Adevărul despre Valentin Vrabie, primarul independent care a cochetat cu toate partidele

Știrea că Valentin Vrabie a ales să intre în ALDE nu ne surprinde. Aflat într-o scădere vizibilă de imagine, după lipsa de rezultate care caracterizează primele patru luni de mandat în funcția de primar al orașului Medgidia, Vrabie a ales prost și pripit. Dorința lui de a fi în prim plan, de a apărea cu orice în presă l-a împins probabil să facă acest gest reprobabil. Coroborat și cu faptul că niciun alt partid nu și-l mai dorește acum, Vrabie a ajuns, începând de ieri, într-o companie selectă, alături de Călin Popescu Tăriceanu, politicianul care descrie poate cel mai bine, în România, mizeria și oportunismul pe care Vrabie le înfiera până nu de mult dar și alături de condamnatul penal Gigi Chiru sau veșnicul parlamentar Banias, un oportunist care se agață mereu de orice proiect politic îl trimite în Parlament.

Valentin Vrabie: ”Politicienii sunt niște mizerii, niște scursuri umane”

Ce nu știu oamenii este că Valentin Vrabie n-a fost niciodată independent. Poate doar la modul declarativ al lucrurilor. În realitate, primarul din Medgidia a cochetat, pe rând, cu toate partidele din România. Să le luăm pe rând, ca să înțelegeți de ce spunem asta.

În momentul în care a decis că vrea să fie primarul comunei Peștera, Valentin Vrabie le-a promis reprezentanților Partidului Ecologist din România că îi va reprezenta în această cursă. A primit însă o ofertă mai bună și n-a mai răspuns telefoanelor primite din partea PER.

Oferta mai bună a venit din partea Partidului Social Democrat, partid din partea căruia a și candidat și a câștigat. Da, același partid pe care-l conduceau la acea vreme Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre. Ciocnirea dintre Vrabie și Constantinescu a fost fatală, vorbind despre doi oameni care nu suportă să fie contraziși. Astfel, Vrabie a renunțat și la PSD, alegând să spună oamenilor că este independent, că politicienii sunt mizerabili. că depolitizarea, că independența. Pe tot parcursul independenței lui, PSD a câștigat toate alegerile posibile cu scoruri de peste 80 % în comuna Peștera. Nu e nevoie să explicăm cine-i convingea pe oameni să voteze cu social democrații lui Nicușor, suntem convinși că înțelegeți și singuri. Să mai spunem și că firma vărului lui Radu Mazăre, POMACOST, amenaja an de an celebrul parc din comună?

Valentin Vrabie: ”Am izolat comuna Peștera de jocurile acestor gunoaie din politică”

În perioada post experienței PSD-iste, Valentin Vrabie a negociat cu Gabriel Oprea, o poziție politică în UNPR. Da, Vrabie a bătut palma cu celebrul general, pentru a prelua organizația de partid de la Constanța. Doar că, pe drum spre casă, s-a răzgândit și de această dată și a renunțat la idee.

La fel de independent era Valentin Vrabie și când sponsoriza cu bani grei organizația PMP Medgidia. Claudiu Palaz n-a tolerat însă prea mult timp această stare de fapt și i-a cerut edilului din Peștera să aleagă, ori independent, ori intră în partid. Și uite așa, Vrabie și-a luat organizația, proprietate personală, și a mutat-o la M10. Situație convenabilă pentru un Vrabie care n-a suportat niciodată să aibă șefi. La M10 n-avea cine să-i dicteze. Și uite așa a ajuns independentul Vrabie să se plimbe pe străzile din Medgidia la braț cu Monica Macovei, care deși făcea parte din clasa politică pe care Vrabie o tot ataca, putea fi considerată o excepție și merita votată.

În ciuda prieteniei cu M10, partidul era totuși prea mic pentru ambițiile marelui Vrabie. Și uite așa a ajuns independentul de la Peștera să negocieze cu Partidul Național Liberal. Nu multă lume știe că înainte de alegerile locale din 2016, Vrabie s-a întâlnit și și-a negociat o poziție cu liderii liberalilor, Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Urma ca Vrabie să fie propunerea PNL Constanța pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Doar că primarii liberali au strâns rândurile și au amenințat că dacă vine Vrabie ei pleacă toți, obligând conducerea partidului să renunțe la acest plan, care s-ar fi dovedit distructiv pentru partid, în prag de alegeri.

Valentin Vrabie: ”Sunt și rămân independent”

Iată de ce intrarea lui Valentin Vrabie în rândul membrilor ALDE, acolo unde și-a negociat funcția de președinte executiv, nu mai surprinde pe nimeni. Doar o mișcare disperată pentru a reveni în atenția publică, după patru luni de absență nemotivată. În foarte scurt timp, Vrabie va părăsi și corabia ALDE spunând că a greșit, ca orice alt om, doar pentru binele comunității.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular