Vergil Chițac, ultimele zile ca liberal? Lista de consilieri a dus partidul la revoltă. Bilanțul amiralului: promisiuni neonorate, idei furate, declarații nerespectate

De luni de zile ne amenință amiralul Vergil Chițac că vom avea parte de cea mai curată listă de consilieri locali pe care a văzut-o liberalul de rând (și nu numai el) de 26 de ani încoace. Că blatul cu PSD e un subiect depășit, că listele de candidați vor fi făcute după criterii de competență, că societatea civilă va ocupa o mare parte din scaunele liberale din Consiliul Local Constanța. Și câte și mai câte n-am auzit de la imaculatul amiral, crucișătorul politicii constănțene, salvatorul votantului sătul de politicienii oportuniști. Vax albina. Lista oficială depusă de PNL Cosntanța pentru consiliul local, e departe de tot ce ne-a promis Vergil Chițac.

PMP, PSD, PRM – toți au loc în lista liberalilor

De vreo trei ori a spus Vergil Chițac că nu va deschide lista de consilieri locali, pentru că nu-și dorește să fie consilier. Astăzi, lista anunțată e deschisă chiar de el, aceasta fiind cel mai probabil o decizie impusă de partid, o strategie obișnuită. Al doilea nume pe lista de consilieri locali: Andrei Mihaela, doamna consilier județean liberal, care după patru ani de dormit prin sala CJC primește un loc călduț să ”șomeze” și la Consiliul Local. Că doar nu era să dea acest loc societății civile, așa cum ni s-a tot spus, nu? Mai departe, pe locul trei, Costin Avătavului, un tânăr cu un viitor interesant în politică, dar care a primit mai mult ca sigur locul în Consiliul Local pentru că a trecut împreună cu toată organizația de tineret a PMP-ului, în grup, la liberali, în urmă cu puțin timp. Mai departe, locul patru, Raluca Trandafir, șomerăși ea în actualul consiliu local. Doamna primește șansa unui nou mandat, în ciuda faptului că Vergil Chițac promisese în repetate rânduri că sunt puține șanse ca vreun consilier din acest mandat să fie retrimis acolo. Evident, doar o altă promisiune nerespectată a amiralului. Urmează pe lista domnișoara Funda Ana Maria, răsplătită probabil pentru ajutorul oferit amiralului în campanie și, surpriză, Caliminte Horia, fostul șef al PRM Constanța. Apoi, consilierul personal al amiralului, Romeo Rezeanu, despre care jurnaliștii (înjurați și apostrofați de acest domn) primiseră asigurări că nu va avea un loc pe listă. Lista este continuată de Arghirescu Adriana, Câmpeanu Adriana, Pata Ștefan, Solomon Ioan, Tulică Marius, Gavrilă Florin. Mai pe scurt, o sumedenie de tineri care au avut grijă de corturile candidatului la Primărie în timpul campaniei, fostul PSD-ist Solomon, șef pe la cooperație și actualul consilier județean Gavrilă, despre care sincer, după patru ani de zile, am aflat din presă că e consilier județean, pentru că pe la ședințele instituției respective nu l-am remarcat. Pentru ce primește un loc în Consiliul Local, rămâne un mister.

Lista care a adus PNL Constanța la revoltă

Un mister este de fapt toată lista. Atât de rău au picat tuturor aceste numiri, neînțelese și nejustificate, încât, inevitabil, în partid s-a iscat o revoltă. Sursele noastre spun că după proteste vehemente și amenințări, conflictul a ajuns până la copreședintele Vasile Blaga, care a încercat să-l împace pe Vergil Chițac cu tabăra celor nemulțumiți de faptul că au rămas pe lângă listă. Se pare însă că amiralului nu i-a plăcut deloc ce are de spus ”buldogul” de la București, amenințând că dacă nu I se lasă mână liberă în stabilirea listei, va demisiona și va lăsa partidul fără un candidat la alegerile din iunie. Situația este în continuare una tulbure, amiralul urmând să plece câteva zile din țară, iar lucrurile să se lămurească abia la întoarcerea sa. Lista este oricum oficială, singura incertitudine fiind legată de candidatura amiralului care ar putea, în urma scandalului, să opteze pentru o candidatură independentă.

Addendum: Cum și-a bătut joc amiralul Chițac de Tudorel Chesoi

Și tot sursele noastre ne-au povestit un episod interesant. Amiralul Chițac l-a dorit în lista de consilieri pe țărănistul Tudorel Chesoi. Cei doi s-au întâlnit și au discutat despre viziunea fiecăruia în privința Constanței. Mai mult, amiralul și-a notat câteva dintre ideile țărănistului. În urma discuțiilor, lui Tudorel Chesoi I s-a promis un loc eligibil pe listă doar că atunci când a fost vorba de a pune totul pe hârtie au urmat tot felul de amânări și în final țărănistului nu I s-a mai răspuns la telefon. Și dacă pe țărănist a încercat să-l plimbe cu vorba de pe o zi pe alta, promițându-i o colaborare electorală, ideile și le-a asumat și le prezintă în aceste zile ca fiind proprii și personale, vezi propunerea lui Chesoi de a desființa RADET prin instalarea centralelor cu gaz în apartament pe care Chițac o prezintă ca fiind a lui.

Așdar, cu fiecare zi care trece, descoperim că imaculatul amiral pe care ni l-a servit Gabriel Comănescu, via PNL, e de fapt plin de pete.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular