De ce a ales Radu Mazăre insula Madagascar, după ce ani de zile s-a văzut cu Liviu Dragnea în Brazilia

Teodor Nițulescu, fostul prefect de Teleorman, prezent ieri seară la Realitatea TV, a povestit că, în anul 2006, actualul președinte PSD, Liviu Dragnea, l-a invitat să meargă împreună în Brazilia unde urmau să petreacă pe plajă în compania primarului Radu Mazăre.

Teodor Nițulescu este unul dintre principalii martori în Dosarul Tel Drum, deschis de Direcția Națională Anticorupție structura centrală și susține că adevăratul cap al „statului paralel” este chiar Liviu Dragnea.

La începutul anului trecut, organizația RISE PROJECT a publicat prima anchetă jurnalistică de anvergură legată de presupusele afaceri din Brazilia deținute sau administrate prin interpuși de Liviu Dragnea. Aveam să aflăm astfel că, pe 25 februarie 2015, în momentul în care pe aeroportul din Alajuela, Costa Rica a aterizat cursa de Bogota, în toaleta aeronavei a fost găsit trupul neînsuflețit al afaceristului român COSTEL COMANA. Autoritățile din Costa Rica au deschis o anchetă dar cazul a fost clasat cu rezoluția „sinucidere” – chiar dacă moartea românului acuzat în țară de fapte de corupție rămâne și azi un subiect controversat.

Din explicațiile fostului prefect de Teleorman, afaceristul COSTEL COMANA este omul pe numele căruia Liviu Dragnea deținea anumite proprietăți: Toate aceste imobile care aparțineau lui Comana erau utilizate de familia Dragnea, inclusiv toți primarii PSD se adunau acolo, deci nu era proprietatea lui Comana, așa cum arătau actele oficiale. Cine credeți că a anchetat dosarul morții lui Comana în avionul de Bogota? Procurorul Vartic Cătălin Marius, care este secretar de stat la Direcția Antifraudă. Ancheta a fost fără rezultat. [din Ministerul de Finanțe – n.a.].

Și tot Teodor Nițulescu avea să explice ieri seară că, în anul 2006, a fost invitat de Liviu Dragnea în Brazilia, acolo unde urmau să se întâlnească și cu Radu Mazăre: „M-a invitat în Februarie 2006 în Brazilia, când eram încă deputat. Băi se mergi cu noi să vezi acolo cum ne distrăm pe plajă cu Mazăre, cu toată lumea.

Radu Mazăre alături de Nicu Gheară - iarna lui 2013

Mazăre și Dragnea s-au intersectat în Fortaleza acolo unde fostul primar al Constanței spunea că merge să facă sporturi nautice. Întrebat în 2010 de cei de la ziarul Gândul dacă s-a întâlnit cu Liviu Dragnea în Brazilia, Radu Mazăre a răspuns: Domnul Dragnea nu este kite surfer. Ce să caute?”.

Contactat de RISE în 2017, Radu Mazăre a recunoscut totuși că s-a întânit o dată cu Dragnea în Fortaleza, la un restaurant: Mai erau și alte persoane de gen feminin. (…) Am vorbit doar de fete și politică. Eu și de sport.” Pentru a păstra aparența unei întâlniri pur întâmplătoare, Mazăre a spus că nu-și aduce aminte anul în care s-a văzut acolo cu Dragnea și că nu-l cunoaște pe Costel Comana.

În lumina noilor dezvăluiri, și dacă fostul prefect de Teleorman nu minte, rezultă că Liviu Dragnea și Radu Mazăre petreceau împreună în Brazilia cel puțin de la începutului anului 2006, în perioada în care Dragnea era președintele al Consiliului Județean Teleorman.

Cum a ajuns Radu Mazăre să aleagă Madagascarul și nu Brazilia, pentru a se stabili departe de România

mazare_samba_1

Probabil că mulți au fost surprinși, atunci când Radu Mazăre a ales să ceară azil politic în Madagascar și nu în Brazilia. Un apropiat al fostului primar de Constanța ne-a dezvăluit în exclusivitate de ce Mazăre a făcut această alegere, într-un moment în care mulți erau convinși că Brazilia va fi reședința viitoare a edilului. Conform spuselor acestui domn, se pare că Radu Mazăre, prietenii și familia sa, au fost jefuiți, nu o dată ci chiar de două ori, în timp ce se aflau în vacanță în America de Sud.

”O dată au intrat peste noi, când ne aflam în Brazilia. Erau niște copii de 15-16 ani, aveau mitraliere. Ne-au luat tot ce aveam, noroc că una dintre fete a apucat să ascundă o borsetă, altfel nu cred că mai aveam bani nici să ne întoarcem acasă. A doua oară, eram în Guatemala, la fel, ne-au jefuit, ne-au luat tot, dar deja știam lecția și țineam lucrurile de valoare bine ascunse. Au fost atât de porniți pe noi că au vrut să-i taie unuia degetul, pentru că inelul nu-i ieșea mai repede. De-atunci Radu s-a jurat că nu mai calcă în America de Sud”, ne-a dezvăluit sursa noastră.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular