Țuțuianu a pierdut controlul firmelor de maxi-taxi. Avem CARTEL. Prețul biletelor a explodat!

În lipsa unor contract de delegare a gestiunii, care să fie semante între operatori și Consiliul Județean Constanța, firmele de maxi-taxi își reglează după bunul lor plac tarifele, orarul de transport, precum și calitatea serviciilor, în tot Județul Constanța.

Pasagerii sunt tratați precum animalele, pe bani publici, în timp ce președintele Consiliului Județean, PSD-istul Marius Horia Țuțuianu nu face absolut nimic pentru a rezolva această problemă care trenează de ZECI de ani!

Ne aflăm în fața unei situații absolut înfricoșătoare și fără precedent, generată în mare parte de prevederile Ordonanței de Urgență Nr. 51/2019 emisă de Guvernul României, intrată în vigoare pe 28 iunie, cu susținerea directă a Consiliului Județean Constanța, prin care, FĂRĂ UN TEMEI LEGAL, operatorilor de transport județean din întreaga țară le-au fost prelungite licențele.

Să dai o lege doar pentru a face jocurile acestui CARTEL al transportatorilor județeni, reprezintă poate cea mai dură formă de flagel împotriva propriilor cetățeni. Să-ți lași călătorii din întreaga țara la mâna unor șarlatani cu SRL-uri pe patru roți, și să așezi interesele de clan înaintea intereselor românilor, este cu adevărat marca guvernului Dăncilă după Era Dragnea.

În județul Constanța avem un CARTEL al transportatorilor!

Ca efect al OG51/2019 toți transportatorii din județul nostru și-au crescut peste noapte tarifele, fără nicio jutificare. Primii au fost cei de la Grup Media Sud Company SRL (GMS), care pe 17 IULIE și-au mărit prețul biletelor cu 20% pentru ruta Constanța – Năvodari.

La câteva zile diferență, spre finalul lunii trecute, și firma JTA Trans-Group SRL a anunțat că urmează să-și majoreze tariful per călătorie, începând cu data de 5 AUGUST 2019, de la 6 la 8 lei, adică cu nu mai puțin de 33%.

Anunț TranSEvren 01.08.2019
Anunț TranSEvren 01.08.2019

Ieri, a apărut și anunțul firmei TranSEvren care anunță de-asemenea creșterea prețului biletelor pentru călători, tot din data de 5 AUGUST , adică la aceeasi data cu JTA Trans-Group SRL. Este sau nu este acest acest comportament unul specific cartelurilor?

Consiliul Concurenței spune că este ILEGAL !

Consiliul Concurenței, prin Adresa Nr. 4321 din 07.05.2019 trimisă Secretarului de Stat din Ministerul Dezvoltării, Stan Sirma Caraman, atrăgea atenția că “prelungirea nejustificată a valabilității licențelor de traseu poate conduce la distorsionarea mediului concurențial, prin favorizarea operatorilor existenți pe piață și interzicerea accesului altor operatori care ar fi putut să efectueze acest serviciu în condiții economice și de calitate superioare.”

Extras din Adresa Nr. 4321 din 07.05.2019

Cu alte cuvinte, prin promovarea și aplicarea Ordonanței 51/2019, Consiliul Județean Constanța încalcă principiul liberei concurențe, favorizând implicit Grup Media Sud, situație care duce la denaturarea concurenței, și nu în ultimul rând la un abuz de poziție dominantă a operatorului.

Și așa cum s-a văzut deja, la nici trei săptămâni de la intrarea în vigoare a Ordonanței, toți operatorii din Constanța și-au MAJORAT tarifele, după cum le-au dictat interesele, fără ca legea să conteze sau să-i afecteze.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular