Horia Țuțuianu ar trebui să fie la pușcărie, lângă Dragnea. Imaginea președintelui CJC s-a construit pe banii instituțiilor subordonate

Unii prieteni ai echipei Constanta.ro ne întrebau, zilele trecute, dacă am văzut imaginile cu președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, care, alături de primarul Năvodariului, Florin Chelaru, a inaugurat o clădire goală. Sigur, e foarte probabil ca în acea clădire să se presteze într-o zi servicii medicale, dar până la acel moment, tot despre o clădire goală vorbim, iar faptul că doi politicieni se înghesuie să ne arate … nimic, ne arată de fapt o sete disperată de imagine.

Așa ajungi să te întrebi, cine-s strategii din spatele acestor personaje, care îi împing spre asemenea situații penibile, evitând probabil să le spună că se fac de râs. Despre a construi evenimente care să-i pună pe acești politicieni într-o lumină pozitivă, nu mai vorbim. Constanța și politicienii ei duc lipsă de asemenea pricepuți ai PR-ului. Și oricum, când vine vorba de Horia Țuțuianu, ar fi aproape imposibil să-i construiești o imagine, atâta vreme cât realizările ce ar fi trebuit să vină odată cu funcția sunt extrem de puține.

Horia Țuțuianu a avut grijă să-și construiască un birou responsabil cu comunicarea. În primă fază, l-a păstrat în această poziție pe Ovidiu Chircă, omul care se ocupase și de imaginea lui Nicușor Constantinescu. Deși Ovidiu e un om priceput, gașca lui Țuțuianu a simțit nevoia de mai mult, la capitolul imagine.

Astfel, a fost adusă direct de la București Ilinca Teodoriu, fost jurnalist și reporter de televiziune pe la capitală. Serviciile prestate de Ilinca Teodoriu par însă a nu fi fost ieftine, pentru că așa cum am descoperit, o firmă cu sediul în București, cu care domnișoara Teodoriu are legături foarte clare, a primit de la Consiliul Județean dar mai ales de la mai multe instituții subordonate acestuia, contracte generoase.

Ilinca Teodoriu pozand atent marele șef de județ
Ilinca Teodoriu pozand atent marele șef de județ

Horia Țuțuianu se află, astfel, exact în situația în care s-a aflat șeful lui preferat, Liviu Dragnea, condamnat la închisoare pentru că două femei angajate la DGASPC Teleorman prestau de fapt servicii pentru biroul lui de la partid.

Typhoon Media, cinci contracte de la instituțiile subordonate lui Horia Țuțuianu

La doar câteva luni după numirea în funcție, Horia Țuțuianu organiza, prin Centrul Cultural Județean Teodor Burada, prima ediție a Festivalului Berii, ce avea să se desfășoare la Pavilionul Expozițional.

Departe de a fi evenimentul cu care am crescut mulți dintre noi, festivalul reînființat a trecut mai mult neobservat, în ciuda faptului că în promovarea lui au fost pompați 89.510 lei.

Beneficiarul acestei sume, din partea Centrului Cultural Teodor Burada, o firmă de apartament, cu sediul în București, de care nu auzise nimeni și care nu avusese niciodată mai mult de un angajat, numită Typhoon Media.

Avea să fie doar începutul unei colaborări, fructuoase pentru firma de apartament, dar păguboasă pentru banul public. Colaborarea dintre cele două părți a continuat și în anul următor, atunci când, pentru promovarea aceluiași eveniment, Typhoon Media a primit aproximativ jumătate din suma pe care o primise în anul precedent, 47.530 lei. Așadar, aproximativ 30.000 de euro pentru două ediții de Festivalul Berii, iar lucrurile nu s-au oprit aici.

În octombrie 2018, Typhoon Media primește de la “Teatrul pentru copii și tineret Căluțul de Mare” din Constanța, suma de 2500 de lei, pentru a se ocupa de promovarea teatrului, prin social media.

În noiembrie, urmează o colaborare de scurtă durată cu Muzeul Național de Arheologie, care a plătit, aceleiași firme, 2500 de lei, pentru o lună de ”consiliere în publicitate”. Pentru acești bani, firma Typhoon Media se angaja, din nou, să se ocupe de partea de social media a muzeului, dar colaborarea nu a mai continuat, după prima lună.

Să nu credeți însă că firma a rămas fără activitate. Când mulți dintre noi nici nu ne reveniserăm bine după sărbătorile de iarnă, pe 9 ianuarie, firma Typhoon Media contracta, din nou, o colaborare cu ”Teatrul pentru copii si tineret Constanta „Calutul de mare“, teatru manageriat de un cunoscut apropiat al lui Horia Țuțuianu. De data aceasta pentru un an întreg.

Contracte Typhoon Media
Contracte Typhoon Media

Pe tot parcursul anului 2019, pentru 2500 de lei lunar, firma Typhoon Media se obliga să se ocupe de contul de Facebook al respectivului teatru. Adică, un contract de 30.000 de lei, împușcat de firma anonimă din București, de care nu auzise nimeni. În total 172.040 RON, cu dedicație de la Horia Țuțuianu, din buzunarul instituțiilor subordonate CJC.

Typhoon Media = Ilinca Teodoriu, prin intermediari

Am fost curioși să aflăm cine este această micuță firmă din București, care pare să fi lucrat din 2017 exclusiv cu Consiliul Județean, și n-a avut niciodată mai mult de un singur angajat, așa cum ne arată platforma Confidas.ro.

iancu

Oficial, Typhoon Media este patronată și administrată de o anume Iancu Alexandra, din București. Răspunsul a venit imediat ce am căutat-o pe Alexandra Iancu pe Facebook, folosind datele oferite de platforma Confidas.

Pe rețeaua de socializare, contul Alexandrei Iancu abundă de instantanee surprinse alături de Ilinca Teodoriu, domnișoara ce răspunde de imaginea lui Țuțuianu. Cele două sunt foarte apropiate, iar pentru a confirma ceva ce știam deja, numărul de telefon folosit de firma Typhoon Media SRL corespunde cu afacerea Ilincăi Teodoriu din Vama Veche, o superbă viluță cu cinci camere, de închiriat pentru prietenii apropiați, atunci când se decid să poposească în vacanță pe malul mării.

Alexandra Iancu și Ilinca Teodoriu
Alexandra Iancu și Ilinca Teodoriu

Alexandru Iancu este, de asemenea, asociată, cu 90 % din părțile sociale, la firma Beetle Production SRL. Respectiva societate comercială s-a înființat în 2017 și a avut de-atunci un singur client: Consiliul Județean Constanța. Instituția condusă de Horia Țuțuianu a plătit, în septembrie 2017, suma de 114.755 lei pentru promovarea Zilei Recoltei, organizată la acel moment, tot la Pavilionul Expozițional.

beetle Situația e una străvezie, așadar și foarte simplu de înțeles. Horia Țuțuianu a dorit să ofere un plus financiar omului pe care l-a adus de la București, pentru a-și construi o imagine de mare politician și/sau mare șef de instituție.

Plățile pe care firma Typhoon Media le-a primit au fost ordonate de președintele Consiliului Județean, fapt care ne duce cu gândul la un veritabil caz de trafic de influență.

Apoi, dacă ținem cont că pentru banii primiți de la alte instituții, oamenii de la Typhoon Media erau de fapt obligați să presteze pentru Horia Țuțuianu, ne ducem deja cu gândul spre celebrul Liviu Dragnea, care știm exact unde se află în acest moment. Concluzia nu poate fi decât aceea pe care am expus-o încă din titlu. Țuțuianu ar trebui să fie lângă Dragnea, eventual în aceeași celulă.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular