interesantă pentru Primărie

Candidatul Partidului Național Liberal pentru fotoliul de primar al Constanței a stat ieri în fața reprezentanților presei, decis să răspundă la întrebări, după cum spunea chiar dânsul, până la epuizare. Discuțiile, deși interesante, nu au scos la iveală decât idei generale despre cum vede activitatea de la primărie amiralul Vergil Chițac, urmând ca detaliile să fie stabilite și discutate printr-un program electoral ce va fi prezentat în perioada următoare. Chiar și așa, putem nota câteva idei interesante propuse de amiralul liberal. Și, foarte important, putem nota cu litere mari că Vergil Chițac este, fără îndoială, cel mai credibil candidat pe care liberalii îl propun, de la revoluție până în prezent. De asemenea, putem nota și câteva minusuri importante.

Așadar, primul lucru interesant, menționat de Vergil Chițac, este că vrea să restructureze complet organizația locală a PNL Constanța, din noua calitate de președinte al acesteia. Organizația se va reconstrui ca format, își va modifica numărul supradimensionat de membri și se va împărți în diverse comisii de lucru direcționate pe anumite domenii de activitate. Ideea este, desigur, foarte bună. Ca minusuri, însă, am nota că, în această perioadă Vergil Chițac ar trebui să se concentreze pe lupta electorală din vară, fără să-și irosească timpul cu reconstruirea unui partid. De asemenea, un minus important îl constituie faptul că nu se întâmplă același lucru și la organizația județeană, acolo unde rubedeniile lui Gheorghe Dragomir vor continua să facă legea. E greu de înțeles cum vor funcționa două organizații în două moduri complet diferite. Și, dacă tot suntem aici, undeva în cursul discuției, Vergil Chițac a spus două lucruri foarte interesante. Actualii consilieri locali au șanse mici să mai prindă un mandat în 2016, ba mai mult, vor fi obligați să prezinte rapoarte de activitate pentru fiecare ședință la care participă, rapoarte ce vor fi făcute publice. Înțelegem deci că la PNL Constanța se instaurează sub conducerea amiralului o atmosferă de muncă. Rămâne să vedem ce și cum, în viitorul apropiat. Nu de alta, dar, am mai avut promisiuni de la Gheorghe Dragomir cu ședințe ale partidului înregistrate audio și … promisiune a rămas.

Bun, despre Primăria Constanța ca instituție, spune că ar ajuta-o să funcționeze mai eficient în primul rând prin reducerea aparatului birocratic. În prezent, în primărie lucrează aproximativ 1300 de persoane, un număr aproape dublu comparativ cu marile primării din țară. Nu e o idee nouă, au mai spus-o și alții, dar e clar un plus, comparativ cu actualul primar Decebal Făgădău, care n-a reușit în câteva luni nici măcar să-și angajeze un birou de comunicare eficient, ce să mai vorbim de alte birouri mai importante. Dacă ar fi să ne gândim la un minus important, este faptul că ideea presupune reduceri de personal, deci familii rămase fără locuri de muncă. Evident, amiralul are șanse ca prin această propunere să fi rămas fără cel puțin 1300 de voturi, pentru că, nu-i așa, fiecare trage de locul său de muncă.

De asemenea, pentru Constanța, amiralul Chițac vrea un parc industrial mare. Și câte un parc verde în orice zonă în care acest lucru se poate întâmpla. Ideea interesantă pe care o propune candidatul PNL este ca, imediat după ce câștigă, să stopeze pentru o perioadă scurtă orice construcție în orașul Constanța, pentru a stabili reguli clare în limita cărora se poate ridica orice construcție. Nici cartierul Henri Coandă nu-i place amiralului, care a declarat clar că ar stopa construcția acestuia, fiind necesare alte soluții pentru a ajuta nevoiașii orașului. Inevitabil, revenim la faptul că aici se vor pierde voturile celor ce locuiesc în containerele lui Mazăre. S-ar putea însă câștiga voturile tuturor celor sătui de jafurile și debanda din zonă. Ideea este una la care achiesăm și noi, construcția acelor blocuri trebuie stopată.

O altă idee interesantă cu care și încheiem, este aceea a stopării externalizării serviciilor pentru mare parte dintre activitățile Primăriei Constanța. Toate activitățile pe care în prezent Primăria le oferă, la prețuri exorbitante către Polaris, Pomacost și altele, Vergil Chițac le vrea direct în subordinea Primăriei. După cum spuneam, nu e o idee rea, rămâne doar de văzut acel program electoral, detaliat, pentru a înțelege soluțiile clare pe care le oferă amiralul Vergil Chițac.

Deocamdată, putem admite că am avut în față un om ce pare incoruptibil dar mai ales un om determinat să câștige Primăria Constanța și s-o transforme într-o instituție care să funcționeze ceas, ca o unitate militară. Rămâne să vedem dacă va și reuși.

Interesant de urmărit este și dialogul pe care Vergil Chițac l-a avut cu jurnalistul Cristian Hagi în emisiunea moderată de acesta la Dobrogea Tv. Amiralul a avut de-a face cu un tir ”usturător„ de întrebări, cărora le-a făcut față cu brio, zicem noi.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular