Gașca lui Mazăre vrea să pună mâna pe primăria Eforie prin Virginia Uzun

Constănțeanca Virginia Uzun (Ștefănică), fost director executiv al Serviciului Public de Impozite și Taxe (SPIT) din subordinea Primăriei Constanța, timp de aproape 20 de ani, și-a propus mai nou să candideze pentru fotoliul de primar la Eforie. Candidatura sa nu este încă bătută în cuie, dar este totuși confirmată, la nivel de dorință, chiar de Virginia Uzun. Situația urmează să fie decisă în cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv Județean al PSD Constanța.

La Eforie, sforile opoziției sunt trase de Virgil Negru, care din postura de șofer al fostului primar Ovidiu Brăiloiu (decedat), a devenit unul dintre cei mai bogați politicieni din localitate.

Și cum relațiile se conservă indiferent de vremuri, senatorul Tit – Liviu Brăiloiu, fratele fostului primar Brăiloiu, face tot ce-i stă în putere pentru a-l demola pe actualul primar din Eforie, în speranța că acesta va pierde alegerile în favoarea prietenei sale Virginia Uzun fostă Ștefănică. Alături de Tit, propunerea a fost susținută și de nea Nicu Moga, care, deși aflat la vârsta senectuții, refuză să iasă la pensie.

Presa locală de investigații a speculat recent că senatorul Tit – Liviu Brăiloiu s-ar afla și-n spatele dosarului penal întocmit de procurorul Viorel Teliceanu pe numele actualului primar din Eforie, Robert Șerban, în legătură cu o hotărâre prin care s-a aprobat vânzarea unui teren.

Cu alte cuvinte, atunci când vine vorba de Eforie se joacă dur, la nivel înalt și fără scrupule, cu doasare penale și candidați din vechea gașca a baronatului Mazăre de la Constanța.

Spunem asta pentru că, Virginia Uzun face parte din vechea gașcă a tripletei de aur care a nenorocit Constanța timp de 15 ani. În primul mandat a lui Radu Mazăre, domnișoara Ștefănică, a fost numită director economic al Primăriei Constanța, apoi director executiv la SPIT, responsabilă de colectarea veniturilor bugetului local.

După ce în anul 2004 Radu Mazăre a reușit să devină șeful PSD Constanța, domnișoara Ștefănică a fost delegată, alături de alte cinci persoane, să administreze filiala locală a partidului. Din 2008 ea a fost propulsată în Consiliul de Administrație al Portului din partea municipalității, iar ulterior, în 2009, Virginia Ștefănică este plasată secretar general al Ministerul Mediului în mandatul ministrului Nemirschi (fostul vice a lui Radu Mazăre la primărie).

Cel mai greu din ecuație rămâne milionarul Tit – Liviu Brăiloiu, omul pe care Mazăre l-a făcut prefect în 2009 și care avea să ajungă în 2016 senator pe listele PSD Constanța, poziție din care a generat scandal după scandal.

Brăiloiu, trecutul și prezentul său controversat

Născut în Constanța, în iunie 1964, senatorul Tit – Liviu Brăiloiu este un personaj politic abraziv, apropiat încă din vremuri de mult apuse al grupării Mazăre. Este absolut scandalos că acest personaj, cu foarte multe pete negre în CV-ul personal, a ajuns în 2017 să dețină chiar șefia Comisiei pentru aparare ordine publică și siguranță națională a Senatului României.

Cea mai are controversă vine din perioada anilor ’80 – ’90 și se referă la modul în care Brăiloiu a reușit să-și facă “primul milion” peste hotare, în Spania. Chiar și azi, Brăiloiu încă deține acolo o proprietate imobiliară, în indiviziune cu o femeie din Eforie, precum și conturi bancare declarate. 

Din Spania, pe la jumătatea anilor ’90 a revenit la Constanța, unde s-a apucat de afaceri, investind în mod special în turism. Așa ajuns acționar majoritar al cunoscutului Complex Palas-Pelican din stațiunea Mamaia.

Hotel Palas - Mamaia
Hotel Palas – Mamaia / sursa: Plaja.Ro 2020

A intrat în politica locală în anul 2005, la Constanța, etapă în care fratele său, Ovidiu Brăiloiu, ocupa fotoliul de primar în Eforie din partea PSD. În anul 2009, este propulsat de tripleta Mazăre-Constantinescu-Strutinsky în poziția de prefect al Constanței, iar din 2016 devine senator pe listele PSD.

Ajuns în capitală, Brăiloiu a dezvoltat relații în tot spectrul politic PSD-ist, fiind apropiat de conducerea CJ Tulcea, de baronul de Giurgiu, Niculae Bădălău pe care l-a servit cu fiecare ocazie, dar și de primarul Sectorului 5, constănțeanul Daniel Florea (fiul fostului comandant al IPJ Constanța, Gheorghe Florea).

Brăiloiu este milionar în Euro

Conform Adevărul-Forbes, la nivelul anului 2008, Brăiloiu avea deja o avere evaluată la peste 20-22 milioane de Euro, din turism, transporturi, confecții și investiții imobiliare.

La momentul respectiv, se spunea că Brăiloiu deținea un hotel în Alicante, Spania, cu o capacitate de cazare de 500 de locuri, evaluat atunci la peste 30 de milioane de Euro. 

În prezent, senatorul Brăiloiu deține mai multe afaceri, pe litoral, la Constanța și Eforie Sud, dar și pe Valea Prahovei, la Sinaia, fiind acționar în 6 societăți comerciale, în două dintre acestea fiind partener cu Otilia Brăiloiu – văduva fratelui său.

Tit-Liviu Brăiloiu în coloana lui Radu Mazăre
Tit-Liviu Brăiloiu în coloana lui Radu Mazăre

Din 2016, deosebit de “activ” în Parlament, Brăiloiu a fost implicat în diverse scandaluri de imagine, după ce a înjurat-o pe Florina Presadă, parlamentar USR, a arătat semne obscene în plen, a bruscat un parlamentar care îl filma și i-a numit pe jurnaliști ”ciobanii ăia.”

Brăiloiu a inițiat de asemenea un tun imobiliar, primind la schimb un mandat de parlamentar la Giurgiu. Îi urăm DRUM BUN!

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular