Oamenii lui Mazăre sunt la putere. Răducu Popescu viitorul șef al Inspectoratului Școlar Județean?

O informație venită pe surse, chiar de la vârful guvernului, atestă ipoteza potrivit căreia, Răducu Popescu, locotenentul lui Radu Mazăre, urmează să fie reînscăunat Inspector Șef al Inspectoratului Județean Constanța. 

Așa cum ne amintim, Popescu a mai ocupat această poziție, în perioada 2012-2015, dar odată cu “săltarea” fostului primar Mazăre, a preferat să se retragă în plan secund, mai ales după ce Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil.

Conform surselor citate, Anca-Iuliana Dragomir ar reprezenta varianta de rezervă pentru poziția de Inspector Șef, în cazul în care Răducu se va alege cu o altă funcție, ceva mai interesantă pentru zbuciumata sa carieră.

Însă, indiferent pentru care variantă va opta PSD-ul, situația nu poate comporta modificări substanțaile în condițiile în care, se speculează că relațiile dintre Anca Dragomir și Răducu Popescu sunt mai mult decât apropiate. 

Anca-Iuliana Dragomir
Anca – Iuliana Dragomir

În perioada 2008-2015, Popescu a fost consilier local, președinte al Comisiei pentru Învățământ a Consiliului Local Constanța, și sfetnicul de prim-rang pe probleme de învățământ al fostului primar Radu Mazăre. Ca să-i mai rotunjească veniturile, Mazăre l-a numit pe Popescu și-n Consiliul de Administrație al “muribundei” RADET Constanța, în ciuda faptului că, profesional vorbind, Popescu este paralel cu termoficarea.

Cariera unui “betonist șef”

Și-a obținut diploma de bacalaureat în 1987, la Liceul Industrial nr.9 din Constanța, iar la facultate a ajuns trei ani mai târziu, în 1990, fiind admis atunci la Științele Naturii și Agricultură, devenind licențiat în Educație Fizică. CV Popescu Raducu

Noroc cu înființarea Universității Ovidius la Constanța în 1990, că altfel ar mai fi trecut probabil mulți ani până când viitorul Inspector Șef să-și poată obține o diplomă de licență care să-l propulseze în lumea omanilor “cu școală.”

Anca-Iuliana Dragomir (în centrul imaginii, în negru) si Raducu Popescu (primul din dreapta)
Anca – Iuliana Dragomir (în centrul imaginii, în negru) si Raducu Popescu (primul din dreapta)

La nici doi ani de la tentativa procurorilor de igienizare morală a Constanței, partidul de guvernământ a considerat oportună reciclare lui Popescu, ajuns astfel consilier al ministrului “genunche” Liviu Pop.

Din această nouă poziție, Popescu s-a ocupat de relația ministerului cu inspectoratele școlare din întreaga țară. Adică, după tot scandalul de la Constanța, PSD s-a gândit să-l avanseze pe fostul “betonist șef”, așa cum se obișnuiește de vreo 30 de ani în politica de Dâmbovița.

Liviu Pop și Răducu Popescu
Liviu Pop și consilierul său Răducu Popescu

După ce ministru “genunche” a fost înlocuit, Popescu este parașutat și el la Ministerul Culturii, acolo unde ocupă încă  din 21 ianuarie 2019, fotoliul de consilier al ministrului Daniel Breaz.

Iar acum, după ce Andronescu a fost demisă, vechea gardă a baronilor își face din nou loc pe culoarele Ministerului Educației, acolo unde politizarea a atins cote alarmante, de nepermis atunci când discutăm despre ȘCOALĂ și interesele COPIILOR noștri. 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular