SURSE: Stelian Ion, candidatul USR pentru Primăria Constanța

Se pare că USR s-a decis să-l lanseze în cursa pentru fotoliul de primar al Constanței pe Ion Stelian Cristian. Informația ne-a parvenit pe surse și este încă neconfirmată la nivel oficial dar aceasta urmează altor zvonuri similare din ultimele luni.

Mai mult decât atât, grupul de comunicare al USR Constanța pregătește deja lansarea lui Ion Stelian, cel mai probabil pentru anul viitor. Tocmai din acest motiv în urmă cu o lună de zile a fost creată o nouă pagina de Facebook denumită Stelian Ion Iubește Constanța sub numele de utilizator “Stelian Ion Constanța Merită Mai Mult.”

Noua pagina de Facebook a candidatului Ion Stelian Cristian
Noua pagina de Facebook a candidatului Ion Stelian Cristian

Pagina cu pricina a fost deja completată cu date despre viitorul candidat. Aflăm astfel că Ion Stelian s-a născut la Constanța, în anul 1977, unde a urmat cursurile Școlii Generale nr. 29, ulterior pe cele ale Liceului Teoretic Ovidius, secția matematică-fizică, iar după absolvire a fost admis la Facultatea de Drept din cadrul Universității București. Din anul 2002, de când a fost admis în Baroul Constanța a prefesat ca avocat, devenind în 2016 deputat de Constanța pe listele Uniunii Salvați România (USR).

În primii ani de stagiatură, Stelian Ion a lucrat ca avocat, mai întâi pentru casa de avocatură “Hahui și Asociații” iar după, pentru avocata Ioana Focșa.

Publicația noastră a relatat la începutul acestui an, că Stelian Ion a lucrat în trecut ca avocat pentru fostul primar Radu Mazăre, iar mai apoi a reprezentat în instanță Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța (RAEDPP). Din informațiile verifcate la momentul respectiv a rezultat că această colaborare a avocatului Stelian Ion cu fostul primar Mazăre s-a încheiat undeva în urmă cu 10-12 ani.

La momentul anchetei noastre jurnalistice, foarte amabil, Stelian Ion ne-a trimis o serie de explicații din care rezultă că actualul deputat a lucrat într-adevăr pentru Radu Mazăre, în anul 2006, însă prin intermediul avocatei Ioana Focșa care-l avea client pe Mazăre în 3 dosare iar pentru o perioadă a reprezentat și RAEDPP în baza unui contract cadru.

„La un moment dat, doamna Focșa, a fost angajată de Radu Mazăre în 3 dosare civile: în două era reclamant, într-unul era pârât. Am intrat și eu în aceste dosare, secondând-o pe doamna avocat Focșa și am câștigat toate cele 3 dosare.

Doamna avocat Ioana Focșa reprezenta RAEDPP Constanta în momentul în care am început colaborarea. La un moment dat a dorit să renunțe la contractele încheiate cu RAEDPP și m-a întrebat dacă nu doresc să preiau eu aceste dosare. Am acceptat, iar ulterior, pentru că am dovedit că pot face față în acele procese fără probleme, am încheiat un contract de asistența cadru cu RAEDPP pentru a reprezenta aceasta instituție și în alte dosare.”

Radu Mazăre spune că nu-l cunoaște pe Stelian Ion însă susține că este “un securist”

Tot în aprilie anul acesta l-am întrebat pe Radu Mazăre despre colaborarea sa cu Stelian Ion în calitate de avocat. Mazăre nu și-a amintit în prima fază de această colaboraredar a contactat-o pe avocata care-l reprezenta atunci și ne-a confirmat că Ion Stelian Cristian a ajutat-o în mai multe procese, fără însă ca el să fi știut, pentru că efectiv nu l-a interesat. În opinia lui Radu Mazăre, deputatul Stelian Ion este “un securist” de care nu vrea să audă.

Stelian Ion spune că nu și-a dat seama atunci pentru ce “prădători” lucrează

„Dacă îmi pare rău că nu mi-am dat seama mai devreme de amploarea dezastrului făcut de acești prădători în Constanța, cu siguranța da. O bună perioadă de timp mi-am văzut în mod exclusiv de profesie, de viața personală, fără a mă implica în acțiuni civice sau politice, altfel decât mergând la vot. Acțiunile mele civice datează din anul 2013, odată cu declanșarea protestelor ecologiste.

Ion Stelian Cristian
Ion Stelian Cristian

Acestea au fost cele care m-au activat civic, luând decizia de a înființa asociația Verde Urban atunci când buldozerele au ajuns în imediata vecinătate a zonei în care am copilărit, în Tomis Nord. Pentru mine aceasta a fost ultima picătură. Până atunci mă limitasem la a fi nemulțumit, la a semna, spre exemplu, petiții împotriva construirii City Park Mall în Parcul Tăbăcăriei. Nu aveam nici vârsta, nici înțelepciunea, nici puterea de a face mai mult. Da, am făcut atunci prea puțin, iar acesta este un regret real, pe care sper că îl încearcă din ce în ce mai mulți constănțeni.” a explicat Stelian Ion.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular