BOMBĂ! Stelian Ion, candidat la Primăria Constanța cu sprijinul PNL?

Vineri este așteptat la Constanța deputatul Ion Stelian Cristian, în cadrul organizație locale a USR, unde urmează să-și anunțe decizia privind candidatura pentru fotoliul de primar al Constanței. Încă de acum câteva luni de zile, partidul i-a pus în vedere deputatului să se decidă dacă se va înscrie sau nu în cursa pentru primăria Constanța – ne-au declarat surse din cadrul USR central.

După toate probabilitățile, Ion Stelian Cristian va anunța vineri că acceptă această provocare, urmând să-și depună candidatura.

Această informație nu ne surprinde. În urmă cu aproape un an de zile, publicația noastră a fost prima care a relatat despre intenția USR de a participa la alegerile pentru primăria Constanța, avându-l ca vârf de lance pe Stelian Ion (“Stelian Ion, candidatul USR pentru Primăria Constanța”).

Așa cum aminteam și-n articolul de anul trecut, Ion Stelian s-a născut la Constanța, în anul 1977, unde a urmat cursurile Școlii Generale nr. 29, iar ulterior pe cele ale Liceului Teoretic Ovidius, secția matematică-fizică. După absolvirea liceului, a fost admis la Facultatea de Drept din cadrul Universității București, pentru ca din 2002 să ajungă  membru al Baroul Constanța unde a profesat ca avocat. A candidat la alegerile din 2016 pe listele Uniunii Salvați România (USR), devenind deputat de Constanța.

Ion Stelian Cristian - foto: Romania Libera
Ion Stelian Cristian – foto: Romania Libera

Ca stagiar, Stelian Ion a lucrat mai întâi pentru casa de avocatură “Hahui și Asociații” din Constanța, iar mai apoi, pentru avocata Ioana Focșa. În acest context, avocatul Stelian Ion a secondand-o pe Focșa, atunci când aceasta îl reprezenta pe Radu Mazăre în trei dosare civile.

Stelian Ion a reușit să câștige în instanță în toate cele trei spețe, situație care mai târziu avea să-i atragă eticheta de “avocat al fostului primar Mazăre.” În realitate, situația a fost una de conjunctură, a explicat Stelian Ion pentru publicația noastră, poziție publicată în materialul Ion Stelian Cristian a fost avocatul lui Radu Mazăre. Ce spun cei doi despre această colaborare.”

Liberalii se pregătesc să-l susțină pe Stelian Ion?

Conform acelorași surse, anterior citate, Stelian Ion a purtat discuții la centru, atât cu Ludovic Orban cât și cu Traian Băsescu, privind eventuala susținere a candidaturii sale pentru fotoliul de primar al Constanței.

Iar dacă poziția PMP este încă rezervată, se pare că liberalii au convenit să-l susțină pe Stelian Ion în cazul în care deputatul USR decide să-și depună candidatura.

Pe lângă liberali, este foarte posibil ca Stelian Ion să beneficieze și de susținerea amiralului Vergil Chițac – omul care a reușit să obțină la alegerile locale din 2016 un scor record pentru PNL Constanța. Înscris în cursa pentru primăria Constanța, Chițac a obținut atunci 34,63% (35.755 voturi) fiind astfel clasat imediat după Decebal Făgădău, care a avut 42,01% (43.340 voturi). 

La europarlamentare, USR-PLUS pe primul loc în Constanța

În Constanța, fără îndoială, USR a crescut detul de mult față de alegerile din 2016. Și merită amintit scorul obținut la alegerile europarlamentare din luna mai, atunci când alianța USR-PLUS s-a plasat pe primul loc în județul Constanța, cu 85.501 voturi, înaintea PNL care s-a găsit pe locul secund, dar la mică distanță, cu 82.402 voturi, însă mult în fața PSD care a adunat doar 58.562 voturi.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular